جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ضد سرطانی

سونیا دده‌خانی، یعقوب پاژنگ، مهدی ایمانی،
دوره ۲۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: امروزه سرطان به عنوان دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود و لوسمی یکی از مهلک‌ترین انواع سرطان‌ها می‌باشد. لوسمی میلوئید مزمن (CML) از شناخته‌شده‌ترین انواع لوسمی هست. داروی هیدرالازین از گروه دارویی کاردیوواسکولار است که امروزه با شناخت اثرات مهاری آن بر روی DNA متیل ترانسفراز، این دارو به عنوان عامل مهاری در تکثیر سلول‌های سرطانی مدنظر محققان قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی اثر داروی هیدرالازین بر روی رشد سلول‌های رده K۵۶۲ انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی ابتدا سلول‌های K۵۶۲ کشت داده شدند. سپس غلظت‌های ۲۰، ۴۰، ۶۰ و ۸۰ میکرومولار از داروی هیدرالازین تهیه و سلو‌ل‌های K۵۶۲ به مدت ۴۸،۲۴ و ۷۲ ساعت تیمار شدند. خاصیت سیتوتوکسیته این دارو توسط روش رنگ‌سنجی MTT سنجیده شد. همچنین برای بررسی وقوع آپوپتوز از الکتروفورز DNA سلول‌های تیمار شده و رنگ‌آمیزی هوخست استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS (نسخه ۲۰) و آزمون ANOVAانجام شد.
نتایج: آزمون MTT نشان دهنده خاصیت سیتوکسیک داروی هیدرالازین بود. مهار رشد سلول‌ها توسط بالاترین غلظت از داروی هیدرالازین (۸۰ میکرومولار) و ۷۲ ساعت بیشترین میزان بود. غلظت IC۵۰  داروی هیدرالازین ۸۱ میکرومولار به دست آمد. همچنین نتایج حاصل از الکتروفورز DNA و رنگ‌آمیزی Hoescht وقوع آپوپتوز در سلول‌های تیمار شده را تائید کرد.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که داروی هیدرالازین باعث القاء مرگ سلولی از طریق آپوپتوز می‌شود و این اثر به صورت وابسته به غلظت دارو و زمان تیمار است. پیشنهاد می‌شود مطالعات بیشتری بر روی تاثیرات این دارو در مدل‌های حیوانی و انسانی انجام شود.
زهرا رستگار، فریبا خسروی نژاد،
دوره ۳۲، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: فرمولاسیون دارویی نانوذرات به دلیل دستیابی به داروی رهاسازی هدفمند و پایدار، بهبود حلالیت دارو و کاهش واکنش‌های جانبی دارویی، کاربرد زیادی دارد. یکی از راه‌های بهبود بقای بیماران سرطانی، درمان با استفاده از نانوحامل‌ها برای داروهای ضد سرطان است. هدف از این مطالعه، سنتز نیوزوم آنکپسوله شده حاوی عصاره گیاه درمنه و بررسی اثرات ضد سرطانی و آپوپتوزی علیه رده سلولی سرطان پستان است.
روش بررسی: در این مطالعه ابتدا نانوحامل نیوزومی ساخته و عصاره گیاه درمنه گندواش در آن بارگزاری شد. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن با استفاده از میکروسکوپ الکترونی SEM و پراکندگی نور دینامیکی (DLS) و پتانسیل زتا مورد تایید قرار گرفت. هم‌چنین درصد محصورسازی و الگوی رهایش عصاره بررسی شد. در انتها اثرات ضد سرطانی آن توسط روش رنگ سنجی MTT برعلیه رده سلولی سرطان پستان (MCF_۷) بررسی شد و میزان بیان ژن‌های آپوپتوزی Caspase۳ و Caspase۹ با استفاده از روش  Real Time PCRمورد مطالعه قرار گرفت. در انتها آنالیز آماری توسط نرم افزار GraphPad Prism  انجام شد و داده های سمیت سلولی و بیان ژن با آنالیز توسط واریانس یک طرفه (one-way analysis of variance ) مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: یافته‌ها نشان داد که نانوحامل نیوزوم سنتزشده حاوی عصاره، دارای ساختار کروی می‌باشد و اندازه آن ۲۰۸/۱نانومتر ودرصد محصورسازی ۶۲/۳۵%  و شارژ سطحی ۲۲/۵- است. همچنین نانوحامل نیوزوم حاوی عصاره، دارای اثرات ضدّسرطانی معنا داری نسبت به عصاره آزاد می باشد و به ترتیب باعث افزایش بیان ژن‌های caspase۳ وcaspase۹ به میزان ۰/۳۴±   ۱/۱۸۴ (P<۰/۰۵) و۰/۸۱ ± ۱/۶۸ (P<۰/۰۵) می شود.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که نیوزوم حاوی عصاره گیاه درمنه گندواش اثرات ضد سرطانی و آپوپتوزی را به‌طور معناداری افزایش می‌دهد و بنابراین می‌توان با مطالعات بیشتر در آینده از نیوزوم به عنوان سیستم دارورسانی هدفمند جهت اهداف ضدسرطانی استفاده نمود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb