جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای پروتئین واکنشی سی

علیرضا کاشف، سارا زارع کاریزک، علیرضا صادقی نیکو، مجید کاشف،
دوره ۲۸، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: فعالیت ورزشی شدید از عوامل موثر در تغییرات ایمنی و التهابی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر یک جلسه فعالیت تناوبی شدید بر سطوح سرمی پروتئین واکنشی سی، لوکوسیت­، نوتروفیل، لنفوسیت و مونوسیت­ها در ورزشکاران حرفه‌ای بود تا تصمیم گیری برای انجام آن در دوران شیوع ویروس کرونا را میسر سازد.
روش بررسی: در این مطالعه علی مقایسه‌ای ۳۲ مرد ورزشکار (میانگین سنی۴/۷±۲۶/۹ سال، قد ۵±۱۷۷سانتیمتر، وزن۴/ ۶± ۸۰/۷ کیلو‌گرم) به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. جلسه فعالیت شامل ۴۰۰ متر دویدن روی نوارگردان، حرکت لیفت مرده سه گانه، تعداد ۳۰ حرکت بارفیکس، تاب دادن کتل بل ۳۰ کیلوگرمی و پرتاب ۲۰ توپ شنی بود. از آزمایش سی بی سی و اتوآنالایزر بیوشیمی برای اندازه‌گیری لوکوسیت­‌ها­، اسید لاکتیک و سی آر پی استفاده شد. هم‌چنین از آزمون­‌های تحلیل واریانس با اندازه‌گیری تکراری، فردمن و آزمون­‌های تعقیبی بونفرونی و ویلکاکسون برای بررسی تغییرات شاخص­‌ها در سه موقعیت قبل فعالیت، بعد فعالیت و بعد اصلاح نتایج با در نظر گرفتن تغییرات حجم پلاسما از طریق نرم‌افزارversion ۱۶  SPSS استفاده شد.
نتایج: نتایج افزایش معنی‌داری را به ترتیب در شاخص­‌های اسید لاکتیک (۰/۰۰۱>P)، پروتئین واکنشی سی (۰/۰۰۶=P)، لوکوسیت­ها (۰/۰۰۱>P)، لنفوسیت­ها (۰/۰۰۱=P) و افزایش غیر معنی‌داری را در مونوسیت­ها (۰/۷۰۵=P) و کاهش معنی‌داری را در نوتروفیل­‌ها (۰/۰۰۵=P) و حجم پلاسما (۰/۰۰۱>P)، نشان داد. هم‌چنین اصلاح شاخص‌­ها با در نظر گرفتن تغییرات حجم پلاسما، معنی‌داری برخی نتایج را از میان برد.
نتیجه‌گیری: یک جلسه فعالیت تناوبی شدید باعث اختلال در پاسخ­‌‌های ایمنی و التهابی در ورزشکاران می­‌‌شود. لذا توصیه می‌شود تا پایان شیوع ویروس کرونا از انجام فعالیت­‌های ورزشی شدید خودداری شود و یا در صورت انجام مدت زمان کافی برای برگشت به حالت اولیه در نظر گرفته شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb