دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1383 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 16-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ashrafi F, Momen-Zadeh M, Amini M. Study of Anti Thyroidal Antibodies in Simple Goiter Patients and Comparison with a Control Group . JSSU 2004; 12 (1) :12-16
اشرفی فرزانه، مؤمن زاده مهین، امینی مسعود. بررسی آنتی‌بادی‌های ضدتیرویید در گواتر ساده و مقایسه آن با افراد سالم. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1383; 12 (1) :12-16

مقدمه : با توجه به شیوع بالای گواتر به منظور بررسی نقش خودایمنی تیرویید در ایجاد گواتر 10 سال بعداز شروع برنامه همگانی غنی‌سازی نمک با ید ، بر آن شدیم تا در یک بررسی مورد - شاهدی سطح تیرویید پراکسیداز (ِِِAnti TPO ) وآنتی‌تیروگلوبولین (Anti TG ) را در افراد مبتلا به گواتر ساده را با افراد سالم مقایسه کنیم. روش بررسی : از بین افراد مراجعه‌کننده به درمانگاه داخلی – غددکه دارای تستهای عملکرد تیرویید طبیعی بودند به روش غیراحتمالی آسان افرادمبتلا به گواتر ساده به عنوان گروه مورد و افراد بدون گواتر به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند و در هر دو گروه Anti TPO و Anti TG اندازه‌گیری شد. یافته‌ها :تعداد 105 بیمار مبتلا به گواتر ساده 89 نفر در گروه کنترل بودند.36 نفراز گروه مورد (3/34 %)و 17 نفر از گروه کنترل (1/19 %)Anti TPO افزایش یافته داشتند(018/0 = p value).45 نفر از گروه مورد (9/42 %)و21 نفراز گروه کنترل (6/23 %) Anti TG افزایش یافته داشتند. (005/0 = p value). نتیجه‌گیری : باتوجه به شیوع این آنتی‌بادی‌ها در افراد مبتلا به گواتر ساده به نظر میرسد که خودایمنی تیرویید یکی از علل مهم گواتر ساده بعد از برنامه همگانی غنی‌سازی نمک با ید باشد و در این میان افزایش مصرف ید خود می‌تواند در افزایش خودایمنی تیرویید دخیل باشد.
دریافت: 1389/9/15 | انتشار: 1383/1/27