دوره 20، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 1391 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 60-350 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani M, Vahidi A, Moin M, Haghiroalsadat F, Sharafaldini M, Sheikhha M. Investigating Frequency of GSTT1 and GSTM1 Genes Null Genotype in Men with Varicocele and Its Association with the Sperm Parameters. JSSU 2012; 20 (3) :350-60
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2068-fa.html
دهقانی مصطفی، وحیدی علیرضا، معین محمدرضا، حقیرالسادات بی بی فاطمه، شرف دینی مریم، شیخها محمد حسن. بررسی توزیع فراوانی حذف ژن‌های گلوتاتیون اس ترانسفراز T1 و گلوتاتیون اس ترانسفراز M1 در مردان دارای واریکوسل و ارتباط آن با پارامترهای اسپرم. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (3) :350-60

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2068-fa.html

مقدمه: ایزوآنزیم‌هایGSTM و GSTT در سطح اسپرم وجود دارند که در محافظت علیه استرس اکسیداتیو نقش دارند. هدف این مطالعه بررسی پلی مورفیسم ژن GSTT1 و GSTM1 در ارتباط با شاخص اسپرمی می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه روی 46 مرد مبتلا به واریکوسل و 48 مرد بدون واریکوسل انجام شد. آنالیز مایع منی بر اساس روش استاندارد WHO برای هر دو گروه انجام گرفت. پس از استخراج DNA ژنومی خون با استفاده از روش Salting out، پلی مورفیسم ژن GSTM1 و GSTT1 با استفاده از Multiplex-PCR بررسی شد. نتایج: فراوانی ژنوتیپ نول GSTM1 در گروه مورد و شاهد به ترتیب 9/60 و 7/41 درصد بود که تفاوت معنی‌داری بین دو گروه وجود نداشت(05/0p>). همچنین فراوانی ژنوتیپ نول GSTT1 در گروه مورد و شاهد به ترتیب 8/47 و 50 درصد بود که تفاوت معنی‌داری بین دو گروه وجود نداشت(05/0p>). نتیجه‌گیری: فقدان فعالیت آنزیمی مربوط به ژنوتیپ نول GSTM1 تأثیری بر مورفولوژی و حرکت کند و تند اسپرم نداشته، اما باعث کاهش معنی‌داری در تعداد اسپرم شده است. در مورد ژنوتیپ نول GSTT1 نیز، تأثیر حذف GSTT1 هیچگونه تأثیری بر شاخص‌های اسپرمی نداشته است که ممکن است به دلیل فعالیت جبرانی سایر ژن‌های این خانواده بزرگ ژنی باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1391/5/22 | انتشار: 1391/5/25