دوره 20، شماره 4 - ( مهر و آبان 1391 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 488-482 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zabihi Mahmoodabadi A, Nobakht A, Behrashi M, Musavi G. Furosemide versus Hydralazine for Managing Post Partum Hypertension in Severe Preeclampsia: A Comparative Study. JSSU 2012; 20 (4) :482-488
ذبیحی محمودآبادی عادله، نوبخت علیرضا، بهرشی میترا، موسوی سید غلامعباس. بررسی مقایسه‌ای تأثیر فورزماید و هیدرالازین عضلانی در کنترل فشار خون پس از زایمان در پره اکلامپسی شدید. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (4) :482-488

مقدمه: فشارخون حاملگی و پره اکلامپسی یکی ازعوامل مهم ایجاد عوارض مادری و جنینی و دومین علت مرگ مادری می‌باشند. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثربخشی فورزماید و هیدرالازین عضلانی بر فشارخون زنان مبتلا به پره اکلامپسی شدید بود. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بوده که 100 بیمار مبتلا به پره‌اکلامپسی شدید وارد مطالعه شدند. بعد از برقراری خودبخودی دیورز پس از زایمان و قطع سولفات منیزیم بیماران به طور تصادفی 10 میلی‌گرم هیدرالازین عضلانی هر 6 ساعت یا فورزماید عضلانی هر 12 ساعت دریافت کردند و فشار خون بیماران هر 6 ساعت ثبت و نتایج مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج: بیماران مبتلا به پره اکلامپسی شدید که بعد از زایمان تحت درمان با فورزماید قرار گرفتند در مقایسه با هیدرالازین در روز پنجم به طور معنی‌داری فشار خون پایین‌تری داشتند (66% در برابر 42%؛ 016/0=P؛ 6/2=OR). از طرف دیگر مدت زمان پاسخ به درمان در بیماران تحت درمان با هیدرالازین کمتر از فورزماید بود (3/24 ساعت در برابر 4/31 ساعت؛ 034/0=P). نتیجه‌گیری: اثربخشی فورزماید برکاهش میانگین فشارخون پس از زایمان در زنان مبتلا به پره اکلامپسی شدید نسبت به هیدرالازین بیشتر است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی
دریافت: 1391/9/14 | انتشار: 1391/7/24