جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مولفه روانی

محمدحسن دشتی خویدکی، محمود کمالی زارچ، ناصر محمدی احمد ابادی، حیدر حسینی،
دوره ۲۸، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: عوامل مهم و متعددی نظیر وضعیت جسمی و روانی بر کیفیت زندگی تأثیرگذار است. از سویی استرس شغلی نیز یکی از عوامل اساسی در کاهش بهره­‌وری در سازمان‌ها است. با توجه به تاثیرات مثبت فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی، این مطالعه با هدف بررسی مقایسه کیفیت زندگی در بین کارگران فعال و غیرفعال (مطالعه موردی) انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی مقایسه‌ای بود,۱۹۰ نفر از کارگران پست‌های تولیدی کارخانه‌های کاشی و سیمان که شرایط حضور در مطالعه را داشتند براساس روش نمونه­‌گیری در دسترس و به‌صورت کاملاً داوطلبانه در مطالعه انتخاب شدند. از این تعداد، براساس پرسش‌نامه بک (Beck)، تعداد ۸۸ نفر در گروه غیرفعال و ۶۴ نفر در گروه فعال قرار گرفتند و از پرسش‌نامه کیفیت زندگی (۳۶- SF) ویر و شربورن استفاده شد. از آزمونT مستقل برای مقایسه‌ بین گروه‌ها و از نرم‌افزارSPSS version ۱۶  برای تجزیه و تحلیل استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد، مولفه‌های جسمانی، روانی و کیفیت زندگی در گروه فعال کارگران کارخانه سیمان (۰/۰۱۲ =p) (۰/۰۰۰p=) (۰/۰۰۵p=) و کارگران کاشی (۰/۰۱۲p=) (۰/۰۰۵p=) (۰/۰۱۴p= ) در مقایسه با گروه غیرفعال معنی­دار و بیشتر است ولی بین کارگران فعال و غیرفعال دو کارخانه کاشی و سیمان تفاوت معنی‌داری وجود ندارد.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه بیانگر نقش مثبت ورزش و فعالیت بدنی بر کیفیت زندگی افراد شاغل در کارخانه سیمان و کاشی بود. به‌طور ساده تر به‌نظر می‌رسد فعالیت بدنی و  ورزش با کیفیت زندگی کارگران ارتباط داشته و ربطی به مکان کار ندارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb