اقبال زارعی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۵-۱۳۸۹ )
چکیده
مقدمه: خانواده نخستین محیطی است که کودک در آن پرورش می یابد و در رفتار بعدی فرد فوق العاده مؤثر است. نوع تشویق ها، تنبیه و تحذیرها، بی اعتنایی ها و رفتارها در مراحل اولیه ی زندگی فرد آثاری برای دوره های بعدی در او بر جای می گذارد. هدف کلی این پژوهش، بررسی رابطه ی بین شیوه های فرزند پروری والدین با ارتکاب نوجوان به رفتار های پرخطر می باشد.
روش بررسی: روش تحقیق این مطالعه، توصیفی از نوع همبستگی است. در این مطالعه شیوه های فرزند پروری آسان گیرانه، مقتدرانه و مستبدانه با استفاده از پرسشنامه شیوه های فرزند پروری والدین بامریند(Bamerind) و رفتارهای پر خطر با مقیاس های رفتارهای پرخطر کلونینگر(Cloninger) مورد سنجش قرار گرفتند. نوجوانان رده ی سنی ۱۸-۱۱ ساله ی شهر بندرعباس و والدین آنها به عنوان جامعه ی آماری تعیین شد و۱۵۰ نفر به عنوان نمونه های آماری به طور تصادفی از بین آنها انتخاب شدند.
نتایج: نتایج حاصل از یافته های تحقیق نشان داد که بین شیوه ی فرزند پروری آسان گیرانه والدین و خرده مقیاس یا(Sub Scale) اجتناب از آسیب درمقیاس رفتار پرخطر کلونینگر در سطح معناداری ۰۳۵/۰ و بین شیوه ی فرزند پروری دموکراتیک والدین و خرده مقیاس یا (Sub Scale)طهور و نوآوری درآزمون رفتار پرخطر کلونینگر در سطح معناداری ۰۲۲/۰ رابطه وجود دارد. همچنین شیوه ی فرزند پروری اقتدار– منطقی و خرده مقیاس یا(Sub Scale) پاداش اجتماعی در مقیاس رفتار پر خطر کلونینگر در سطح معناداری ۰۲۷/۰ نیز با هم رابطه دارند.
نتیجه گیری: بین شیوه های فرزند پروری والدین و رفتارهای سازنده و مخرب فرزندان به دلیل نقش برجسته و با اهمیت والدین رابطه معنادار وجود دارد. لذا آگاه ساختن والدین و ارائه ی آموزش های خانواده جهت پرورش افراد سالم در جامعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و سازمان های ذیربط می بایست در این زمینه نقش فعال تری ایفا نمایند.
محمدرضا حاجی زاده، امیرمحمد جعفری کاخکی، محبوبه نبوی نیا، مریم نبوی نیا،
دوره ۳۳، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۴ )
چکیده
مقدمه: افزایش گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین باعث توجه جهانی در اصلاح این پدیده گردیده است. آنزیم فورمات دهیدروژناز قادر به کاهش CO۲ در تبدیل آن به فورمات بوده که توسط آنزیم الکل دهیدروژناز به متانول تبدیل میشود. همچنین این آنزیم در فرایند تولید دارو ساکساگلیپتین می تواند مورد استفاده قرار گیرد. هدف این تحقیق ارزیـابی اثـر غلظتهای مختلف القا کننده (Isopropyl ß-D-۱-thiogalactopyranoside) IPGT، زمان القا و محیط کشت بر تولید آنزیم فورمات دهیدروژناز میباشد.
روش بررسی: این مطالعه یک مطالعه آزمایشگاهی است. در ابتدا پرایمرهای اختصاصی بـه منظـور تکثیـر قطعه ژنی طراحی گردید. قطعه ژنی توـط پرایمرهـای اختصاصـی و روش PCR تکثیر گردید. ژن آنزیم فورمات دهیدروژناز داخل وکتور pET۲۸b وارد و به داخل باکتریE.coli انتقال یافت. به منظور بهینهسازی بیان پروتئین طراحی آزمایش با روش تاکوچی انجام و تاثیر دما، غلظت القاکننده و نوع محیط کشت بر میزان بیان پروتئین در دو سطح متفاوت، بررسی شد.
نتایج: نتایج Colony-PCR تکثیر ژن آنزیم فورمات دهیدروژناز در باکتری E.coli را تایید کرد. بررسی اثر زمان القا کننده و غلظـت IPTG نشـان داد زمان وغلظت القاگر اثر منفی بر تولید دارند. بیشترین میزان تولید پروتئین نوترکیب در ۲۴ ساعت بعد از القا⸲ دمای ۲۵ درجه سانتیگراد، غلظت ۰/۱ IPTG و حضور سوربیتول میباشد. در بررسی اثر محیط کشت بر بیان پروتئین محیط کشت LB بهترین محیط بود.
نتیجهگیری: افزایش غلظت IPTG تاثیری در افزایش بیان آنزیم نداشت، در نتیجه میتوان با غلظتهای کم IPTG پروتئین را تولید کرد که مقرون به صرفه میباشد همچنین کاهش زمان موجب افزایش بیان پروتئین شود. محـیط کشت (Luriabroth) LB همراه سوربیتول مناسـبترین محـیط القـای بیان آنزیم فورمات دهیدروژناز است.