جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مدرسه

حبیب امامی، غزال ناصری کوزه‌گرانی، کیوان سعیدفر، امیرسها رضایی شیراز، محمدرضا مسجدی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۸۹ )
چکیده

مقدمه: به نظر می‌رسد تایید و همراهی اطرافیان از عوامل افزاینده احتمال مصرف دخانیات در دانش‌آموزان و جوانان است. مطالعه حاضر به بررسی ارتباط الگوی مصرف سیگار بین دانش‌آموزان و معلمانشان با تعدیل مخدوش‌کننده‌ها می‌پردازد. روش بررسی: از دانش‌آموزان کلاس‌های سوم دبیرستان‌های تهران خواسته شد تا پرسشنامه ۲۱ سئوالی دموگرافیک و عادات مصرف دخانیات را تکمیل نمایند. الگوی مصرف دخانیات در دو جنس و نسبت استعمال دخانیات اطرافیان در گروه‌های سیگاری و غیرسیگاری مورد مقایسه قرار گرفتند. بعلاوه، دانش‌آموزان سیگاری و غیرسیگاری که مواجهه با معلمان سیگاری داشتند با هم مقایسه شدند. پس از تعدیل مخدوشگرها، مصرف سیگار معلمان با مدل رگرسیون لجستیک ارزیابی شد و نسبت‌های شانس تعدیل شده برآورد گردید. نتایج: تعداد ۴۵۹۱ دانش‌آموز ۱۷-۱۹ ساله پسر (۲۰۹۲ نفر، ۶/۴۵%) و دختر در طرح شرکت کردند(میانگین سنی ۵۹/۰±۵۳/۱۷ سال). ۲۵۰ پسر (۱/۱۲%) و ۱۳۱ دختر (۳/۵%) استعمال دخانیات داشتند(۰۰۱/۰(P=. نسبت دانش‌آموزان سیگاری و غیرسیگاری که شاهد استعمال سیگار معلمانشان در داخل مدرسه بودند به ترتیب ۷/۵۵% (۲۰۹ نفر) و ۳/۲۹% (۱۱۹۱ نفر) برآورد شد(۰۰۱/۰(P=. در بین شاهدان استعمال سیگار معلمان در خارج از ساختمان مدرسه، ۲۲۰ نفر سیگاری (۷/۵۸%) و ۱۲۰۵ نفر غیرسیگاری (۲/۲۹%) بودند. با تعدیل متغیرها مشخص گردید که استعمال دخانیات بالغین جوان همبستگی معناداری با مشاهده مصرف سیگار معلمان در محوطه غیر داخلی مدرسه و مصرف سیگار دوستان نزدیک دارد. نتیجه‌گیری: استعمال دخانیات معلمان در ساعات مدرسه و نیز مصرف سیگار توسط دوستان نزدیک، دو مولفه مهمی‌اند که در طرح‌های ایجاد مدرسه عاری از دخانیات و مبارزه با دخانیات در قشر جوان جامعه باید لحاظ گردند.
مریم هادیان نجف‌آبادی،
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، یکی از درمان‌های رفتاری موج سوم در زمینه درمان اختلالات اضطرابی است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر مدرسه هراسی کودکان مبتلا به دیابت نوع یک است.

روش بررسی: این مطالعه به شیوه نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل اجرا شد. جامعه پژوهش کلیه دختران  ۱۲-۸ ساله مبتلا به دیابت نوع یک، مراجعه کننده به مراکز درمان دیابت شهر نجف آباد در سال ۱۳۹۳ بودند. ابزار پژوهش پرسشنامه اختلالات مرتبط با اضطراب کودکان(SCARED) بود. کودکان مقیاس سنجش اضطراب را تکمیل کردند و از میان آنان ۲۴ نفر که مبتلا به مدرسه هراسی بودند، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. برای آزمودنیهای گروه آزمایش، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد طی ۸ جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای ارائه شد و به آزمودنیهای گروه کنترل درمانی ارائه نشد و ۶ ماه بعد پیگیری انجام شد.

نتایج: دادهها با استفاده از روش تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها نشان داد که آموزش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در کاهش مدرسه هراسی کودکان مبتلا به دیابت نوع یک مؤثر بود و حکایت از ماندگاری علائم، بعد از پیگیری ۶ ماهه داشت.

نتیجهگیری: مجموع نتایج این پژوهش نشان میدهد، که از درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می­تواند در کاهش مدرسه هراسی کودکان مبتلا به دیابت نوع یک مؤثر باشد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb