جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای هایپرتیروئیدی

میترا نیافر، امیر بهرامی، اکبر علی عسگرزاده، نسرین غلامی،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده

  مقدمه: هدف این مطالعه مقطعی، تحقیق در مورد شیوع اختلالات تیروئیدی در زنان بالای ۶۰ سال در تبریز که بزرگترین شهر شمال غرب ایران است می باشد.

  روش بررسی: در این مطالعه با استفاده از اطلاعات مراکز بهداشتی شهر تبریز و بکارگیری روش نمونه گیری تصادفی، یک نمونه ۱۰۰۰ نفری با سن بین ۸۹-۶۰ سال(متوسط ۴/۵ ± ۵/۶۴) انتخاب شد و تست های عملکرد تیروئید(شامل TSH و سطح آزاد T۴ و سطح آزاد T۳ ) در این افراد انجام شد. آنتی میکروزومال آنتی بادی فقط در افرادی که سطح TSH بالا داشتند اندازه گیری شد.

  نتایـج: هفتاد و سه نفر(۳/۷%) سطح TSH سرمی بالا(> mIu/l ۵/۴) و ۵۴ نفر(۴/۵%) سطح TSH کمتر از میزان نرمال ) < mIu/l ۳/۰) داشتند. شیوع کلی اختلالات تیروئیدی درکل نمونه۷/۱۲% بود. شیوع هیپوتیروئیدیسم آشکار و تحت بالینی به ترتیب ۵/۱% و ۸/۵% و شیوع هایپرتیروئیدیسم آشکار و تحت بالینی به ترتیب ۲/۱% و ۴/۱% بود. در افراد با سطح TSH بالا، تیترهای بالای آنتی میکروزومال آنتی بادی در ۶/۶۰% از بیماران به دست آمد.

  نتیجه­گیری: شیوع عملکرد بیوشیمیایی غیرطبیعی تیروئید گزارش شده در این مطالعه قابل توجه بوده و نتایج مطالعات قبلی در جمعیت های دیگر را تایید می نماید. ما در این مطالعه شیوع بالایی از اختلالات تیروئید را در جمعیت زنان مسن آذربایجان شرقی به دست آوردیم. نتایج حاصل از این مطالعه می تواند اطلاعات پایه ای جهت تعیین برنامه بهداشت عمومی و ایجاد تغییرات را فراهم نماید.

 



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb