جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای گرگرفتگی

بهناز انجذاب، تهمینه فرج خدا، اعظم خوشبین، حسن مظفری خسروی، مهشید بکایی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده

مقدمه: گرگرفتگی علامتی شایع و ناراحت کننده در زنان یائسه می باشد که بصورت برافروختگی، تعریق، احساس گرما، طپش قلب و اضطراب بروز می کند و می تواند سبب اختلال در فعالیت های روزانه و کیفیت خواب شبانه زنان یائسه گردد. با وجود مؤثر بودن درمان جایگزین هورمونی بر گرگرفتگی، بدلیل عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت آن، امروزه در مورد این نوع درمان اختلاف نظرهایی وجود دارد، از طرفی پذیرش درمان جایگزین هورمون در بین زنان ایرانی پائین می باشد. ایزوفلاون موجود در سویا ماده ای فیتواستروژن می باشد که ممکن است در کنترل گرگرفتگی زنان یائسه مؤثر باشد. لذا این تحقیق با هدف بررسی تأثیر مصرف سویا بر گرگرفتگی زنان یائسه طراحی شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی با طراحی قبل و بعد بوده است. ۳۱ نفر از زنان یائسه تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی در مطالعه شرکت داشتند. قبل از شروع تحقیق تعداد دفعات گرگرفتگی افراد در یک هفته ثبت، سپس روزانه مقدار ۶۰ گرم آجیل سویا که حاوی ۷۶ میلی گرم ایزوفلاون بود جهت مصرف روزانه به مدت سه ماه در اختیار آنان قرار گرفت. سپس دفعات گرگرفتگی افراد در یک هفته، یکماه، دوماه و سه ماه اندازه گیری شد. قبل و بعد از مداخله جهت تعیین گنادوتروپین ها و استرادیول نمونه ی خون اخذ شد. داده ها با استفاده از بسته نرم افزاری SPSS مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج: میانگین دفعات گر گرفتگی قبل و یک، دو و سه ماه بعد از مداخله به ترتیب ۶۱/۲±۸۸/۵، ۸۲/۱±۴۵/۳، ۵۷/۱±۷۳/۲ و ۴۸/۱±۱۶/۲ بار در ۲۴ ساعت بدست آمد(۰۰۱/۰ >(P. میانگین استرادیول بعد از سه ماه مصرف آجیل سویا کاهش معنی داری را نشان داد. نتیجه گیری: مطالعات متعددی نیز مصرف سویا و ایزوفلان موجود در سویا را بصورت های عصاره، شربت و یا کپسول های حاوی ماده مؤثر سویا در کاهش تعداد دفعات گرگرفتگی مؤثر دانسته اند که با نتایج تحقیق حاضر همخوانی دارد، لذا آجیل سویا می تواند میان وعده ای مناسب جهت کنترل گرگرفتگی ناشی از یائسگی محسوب شود.
مریم ربیعی، علی دواتی، نفیسه ظفرقندی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: از زمان استفاده از روش‌های ایمونواسی و الیزا برای اندازه‌گیری سطح استرادیول و FSH سرم، نقش اسیدیته واژن علی‌رغم تاریخچه طولانی، بعنوان نشانه ای از پاسخ استروژنی سلول‌های واژینال رو به فراموشی گذاشته شده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان حساسیت اسیدیته واژن در تشخیص یائسگی و سطح سرمی استروژن و ارتباط ان با دو شکایت شایع یائسگی گرگرفتگی و خشکی واژن می‌باشد.

روش بررسی: مطالعه حاضر، مطالعه‌ای توصیفی و مقطعی است که بر روی ۲۵۰ خانم ۶۰-۴۵سال انجام شد. روش نمونه گیری بطور غیر تصادفی مبتنی برعدم وجود عفونت واژینال، عدم هورمون تراپی، عدم استفاده از دوش واژینال و مقاربت در سه روز قبل از معاینه انجام گردید. اسیدیته واژن، FSH و استرادیول سرم اندازه‌گیری شدند و اطلاعات جمع‌آوری شده توسط نرم افزار آماری SPSS و تست‌های مجذور کای و اسپیرمن و پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: میانگین سن زنان ۴/۴۴/۵۰ سال بود که ۷/۴۵% زنان، یائسه و ۳/۵۴% در مرحله گذر از یائسگی بودند. میانگین اسیدیته واژن ۶۶/۰۵۷/۵ به دست آمد و ارتباط بین PH واژن با سطح FSH و استرادیول سرم معنی‌دار شد(۰۰۰/۰ p= و ۰۴/۰p=). با در نظر گرفتن سطح FSH سرم بیشتر یا مساوی miu/ml۲۰ به عنوان شاخص یائسگی، حساسیت PH واژن بیشتر از ۵ در تشخیص یائسگی ۶۰% و حساسیت این سطح اسیدیته واژن در تشخیص سطح استرادیول سرم کمتر از pg/ml ۴۰، ۵۵% به دست آمد. بین گرگرفتگی و خشکی واژن با افزایش PH واژن نیز رابطه معنی دار وجود داشت.

نتیجه گیری: اندازه گیری اسیدیته واژن به عنوان روشی آلترناتیو، ارزان و غیرتهاجمی درکمک به تشخیص یائسگی و سطح استرادیول سرم و علایم مرتبط با دوران حوالی یائسگی و یائسگی می تواند مد نظرقرار گیرد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb