دوره 20، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1391 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 383-95 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talaei B, Mozaffari-Khosravi H, Jalali B, Mahammadi M, Najarzadeh A, Fallahzadeh H. The Effect of Ginger on Blood Glucose, Lipid and Lipoproteins in Patients with Type 2 Diabetes: A Double-Blind Randomized Clinical Controlled Trial. JSSU. 2012; 20 (3) :383-95
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2071-fa.html
طلائی بهروز، مظفری خسوری حسن، جلالی بمانعلی، محمدی سید محمد، نجارزاده آزاده، فلاح زاده حسین. اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص‌های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی‌خبر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (3) :383-95

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2071-fa.html


چکیده:   (10504 مشاهده)
مقدمه: امروزه استفاده از روش‌های نوین و کم عارضه برای کنترل دیابت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر مصرف پودر زنجبیل بر شاخص‌های قند و چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو بی‌خبر بوده که با مشارکت 81 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه آزمون و دارونما تقسیم شدند. گروه آزمون، روزانه سه کپسول یک گرمی حاوی پودر زنجبیل و گروه دارونما، همین تعداد کپسول حاوی میکروکریستالین سلولز به مدت هشت هفته دریافت کردند. قبل و پس از مداخله قند ناشتا، فروکتوزآمین، هموگلوبین گلیکوزیله A1C، کلسترول تام، تری‌گلیسرید، LDL-C، HDL-C و آپولیپوپروتئین‌های A1 و B100 اندازه‌گیری شدند. نتایج: میانگین LDL-C در گروه آزمون قبل و بعد از مداخله به ترتیب ۲۲/۰۹±۱۱۲/۵۲ و ۲۰/۷۸±۱۰۶/۱۰ میلی گرم بر دسی‌لیتر بدست آمد(۰۳/0P=). میانگین APO A1 در هر دو گروه به طور معنی‌داری(۰/۰۰۵›P) افزایش یافت ولی میانگینAPO B100، HDL-C، تری گلیسرید و کلسترول تام تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. میانگین قند ناشتا بعد از مداخله در گروه آزمون 5/10 درصد کاهش(۰۰۳/0P= ) و در گروه دارونما 21 درصد افزایش(۰۱/0P=) نشان داد. تغییرات در میانگین هموگلوبین گلیکوزیله A1C روندی مشابه با قند ناشتا داشته است. نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد پودر زنجبیل به صورت کپسول توسط بیماران مبتلا به دیابت به دلیل کاهش LDL-C، قند ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله A1C و افزایش APO A 1، برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است.
متن کامل [PDF 501 kb]   (1470 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: ۱۳۹۱/۵/۲۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb