دوره 21، شماره 3 - ( ویژه نامه دندانپزشکی 1392 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 343-336 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari S, Molla R, Namayandeh M, Ahmadi S, Rostaeizadeh Z, Hameiil Z. Investigating the Periodontal Health in Patients with Coronary Heart Diseases. JSSU 2013; 21 (3) :336-343
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1902-fa.html
اکبری سولماز، ملا رضا، نماینده مهدیه، احمدی سمیه، روستایی زاده زهرا، حمزه ایل زینب. بررسی میزان سلامت پریودنتال در بیماران مبتلا به بیماری‌های عروق کرونر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (3) :336-343

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1902-fa.html

مقدمه: در مطالعات انسانی نشان داده شده است که افراد مبتلا به بیماری قلبی ـ عروقی، وضعیت پریودنتال بدتری دارند. هدف از این مطالعه بررسی میزان سلامت پریودنتال در بیماران با تشخیص اولیه بیماری‌های عروق کرونری است که تحت عمل آنژیوگرافی قرار گرفته بودند. روش بررسی: در این مطالعه 135 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب (CAD) که تحت عمل آنژیوگرافی قرار گرفته بودند، شرکت کردند. ایندکس‌های پریودنتال شامل: خونریزی هنگام پروپ کردن (BOP)، پلاک ایندکس (PI)، عمق پروبینگ (PD)، وجود درگیری فورکا، تعداد دندان‌های از دست رفته و تعداد دندان‌هایی با لقی پاتولوژیک ارزیابی شدند. از روی نتیجه آنژیوگرافی وجود تنگی عروق کرونر و شدت آن، بر اساس تعداد رگ درگیر ثبت شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری N par test و Mann-Whitney test مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج: با توجه به نتایج آنژیوگرافی، 106 بیمار به CAD مبتلا بودند، که 65% از این افراد پریودنتیت، 28% ژنژیویت و 6/6% افراد پریودنشیم سالم داشتند. از 29 نفر باقیمانده (نتیجه آنژیوگرافی آنان نرمال بود) 8/44% ژنژیویت و 8/44% پریودنتیت داشتند. شاخص عمق پاکت در بین بیماران مبتلا و غیرمبتلا به تنگی عروق کرونر به طور معنی‌داری متفاوت بود (05/0(p<، در حالی که در شاخص‌های دیگر پریودنتال تفاوت معنی‌داری در بین بیماران مبتلا و غیرمبتلا به تنگی عروق کرونر وجود نداشت (05/0(p>. نتیجه‌گیری: افراد مبتلا به CAD از سلامت پریودنتال بدتری نسبت به افراد با آنژیوگرافی طبیعی برخوردارند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1391/2/14 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6