دوره 20، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1391 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 18-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barkhordari A, Barzegar S, Hekmatimoghaddam H, Jebali A, Fallahzadeh H. The Cytotoxic Effects of Sio2 Nanoparticles on Human Blood Mononuclear Cells. JSSU 2012; 20 (1) :10-18
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1904-fa.html
برخورداری ابوالفضل، برزگر سجاد، حکمتی مقدم سید حسین، جبالی علی، فلاح زاده حسین. ارزیابی اثرات سایتوتوکسیک نانوذره SiO2 بر سلول‌های تک هسته‌ای خون انسان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1391; 20 (1) :10-18

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1904-fa.html

مقدمه: با توجه به استفاده ی روزافزون نانو ذره اکسید سیلیسیوم(SiO2) در زیست فناوری، این مطالعه به منظور بررسی اثرات سمی نانو ذره SiO2 در غلظت‌های مختلف بر سلول‌های تک هسته‌ای خون با روش MTT طراحی و اجرا گردید. روش بررسی: در یک بررسی خود آزمایی آزمایشگاهی laboratory trial ابتدا سوسپانسیون سلول‌های تک هسته‌ای 10 مرد جوان سالم تهیه و با غلظت های مختلف نانو ذره (1500،1000،500،100،10،1 میکروگرم برمیلی لیتر) به مدت6 و 24 ساعته مواجهه داده و سپس در 37 درجه سانتیگراد انکوبه شدند. در پایان در صد مرگ سلول با استفاده از کیت MTT و دستگاه اسپکتروفوتومتر در طول موج 490 نانومتر تعیین گردیدند در این مطالعه از کنترل‌های مثبت، منفی و بلانک نیز استفاده شد. نتایج: یافته‌های مطالعه بیانگر اختلاف معنی‌دار مرگ سلول در غلظت‌های مختلف نانو ذره و همچنین گروه مورد و کنترل می‌باشد(05/0p<). همچنین با افزایش غلظت نانو ذره در مواجهه 6 و 24 ساعته، میزان مرگ سلول به صورت تدریجی افزایش می‌یابد، بطوری که در مواجهه 24 ساعته، میزان مرگ و میر سلول در غلظت 10 نسبت به 1 میکرو گرم بر میلی لیتر حدود 6 برابر افزایش یافته است. نتیجه‌گیری: در این مطالعه برای اولین بار مشخص گردید که نانو ذرهSiO2 دارای کشندگی 1 میکروگرم بر میلی لیتر برای سلول‌های تک هسته‌ای خون می‌باشد. از طرفی اثرات سایتوتوکسیک به غلظت و مدت زمان مواجهه بستگی دارد.
دریافت: 1391/2/16 | انتشار: 1391/2/26