جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نارسایی قلبی

هدی حقیر، سید محمود حجازی، شیما مینایی،
دوره ۲۴، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: شواهد نشان دادند گسترش بیماری­های قلبی ـ عروقی زمینه­ای التهابی دارد و التهاب عمومی (سیستمیک) نقش محوری در پیشرفت آترواسکلروز ایفا می­کند. هدف از تحقیق حاضر بررسی تغییرات سرمی مولکول چسبان سلولی-۱ (ICAM-۱)، مولکول چسبان عروقی-۱ (VCAM-۱) و پروتئین واکنشی C (CRP) در مردان میان‌سال مبتلا به نارسایی قلبی پس از هشت هفته تمرین هوازی بود.

روش بررسی: در این تحقیق نیمه‌تجربی، تعداد ۲۴ مرد میان‌سال مبتلا به نارسایی قلبی با میانگین سنی ۵,۲۴±۵۸.۱۶ سال، به روش نمونه­ گیری در دسترس، انتخاب و به دو گروه تمرین هوازی و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرین هوازی به مدت هشت هفته با تواتر ۳ جلسه در هفته با شدت ۷۰-۴۰ درصد حداکثر ضربان قلب بود. نمونه­ های خونی در حالت ناشتا، قبل و بعد از هشت هفته از همه آزمودنی‌ها گرفته شد. داده ­ها با استفاده از Paired Sample t-test و Independent Sample t-test در سطح معنی ­داری ۰,۰۵>P تحلیل شدند.

نتایج: مقایسه میانگین­های درون­گروهی نشان داد در گروه تمرین هوازی میزان سرمی ICAM-۱، VCAM-۱ و CRP (به ترتیب ۰,۰۰۱=P، ۰,۰۰۱=P و ۰,۰۰۱=P) به‌طور معنی­داری کاهش یافت. در مقایسه میانگین­های بین­گروهی، تنها در VCAM-۱ (۰,۰۰۱=P) و CRP (۰,۰۰۲=P) تفاوت معنی­داری بین دو گروه مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: تمرین هوازی با کاهش سطوح شاخص­های التهابی VCAM-۱ و CRP ممکن است نقش بسزایی در پیشگیری و کنترل بیماری­های قلبی ـ عروقی مردان میان‌سال مبتلا به نارسایی قلبی داشته باشد.


علی پورحبیب، زهرا فتوکیان،
دوره ۲۷، شماره ۷ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کاهش توان جسمی ناشی از نارسایی قلبی در سالمندان مبتلا، باعث محدودیت آنان در انجام فعالیت‌های زندگی روزانه می‌شود. ورزش بعنوان مداخله غیر دارویی جهت بهبود عملکرد جسمی، معمولا توصیه نمی‌شود. مطالعه حاضر باهدف «تعیین تأثیر ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی بر سازگاری جسمی سالمندان مرد مبتلا به نارسایی قلبی» انجام شد.
روش بررسی: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه سالمندان مرد مبتلا‌به نارسایی قلبی کلاس دو و سه می‌باشد. ۶۰ سالمند با تخصیص تصادفی به روش بلوک‌بندی وارد یکی از گروه های آزمون و کنترل شدند. محیط پژوهش، بخش اکوکاردیوگرافی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر بود. در گروه آزمون، ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی به‌مدت ۳ ماه اجرا شد. سازگاری جسمی در چهار مرحله  قبل، ۱، ۲ و ۳ ماه بعد از اتمام مداخله، اندازه گیری و نتایج در گروه مورد مقایسه قرار گرفت. نمرات سازگاری  با استفاده از آمار توصیفی و تست های تعقیبی مانند t مستقل و زوجی، ANOVA تکراری و Bonferoni محاسبه شد.
نتایج: نتایج، اختلاف معنادار آماری بین میانگین نمرات مسافت طی شده در ۶ دقیقه در ۴ نقطه زمانی بین دو گروه نشان داد (۰۰۱/۰P<). بر اساس نتایج، ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی باعث بهبود سازگاری جسمی سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی می‌شود (۰۵/۰P<).
نتیجه‌گیری: انجام ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی، با افزایش توان جسمی جهت انجام کارهای روزانه سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی به ارتقاء سازگاری جسمی آنان کمک می‌کند.
واژه‌های کلیدی: ورزش ایروبیک، ورزش مقاومتی، نارسایی قلبی، سازگاری جسمی، سالمندی
نتیجه‌گیری: انجام ورزش‌های ایروبیک و مقاومتی، با افزایش توان جسمی جهت انجام کارهای روزانه سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی به ارتقاء سازگاری جسمی آنان کمک می‌کند.
 
الهه ملکیان فینی، سجاد احمدی زاد،
دوره ۲۹، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: اهمیت و ضرورت پیشگیری از بروز این بیماری‌ها به منظور حفظ و گسترش سلامتی، توجه بسیاری از پژوهشگران را به روش‌های پیشگیری از بروز آسیب‌های قلبی‌عروقی معطوف داشته است. تاثیرات متابولیک کاهش توده عضلانی ناشی از فرآیند طبیعی پیری با کاهش فعالیت عضلانی ایجاد شده و منجر به شیوع بالای چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲، اختلال چربی خون و بیماری‌های ‌‌قلبی‌عروقی می‌گردد. این عوامل خطرساز موجب اختلال در ساختار قلبی‌عروقی نظیر انفارکتوس قلبی، سفتی شریانی و اختلال عملکرد اندوتلیال و غیره می‌گردند. هم‌چنین پژوهش‌ها نشان می‌دهدکه قدرت عضلانی با تمام عوامل ایجاد کننده مرگ و شیوع نشانگان متابولیک نسبت عکس دارد. بنابراین هدف از این مطالعه ارائه روش‌های تمرین مقاومتی ایمن برای بیماران قلبی عروقی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: فعالیت مقاومتی در پیشگیری و یا معکوس نمودن تغییرات عملکردی، مورفولوژیکی و ساختاری قلب مؤثر می‌‌باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که تمرین مقاومتی از کاهش توده و عملکرد عضلانی جلوگیری می‌کند. این موضوع می‌تواند کاهش عملکردی ناشی از پیری و بیماری را نیز جبران نماید. به دلیل اینکه روش‌های تمرین مقاومتی متنوع هستند و با مشکلات فراوان روش‌شناسی همراه هستند، مطالعه تاثیر فعالیت و تمرین ورزشی مقاومتی در بیماران ‌‌قلبی‌عروقی همیشه بحث برانگیز بوده است. این مقاله یافته‌های تحقیقات قبلی را که اثرات تعامل بین فعالیت حاد ورزشی و تمرین در بیماران ‌‌قلبی‌عروقی را مرور و نتیجه‌گیری می‌نماید و در نهایت اصول تجویز تمرین مقاومتی در این بیماران را بیان می‌کند. به‌طور کلی این مطالعه بیان می‌کند که اجرای تمرین مقاومتی حتی برای بیماران مبتلا به CHF سودمند می‌‌باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb