جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کودکان پیش از دبستان

مهناز قانعیان، حمید کاظمی زهرایی،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: شیوع اختلالات خواب در مطالعات بین‌المللی متفاوت است. اختلال خواب با افزایش شیوع بیش از حد میان بچه‌ها شایع است. جدی‌ترین عارضه مربوط به اختلالات خواب کودکان، مشکلات شناختی است. در این مطالعه، شیوع اختلالات خواب و اختلال یادگیری عصب روان‌شناختی در کودکان پیش از دبستان(۴_ ۶ ساله) در شهر اصفهان در سال ۹۴-۹۳ بررسی می‌گردد.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی ۳۵۰ نفر از کودکان پیش از دبستان که به صورت نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه مقیاس اختلالات خواب برای کودکان SDSC)) و پرسشنامه عصب روان‌شناختی کانرز، به مادران کودکان قبل از دبستان داده شد.

نتایج: تعداد ۱۴۴ نفر(۱۴/۴۱ درصد) از کودکان پیش از دبستان در معرض اختلالات خواب و از مجموع ۲۸۰ کودک پیش از دبستان ۹۲ نفر(۸۵/۳۲ درصد) در معرض اختلال یادگیری عصب روان‌شناختی بودند. میزان شیوع اختلال شروع و دوام خواب
(۳۱ نفر،۸۵/۸%)، اختلال تنفسی خواب(۱۵ نفر، ۲۸/۴%)، اختلال خواب‌آلودگی بیش از حد(۵۳ نفر، ۱۴/۱۵%)، اختلال انتقال
خواب – بیداری (۷۴ نفر، ۱۴/۲۱%)، اختلال انگیختگی(۳۲ نفر، ۱۴/۹%)، اختلال تعرق در خواب (۴۳ نفر، ۲۸/۱۲%)، مشکلات توجه(۶۲ نفر، ۱۴/۲۲%)، اختلال عملکرد حسی-حرکتی(۱ نفر، ۷/.%)، اختلال عملکرد زبان(۴ نفر،۴۲/۱%) و اختلال عملکرد حافظه و یادگیری عمومی(۷ نفر، ۵/۲%)، اختلال کارکرد اجرایی(۱۴ نفر، ۴۲/۶%) بود

نتیجه‌گیری: شیوع بالای مشکلات خواب و مشکلات توجه، در این پژوهش می‌تواند نشانگر اهمیت اطلاع‌رسانی در خصوص الگوهای بهداشتی خواب و اختلال یادگیری عصب روان‌شناختی به منظور ارتقاء سطح آگاهی والدین و ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی درمانی ‌باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb