دوره 18، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1389 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 521-530 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hokmollahi F, Rafati H, Riahi H, Hakimi M, Aliahmadi A, Heydari H, et al . Collection and Identification of a Medicinal Mushroom, Phellinus Conchatus in Iran and Investigation of the Antibacterial Activity of Total Methanol Extract and Fractional Extracts. JSSU. 2011; 18 (6) :521-530
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1330-fa.html
حکم اللهی فریبا، رفعتی حسن، ریاحی حسین، حکیمی محمدحسین، علی احمدی آتوسا، حیدری هاجر، و همکاران.. جمع آوری و شناسایی قارچ دارویی Phellinus conchatus از ایران و بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره‌های متانولی تام و عصاره‌های جزئی آن. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1389; 18 (6) :521-530

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1330-fa.html


چکیده:   (6809 مشاهده)
مقدمه: ماکرومیست ها منابع جدیدی برای کشف ترکیبات جدید دارویی با اثرات مختلف بیولوژیک به شمار می‌آیند.Phellinus conchatus قارچی دارویی متعلق به خانواده Hymenochaetaceae می‌باشد. گونه‌های این قارچ علاوه بر داشتن خاصیت‌های آنتی‌اکسیدان، ضد سرطان و ضد باکتری در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش بررسی: در این تحقیق جمع‌آوری و شناسایی قارچ P. conchatus با استفاده از خصوصیات ماکرومورفولوژیکی و میکرومورفولوژیکی، روابط میزبانی و پراکنش انجام گرفت و سپس عصاره‌گیری جهت انجام آزمون زیست سنجی((Bioassay علیه باکتری‌های گرم-منفی و گرم-مثبت به روش‌های انتشار روی دیسک، تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد(MIC) و حداقل غلظت کشنده (MBC) باکتری‌ها انجام پذیرفت. نتایج: عصاره‌های متانولی تام و کلروفرمی اثرات بازدارنده روی 3 باکتری Staphylococcus aureus،aeruginosa Pseudomonas و Bacillus cereus نشان می‌دهند و در مورد عصاره بوتانولی، نتایج MIC و MBC به ترتیب برای باکتری‌های مذکور) 1،(2mg.disk ،)2، mg.disk (4 و) 8، mg.disk16 (مشاهده شدند. نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهند که عصاره های مختلف به ویژه عصاره بوتانولی قارچ دارویی Phellinus با دارا بودن مواد موثر، باعث نشان دادن خواص ضد باکتریایی قوی این عصاره علیه باکتری‌ها به خصوص باکتری بیماریزای مهم Pseudomonas Aeruginosa شده است.
متن کامل [PDF 930 kb]   (2948 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۱۱/۴

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb