دوره 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1390 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 17-610 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davari, Ayatollahi, Behniafar, Mousavi. Evaluation of Shear Bond Strength of Conventional and Resin-Modified Glass Ionomers on Enamel, Dentin and Cementum Surfaces. JSSU 2011; 19 (5) :610-17
داوری عبدالرحیم، آیت اللهی فاطمه، بهنیافر بهناز، موسوی زهره. بررسی استحکام باند برشی گلاس آینومرهای Conventional و Modified Resin بر سطوح مینا، عاج و سمان. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (5) :610-17

مقدمه: با توجه به خصوصیات مناسب سمان گلاس آینومر و افزایش روزافزون استفاده از آنها در کارهای ترمیمی، مقایسهShear bond strength گلاس آینومر معمولی و تغییر یافته با رزین روی سطوح مینا، سمان و عاج لازم به نظر می‌رسد. هدف طرح، تعیین Shear bond strength گلاس آینومر معمولی و تغییر یافته با رزین روی سطوح مینا، سمان و عاج می‌باشد. روش بررسی: روش مطالعه تجربی و از نوع آزمایشگاهی است. 60 دندان مولرسالم جمع‌آوری و به 6 گروه تقسیم شدند. در گروه A و D مینا را 1 میلیمتر، در گروه B و E تا نمایان شدن عاج، دندان را تراشیده و در گروه C و F سطح سمان را آماده(Refresh) کردیم. در گروه B ,A و C از گلاس آینومر معمولی و در گروه E ,D و F از گلاس آینومر تغییر یافته با رزین استفاده شد. برای هر نمونه یک استوانه پلاستیکی به قطر mm2 و ارتفاع mm3 روی سطح مورد نظر، ثابت و توسط گلاس آینومر مربوطه پر گردید. در گروه E ,D و F گلاس آینومر توسط دستگاه لایت کیور به مدت 40 ثانیه نوردهی شد.. نمونه‌ها تحت نیروی برشی دستگاه اینسترون تا نقطه شکست بارگذاری و نیروی شکست هر نمونه ثبت شد. سپس داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 16 آزمون آنالیز یکطرفه و LSD (05/0=P) تجزیه وتحلیل شدند. نتایج: میانگین استحکام باند برشی گروه‌های F تا A به ترتیب 50/23، 80/57، 30/27، 37/15، 77/14، 25/17 مگاپاسکال می‌باشد. اختلاف استحکام باند برشی بین گروه‌های E ,D و F با گروه‌های A، B وC از نظر آماری معنادار بود. نتیجه‌گیری: استحکام برشی گلاس آینومر تقویت شده در هر سه سطح نسبت به گلاس آینومر معمولی بیشتر بود.
واژه‌های کلیدی: گلاس آینومر، مینا، عاج، سمان
دریافت: 1390/9/21 | انتشار: 1390/9/24