جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای پلی‌مورفیسم تک نوکلئوتیدی

مجتبی صالحی، مهرداد روانشاد، سید رضا محبی، محمد رضا زالی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده زمینه و هدف: عفونت هپاتیت B یکی از مشکلات حوزه سلامت است و ممکن است منجر به عوارض کلنیکی جدی از جمله هپاتیت مزمن، سیروز کبدی، سرطان هپاتوسلولار شود. سابقه ژنتیکی میزبان در سیستم ایمنی یک فاکتور تعیین کننده در سیر عفونت هپاتیت B به سوی مزمن شدن یا پاکسازی ویروس از بدن است. اینترلوکین ۱۲ و گیرنده آن نقش مهمی را در پاکسازی عفونت های ویروسی، خصوصا هپاتیت B بازی می کنند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم (rs۴۰۱۵۰۲ C/G) ژن گیرنده اینترلوکین ۱۲ B۱ و هپاتیت B مزمن بود. مواد و روشها: در این مطالعه مورد - شاهدی، DNA ژنومیک ۱۰۵ بیمار مبتلا به هپاتیت B مزمن و ۱۰۵ فرد سالم استخراج گردید. ژنوتایپ مربوط به پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs۴۰۱۵۰۲ C/G)، توسط روش PCR-RFLP توالی یابی شد. یافته ها:  فراوانی ژنوتایپ های GG، GC، CC و آلل های G و C در بیماران به ترتیب ۳/۵۳ %، ۴۱ %، ۷/۵ %، و۳/۷۳ %، ۷/۲۶ % و در گروه سالم به ترتیب ۴/۵۱ %، ۴۱ %، ۶/۷ % و ۹/۷۱ %، ۱/۲۸ % محاسبه گردید. بر اساس آنالیزهای آماری، اختلاف معناداری بین گروه بیمار و سالم مشاهده نگردید. (۸۵۱/۰P =) نتیجه گیری: در این مطالعه ارتباط معناداری بین پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (rs۴۰۱۵۰۲ C/G) ژن گیرنده اینترلوکین ۱۲ B۱ و استعداد ابتلا به هپاتیت B مزمن مشاهده نشد. 


عاطفه یداللهی، ناصر کلهر، گلناز عطری روزبهانی،
دوره ۲۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: اسپرماتوژنز یک فرآیند بسیار کنترل‌شده برای تولید اسپرم بالغ است. برای تولید اسپرم بالغ از گامت، نیاز به تنظیمات رونویسی و پس از رونویسی است. پروتئین CPEB۱ پلی آدنیلیشن سیتوپلاسمی mRNA را در اُژنز و اسپرماتوژنز کنترل می‌کند. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط پلی‌مورفیسم تک نوکلئوتیدی ۲۳۰۳۸۴۶rs که در موقعیت ۳’UTR ژن CPEB قرار گرفته است با ناباروری در مردان ایرانی می باشد.
روش بررسی: دراین تحقیق مورد- شاهدی تعداد ۱۴۰ نمونه خون از جمعیت‌های مختلف ایرانی (۷۰ سالم و ۷۰ نابارور) تهیه شد. ژنوتیپ‌های rs۲۳۰۳۸۴۶ توسط روش PCR-RFLP تعیین و با روش توالی یابی تایید گردید. سرانجام اطلاعات حاصله از طریق نرم‌افزار آنلاین SNPSTAT و SPSS مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت. ارتباط این پلی‌مورفیسم با miRNA ها نیز بررسی شد.
نتایج: نتایج بدین‌صورت بود که ژنوتیپ TT تنها در ۵ نفر از ۷۰ نمونه افراد نابارور مشاهده گردید، درصورتی‌که همه افراد کنترل دارای ژنوتیپ CC بودند؛  اختلاف معناداری دیده می‌شود (۰۲۳/۰P=). پلی‌مورفیسم ۲۳۰۳۸۴۶ rs در ناحیه seed سه miRNA
(hsa-miR-۱۴۳-۵p, hsa-miR- ۶۵۱۱b-۵p, hsa-miR-۳۹۴۴-۵p) قرار دارد و آلل T سبب از بین رفتن seed می‌شود. همچنین آلل T منجر به سست شدن اتصال همه miRNA های انتخابی می‌شود.
نتیجه‌گیری: پلی‌مورفیسم (۲۳۰۳۸۴۶ (rs C/T واقع در ژن CPEB۱ می‌تواند با خطر ابتلا به ناباروری در مردان ایرانی مرتبط باشد. همچنین بررسی‌های بیوانفورماتیکی نشان داد که با تغییر آلل T به جای C در ۲۳۰۳۸۴۶ rs، اتصال mRNA ژن CPEB۱ به miRNA‌های تنظیم‌کننده آن کاهش می‌یابد، درنتیجه ژن پایدار و بیان آن ادامه می‌یابد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb