جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای مطالعات پیگیری

فهیمه رشیدی میبدی، آمنه حسینی یکانی، احمدرضا رئیسی،
دوره ۳۲، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: با توجه به اهمیت درمان حمایتی پریودنتال در حفظ طولانی‌مدت دندان‌ها و پیشگیری از عود پریودنتیت، هدف از این مطالعه شناسایی عوامل موثر بر همکاری بیماران در ادامه درمان پریودنتال بوده است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی ۲۳۳ بیمار مراجعه‌کننده به بخش‌های پریودنتیکس و سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی و کاندیدای درمان غیرجراحی پریودنتال انجام شد. داده ها با استفاده از پرسش‌نامه محقق ساخته روا و پایا جمع‌آوری شد و ارتباط بین ویژگی‌های دموگرافیک و برخی از عوامل تأثیرگذار بیرونی و درونی احتمالی با حضور بیماران در اولین جلسه پیگیری بررسی شد.
نتایج: تنها ۳۹ درصد بیماران در اولین جلسه پیگیری شرکت کردند. تمایل درونی قبلی بیماران به شرکت در جلسات پیگیری با همکاری آن‌ها رابطه آماری معناداری داشت (۰/۰۰۱(P =. متغیرهای سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی ، نوع اشتغال و سیگاری بودن بیماران، ارتباط معنی‌داری با پیگیری درمان نشان ندادند. هیچ یک از عوامل مورد بررسی نظیر کمبود وقت، کیفیت ارتباط متقابل دندانپزشک و بیمار، رضایت از درمان، ارائه دستورالعمل‌های بهداشتی توسط دندانپزشک و توضیح عواقب عدم ادامه درمان برای بیمار بر احتمال پایبندی بیمار به ادامه درمان تاثیری نداشت.
نتیجه‌گیری: هیچ عامل قطعی برای افزایش میزان همکاری بیماران وجود ندارد و لازم است با روش‌های مداخله‌ای مختلف، انگیزه درونی بیمار به نحوی که اهمیت شرکت در جلسات پیگیری برای وی روشن شود، افزایش یابد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb