۲ نتیجه برای پیشگیریکننده
محمدحسین دلشاد، علیرضا حیدرنیا، شمس الدین نیکنامی، فرخنده امین شکروی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: وقتی که یک مقیاس جدید طراحی میشود، این انتظار میرود که با دنبال نمودن فرایندهای توسعه، اطلاعات وسیعی در خصوص سنجش مقیاس کسب شود. هدف اصلی این مطالعه، طراحی یک مقیاس برخوردار از روایی و پایایی متناسب با فرهنگ کارکنان جهت شناسایی و سنجش بهبود موازین کنترل عفونت ویروسی هپاتیت ب است.
روش بررسی: نوع مطالعه مقطعی و ابزار گردآوری دادهها، طراحی و سنجش روایی و پایایی است. در این مطالعه کارکنان بهداشتی ۱۹ مرکز و ۱۶ پایگاه به صورت خوشهای مورد بررسی قرار گرفتند. برای طراحی پرسشنامه نخست فهرست اولیهای از ۵۰ سؤال تهیه و برای بررسی روایی، همسانی درونی و تکرارپذیری، به ترتیب از روشهای روایی محتوا، ضریب آلفای کرونباخ و آزمون بازآزمون استفاده شد.
نتایج: ۵ سؤال به دلیل پایین بودن روایی محتوای آنها رد شد. شاخص روایی محتوای بالاتر۸۰/۰ و ضریب آلفای کرونباخ برای کل مقیاس ۸۳% و برای زیرشاخهها بین ۸۱/۰ تا ۸۶/۰ بود و وزنهای عوامل استخراج شده از تحلیل عاملی پرسشنامه، تعیینکننده ۷۴ درصد واریانس مشترک بود. در نتیجه پرسشنامه نهایی پایا و تکرارپذیر میباشد (۸۹۶ /۰ICC= و ۰۰۱/۰p<).
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای پژوهش حاضر، پرسشنامه بهبود موازین کنترل عفونت ویروسی هپاتیت ب مناسب بوده و قابل استفاده در فعالیتهای پژوهشی میباشد.
لیلا پیشرفت ثابت،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
حدود ۳% جمعیت جهانی به طور مزمن به عفونت هپاتیت C (HCV)مبتلا هستند و این بیماری از عوامل اصلی ابتلا به سیروز و کارسینوم هپاتوسلولار می باشد. علیرغم موفقیت های چشم گیر در مسیر دست یابی به داروهای ضد ویروسی با عملکرد مستقیم (DAA) جدید برای درمان عفونت های مزمن هپاتیت C، کنترل این بیماری هم چنان یک چالش جهانی محسوب می شود. دلایل مختلفی از جمله وجود ناقلین مزمن بدون علامت، قیمت بالای دارو و عدم امکان دسترسی تمام جوامع به داروهای جدید از جمله دلایل محدودیت های کارآیی این درمان می باشد. از این رو، توسعه یک واکسن پیشگیریکننده که به تواند احتمال انتقال بیماری را کاهش دهد و یا یک واکسن درمانی که در بهبود موارد مزمن بیماری و یا جلوگیری از مزمن و پایدار شدن عفونت HCV موثر واقع شود، می تواند راه کار مناسبی برای کنترل این همهگیری باشد.
مطالعات متعددی در راستای تولید واکسنهای درمانی و پیشگیری کننده انجام شده است که برخی از آن ها در فازهای I و II کارآزماییهای بالینی بررسی شدهاند. در این مقاله مروری علل نیاز به یک واکسن برای HCV، چالش های پیش رو در توسعه واکسن برای HCV، جنبه های مختلف توسعه واکسن برای این بیماری و خلاصهای از رویکردهای توسعه واکسنهای مورد مطالعه بحث و بررسی قرار می گیرد.