دوره 17، شماره 3 - ( تابستان 1388 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 183-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ersali A, Baho-Aldini Baigi F, Ghasemi R. Transmission of Aflatoxins from Animal Feeds to Raw and Pasteurized Milk in Shiraz City and its Suburbs . JSSU 2009; 17 (3) :175-183
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-127-fa.html
ارسالی عبدالعظیم، بها‌ء‌الدین بیگی فائقه، قاسمی رضا. انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام و شیر پاستوریزه در شهر شیراز و حومه. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1388; 17 (3) :175-183

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-127-fa.html


چکیده:   (9397 مشاهده)
مقدمه: قارچ‌ها به میزان زیاد در هوا و محیط اطراف ما وجود دارند و چنانچه شرایط حرارت و رطوبت مناسب باشد باعث رشد و تکثیر آنها می‌شود. از مهمترین قارچ‌های آلوده کننده اغذیه که در روند مسمومیت نقش دارند آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس است که در اثر ترشح سم توسط این قارچ‌ها خوراک دام‌ها آلوده شده و با مصرف خوراک دام آلوده شیر نیز آلوده می‌شود. روش بررسی: در این تحقیق جمعاً 428 نمونه اعم از شیر خام و پاستوریزه و خوراک دام در فصول مختلف سال در شیراز و حومه نمونه‌برداری و با یکی از روش‌های ELISA، TLC مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که در 36/43 درصد از نمونه‌های خوراک دام میزان آلودگی از حد مجاز آفلاتوکسین B1 که ppb 20 می‌باشد بالاتر بود. در 03/38 درصد از نمونه‌های شیر خام و 42/14 درصد از نمونه‌های شیر پاستوریزه میزان آلودگی از حد مجاز تعیین شده یعنی ppb 5/0 بالاتر بود. این تحقیق نشان داد که بین آلودگی شیر خام با آلودگی خوراک دام ارتباط وجود دارد. همچنین میزان آلودگی در فصول تابستان و پائیز بیشتر از زمستان و بهار است که این می‌تواند ناشی از رطوبت بالا در پائیز و دمای بالا در تابستان باشد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده نیاز مبرم به کنترل آلودگی به آفلاتوکسین در خوراک دام و جلوگیری از مصرف خوراک‌های دامی آلوده از قبیل خوراک مخلوط، ذرت و نان خشک احساس می‌شود و کنترل ادواری آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه خصوصاً در فصول پاییز و تابستان ضروری می‌باشد. واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین (AFM1)M1، آفلاتوکسین (AFB1)B1، شیر گاو، شیر پاستوریزه، خوراک دام، ELISA، TLC
متن کامل [PDF 181 kb]   (21116 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/6/31 | انتشار: 1388/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb