دوره 19، شماره 4 - ( دو ماهنامه مهر و آبان 1390 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 541-533 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi S, Taherianfard M, Bahaoddini A, Fazeli M. Interaction of Electromagnetic Field and Modulation of GABA-B Receptor on Serum Testosterone Concentration in Aggressive Rats. JSSU 2011; 19 (4) :533-541
کریمی سعیده، طاهریانفرد مهناز، بهاءالدینی امین ا...، فاضلی مهدی. اثرات متقابل امواج الکترومغناطیس و تعدیل گیرنده GABA-B بر غلظت تستوسترون سرمی در موش‌های صحرایی پرخاشگر. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1390; 19 (4) :533-541

مقدمه: هدف تحقیق حاضر بررسی اثر تزریق درون صفاقی باکلوفن (آگونیست گیرنده GABA-B) وCGP35348 (آنتاگونیست گیرنده GABA-B) بر غلظت سرمی تستوسترون موش‌های صحرایی پرخاشگری که تحت تاثیر امواج الکترومغناطیس قرار داشتند، می‌باشد. روش بررسی: در این تحقیق 55 سر موش صحرایی نر بالغ با وزن 20±200 گرم مورد بررسی قرار گرفتند. حیوانات به دو گروه اصلی و چهار زیر گروه تقسیم شدند، گروه‌های اصلی شامل گروه بدون دریافت امواج و گروه دریافت کننده امواج بودند. گروه‌ دریافت کننده امواج در معرض امواج الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و500 میکروتسلا روزانه 8 ساعت به مدت 30 روز قرار گرفتند. پرخاشگری با استفاده از جریان 2 میلی آمپر هر 3 ثانیه یکبار به مدت 5 دقیقه القا شد، سپس غلظت تستوسترون سرم بوسیله‌ی تکنیک Radio Immuno Assay سنجیده شد. نتایج: داده‌های این تحقیق نشان داد که تزریق باکلوفن با دوز 3 میلی‌گرم به ازای یک کیلو گرم وزن بدن و CGP35348 با دوز 100 میلی‌گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن موجب افزایش معنی‌داری در غلظت تستوسترون سرمی در موش‌های صحرایی پرخاشگری که تحت تاثیر امواج الکترومغناطیس قرار گرفته‌اند، می‌شود. نتیجه‌گیری: با توجه به اثر مشابه باکلوفن و CGP35348 بر ترشح تستوسترون سرمی، به نظر می‌رسد که گیرنده GABA-B در بیضه از دو نوع مختلف بوده، لذا اثرات مشابهی را باعث شده است. همچنین وجود امواج الکترومغناطیس باعث افزایش غلظت تستوسترون شد.
دریافت: 1390/7/13 | انتشار: 1390/7/23