دوره 13، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 11-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afkhami - Ardekani M, Kamali - Ardakani A. Study of the Effect of Garlic on Serum Lipids and Blood Glucose Levels in Type 2 Diabetic Patients. JSSU 2005; 13 (1) :8-11
افخمی اردکانی محمد، کمالی اردکانی عبدالرزاق. بررسی تأثیر سیر روی لیپیدهای سرم و قند خون در بیماران دیابتی نوع II. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1384; 13 (1) :8-11

مقدمه : هیپرلیپیدمی از ریسک فاکتورهای شایع همراه با دیابت بوده و موجب تشدید عوارض قلبی عروقی می‌گردد. جهت کاهش گلوکز خون و اصلاح هیپرلیپیدمی، رژیم های غذایی متفاوت و داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. گیاهان دارویی از جمله سیر (گارلیک) از زمانهای قدیم جهت کنترل دیابت و کاهش لیپیدهای خون وفشارخون مورد توجه قرار گرفته است. روش بررسی :دراین مطالعه اثرات گارسین که نوعی از فرآورده‌های سیر موجود در کشور می‌باشد بر لیپیدهای سرم و قندخون بیماران دیابتی نوع II مورد بررسی قرار گرفت. از بین بیماران دیابتی نوع 2 که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کرده بودند 45 بیمار که مبتلا به هیپرلیپیدمی بودند به روش نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. این بیماران به مدت 4 هفته تحت درمان با قرص گارسین روزی سه عدد قرار گرفتند و لیپیدهای سرم و قندخون بیماران هنگام شروع و در پایان مطالعه اندازه‌گیری شدکه نتایج زیر به دست آمد. نتایج : قرص سیر به صورت معنی‌داری موجب کاهش کلسترول سرم به میزان 6/18 میلی گرم در دسی لیتر (p=0.004) وکاهش LDL سرم به میزان 7/15 میلیگرم در دسی لیتر (p=0.001 ) گردید. تاثیر سیردر کاهش LDL ( p=0.015) وافزایش HDL (( p=0.056 در زنان واضح‌تر از مردان بود. نتیجه گیری: با توجه به اثرات خوب سیر در کاهش قند خون و لیپیدها می‌توان پیشنهاد داد از قرص سیر (گارسین) در درمان بیماران دیابتی و هیپرلیپیدمیک به عنوان یک داروی کمکی استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: سیر، لیپید، دیابت نوع II
دریافت: 1389/11/9 | انتشار: 1384/1/26