دوره 21، شماره 4 - ( مهر و آبان 1392 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 464-459 | برگشت به فهرست نسخه ها

kargar S, alavi farzane B. Frequency of HER-2 over Expression in the Patients with Breast Cancer after Mastectomy. JSSU 2013; 21 (4) :459-464
کارگر سعید، علوی فرزانه بابک. بررسی فراوانی نسبی بیان بیش از حدHER-2 در بیماران مبتلا به سرطان پستان پس از عمل جراحی ماستکتومی. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (4) :459-464

مقدمه: Her-2 یک گیرنده پروتئینی فاکتور رشد است. حدود 25% سرطان‌های پستان، بیان بیش از حد (Over Expression) HER-2 دارند. این مطالعه به منظورتعیین فراوانی نسبی HER-2 Over Expression در بیماران مبتلا به سرطان پستان و ارتباط آن با متغیرهایی از قبیل سن، تشخیص هیستوپاتولوژی، سایز تومور، درگیری غدد لنفاوی انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی – توصیفی همه بیمارانی که نمونه بافت سرطان پستان آنها در سال‌های 90-1389 به بخش پاتولوژی بیمارستان شهید صدوقی یزد ارجاع شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون‌های آماری Chi- Square وFisher`s Exact Test و نرم‌افزار آماریSPSS نسخه 17 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: در این مطالعه 147 بیمار زن مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی این بیماران 3/13±34/50 سال بود. فراوانی over Expression HER-2/neu در بیماران با سرطان پستان تحت عمل جراحی ماستکتومی 5/54% بود که در مقایسه با اکثر مطالعات قبلی بیشتر بود. فراوانیHER-2/neu در گروه‌های سنی بالاتر (6/63%)، در بیماران با سایز تومور بزرگتر (56%)، بیماران با تشخیص داکتال کارسینوما (8/52%) و بیماران با درگیری غدد لنفاوی آگزیلاری (55%) بیشتر بود اما ارتباط آماری معنی‌داری در این موارد وجود نداشت. (05/0>p) نتیجه‌گیری: با توجه به بروز بالای بیان بیش از حد HER-2/neu نسبت به مطالعات قبلی که می‌تواند ناشی از تفاوت‌های نژادی و ژنتیکی باشد انجام تست اسکرینینگ HER-2/neu در سطح وسیع‌تری برای همه بیماران مبتلا به سرطان پستان خصوصاً سرطان‌های پستان با تشخیص هیستوپاتولوژی داکتال کارسینوما و سرطان‌های پستان با سایز بزرگ و درگیری غدد لنفاوی اگزیلاری پیشنهاد می‌گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1391/9/5 | پذیرش: 1392/7/17 | انتشار: 1392/7/17