دوره 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1391 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 51-142 | برگشت به فهرست نسخه ها

karimi M, Mojibian M, Hadi Nodoshan H, Bidaki R, Kholacezadeh G, Rafiee P et al . Relationship between Stress During Pregnancy and Cord Blood Ige Level. JSSU 2012; 20 (2) :142-51
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1973-fa.html
کریمی مهران، مجیبیان مهدیه، هادی ندوشن حسین، بیدکی رضا، خلاصه زاده گلرسته، رفیعی پریوش و همکاران.. ارتباط بین استرس دوران بارداری و سطح سرمی IgE خون بند ناف بند ناف نوزاد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (2) :142-51

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1973-fa.html

مقدمه: بیماری‌های آلرژیک از جمله بیماری‌های شایع درکودکان بوده و یکی از علل شایع ناتوانی در بسیاری از جوامع هستند. افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال‌های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا گزارش شده است. بروز آلرژی در کودکان فاکتورهای خطر متعددی از جمله استرس مادر در دوران بارداری دارد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 290 مادر باردار مراجعه کننده به دو بیمارستان دولتی و خصوصی شهر یزد انجام شد. نمونه‌گیری درطی سال 1388 و به روش غیر تصادفی ساده انجام شد. میزان اظطراب مادر در بارداری توسط پرسشنامه استاندارد شده (Pregnancy Anxiety Questionnaire) PRAQتعیین شد. میزان IgE خون مادر و بندناف نوزاد به روش Enzyme Linked Immunosorbent Assay) )ELISA تعیین گردید سپس ‌داده‌ها با نرم افزار آماریSPSS ویرایش 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که میانگین نمره اضطراب بارداری در مادرانی که IgE نوزادشان بالاتر از IU/ml35/0 است بیشتر از مادرانی می‌باشد که IgE بند ناف نوزادشان کمتر از IU/ml35/0 است و بین نمره اضطراب بارداری و سطح IgE بندناف رابطه معنی‌داری وجود دارد(001/.(P<. از طرفی بین متغیرهای جنسیت و وزن نوزاد در هنگام تولد و نیز سن حاملگی با سطح IgE بند ناف ارتباط معنی‌داری وجود ندارد(05/0(P>. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد اضطراب و ترس در دوران بارداری یکی از علل افزایش IgE بند ناف در نوزادان باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1391/4/10 | انتشار: 1391/3/26