۳ نتیجه برای سکته قلبی
فرهاد اصغری، عباس صادقی، فواد مهربان، سجاد سعادت،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: اولین و شایعترین علت مرگ و میر در ایران بیماریهای قلبی و عروقی میباشد که میتواند متأثر از عوامل گوناگونی باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه و ارتباط حمایتهای اجتماعی و راهبردهای مقابلهای در بیماران با تشخیص سکته قلبی و افراد سالم در شهرستان رشت انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی میباشد. افراد مورد مطالعه شامل ۱۲۵ مرد سالم در گروه سنی ۴۰ تا ۹۰ ساله شهرستان رشت بودند که به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای، انتخاب شدند و ۱۲۵ بیمار با تشخیص سکته قلبی بودند که در بین گروه سنی ۴۰ تا ۹۰ سال قرار داشتند و در ۵ ماه اول سال ۱۳۹۲ در بیمارستان دکتر حشمت رشت بستری شده بودند که به روش هدفمند انتخاب شدند. به منظور جمعآوری دادهها از پرسشنامه راهبردهای مقابلهای کارور و پرسشنامه حمایتهای اجتماعی ادراک شده فیلیپس استفاده شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه ۱۸ تجزیه و تحلیل شد.
نتایج: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین حمایتهای اجتماعی و راهبردهای مقابلهای مسئله محور در افراد سالم و افراد با تشخیص سکته قلبی ارتباط معنیداری وجود دارد. نتایج دیگر نشان داد که بین افراد سالم و افراد با تشخیص سکته قلبی در نمره کلی حمایتهای اجتماعی ادراک شده، راهبردهای مقابلهای مسئله محور و هیجان محور در دو گروه تفاوت معنیداری وجود دارد.
نتیجهگیری: متغیرهای حمایتهای اجتماعی و راهبردهای مقابله با استرس در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نقش اساسی دارند که لازم است به آنها توجه شود.
خدیجه دهقانی، زهرا فهیم رئوف، علی اکبر واعظی،
دوره ۲۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: خواب یکی از نیازهای اساسی انسان بهشمار میرود. عوامل متعددی باعث اختلال خواب بیماران بستری در بخش میشود، که از این میان می توان به سر و صدا و نور بخش اشاره نمود. در این مطالعه تاثیر استفاده از چشمبند و گوشبند بر کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه، بررسی شده است.
روش بررسی: دراین مطالعه کارآزمایی بالینی ۹۰ بیمار بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه قلب، مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها در اولین شب بستری بهطور تصادفی به سه گروه چشمبند و گوشبند، گروه چشمبند و گروه کنترل تقسیم شدند. مداخله از اولین شب بستری تا زمان ترخیص انجام و کیفیت خواب بیماران با مقیاس تطابق دیداری مورد ارزیابی قرار گرفت. دادهها با نرمافزارspss نسخه ۱۸ و آزمونهای آنالیز واریانس، تی تست زوجی و تی مستقل و آزمون تعقیبی دان تحلیل گردید.
نتایج: میانگین نمره کیفیت خواب بعد از مداخله، در دو گروه مداخله با گروه کنترل، اختلاف معنیداری داشت(۰۵/۰p<). در حالیکه این مقدار، بعد از مداخله، در دو گروه مداخله، اختلاف معنیداری نداشت(۰۵/۰p>).
نتیجهگیری: استفاده از چشمبند و گوشبند، بهعنوان وسایل کمهزینه و بدون عارضه میتواند باعث بهبود کیفیت خواب بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه قلب گردد.
فائق باستانی، علی اعتصام پور، احمد میردامادی، اشرف محمد خانی، ناصر الماسی، محمد فضیلتی،
دوره ۲۷، شماره ۵ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: تشخیص سریع و دقیق سکته قلبی حاد جهت درمان موثراولیه، ضروری است. اخیراً آزمایش تروپونین بهعنوان یک مارکربیوشیمیایی برای تشخیص اولیه سکته قلبی حاد معرفی شده است.پارامترهای پلاکتی,P-LCR ،MPV، PDWنیز نقش کلیدی در پاتوفیزیولوژی سندرم حاد کرونر بازی میکنند. هدف از این مطالعه بررسی ایندکسهای پلاکتی، در بیماران مبتلابه سکته قلبی حاد بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی۳۴۵ بیمار مبتلا به سکته قلبی حاد که با درد قفسه صدری در سال ۱۳۹۷ به بیمارستان شریعتی مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تروپونین با روش فلورسانس ایمنواسی اندازهگیری شد. ایندکسهای پلاکتی بیماران، با روش هیدرودینامیک فوکوسینگ تعیین گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS Inc., Chicago, IL; Version ۱۶ و آزمونهای آماری همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: نتایج حاصل از آزمون همبستگی اسپیرمن بین سه متغیرMPV، P-LCR وpdw نشان داد که ارتباط معنیداری بین پارامترهای پلاکتی وجود داشت. همچنین ضریب آزمون همبستگی اسپیرمن بین دو متغیرP-LCR و تروپونین، ارتباط معنیدار مثبتی را مشخص نمود.به دنبال افزایش نسبت پلاکت های بزرگ، سطح سرمی تروپونین خون بیماران مبتلا افزایش یافت (۰۴۳/۰(p=. میانگین MPV، P-LCR و PDWبهترتیب (۳۷/۱۰، ۷۴/۲۷، ۱۵/۱۲) بهدست آمد.
نتیجهگیری: ایندکسهای پلاکتی MPV، P-LCR وPDW میتوانند بهعنوان فاکتورهای پیشآگهی قوی و غیر وابسته در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد درنظر گرفته شوند. در این مطالعهP-LCR شاخصتر از سایر ایندکسهای پلاکتی مشاهده گردید.