جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سرطان ریه

محبوبه احمدی، سید محمد مشتاقیون، علی فلاحتی،
دوره ۲۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: ناحیه کروموزومی ۱۵q۲۴/۱۵q۲۵,۱ در طی سال ‌های اخیر به عنوان یک جایگاه حساسیت نسبت به سرطان ریه معرفی شده است. این ناحیه شامل ژن های CHRNA۳، CHRNA۵ و CHRNB۴ می باشد که کدکننده زیر واحدهای گیرنده های استیل کولین نیکوتینی در مغز و ریه‌ها می‌باشند. ارتباط بین پلی مورفیسم های متعدد موجود در این ژن ها با خطر ابتلا به سرطان ریه به طور گسترده مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پلی­مورفیسم rs۱۰۵۱۷۳۰ C>T در ژن CHRNA۳ با خطر ابتلا به سرطان ریه در بیماران ایرانی می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی، با استفاده از روش PCR-RFLP و تعیین توالی به بررسی ارتباط بین پلی‌مورفیسمrs۱۰۵۱۷۳۰ C>T  و خطر ابتلا به سرطان ریه در ۹۶ بیمار مبتلا به سرطان ریه و ۱۰۰ فرد کنترل پرداخته شد. آنالیز وابستگی ژنوتیپ‌ها و آلل‌ها با بیماری در مقایسه با گروه کنترل، توسط نرم افزار آماری تخصصی R پکیج SNP assoc و تست‌های آماری شامل رگرسیون لجستیک، نسبت شانس، حدود اطمینان وχ۲  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: مقایسه فراوانی­های آللی و ژنوتیپی در دو گروه بیمار وکنترل تفاوت چندانی بین این دو گروه نشان نداد (۳۶/۰=p ،۱۹/۰=(p. با بررسی­های آماری نیز ارتباط معنی‌داری بین این پلی­مورفیسم و خطر ابتلا به سرطان ریه در جمعیت مورد بررسی مشاهده نشد (۳۴۲/۱-۲۳۹/۰ CI=،۵۶۶/۰ OR=،۱۹۴/۰p=).
نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان دهنده­ عدم وجود ارتباط معنی‌داری بین پلی­مورفیسم rs۱۰۵۱۷۳۰ C>T و خطر ابتلا به سرطان ریه در جمعیت مورد بررسی بود. با این وجود، با توجه به نتایج متفاوت به دست آمده از جمعیت­های سایر مطالعات، بررسی‌‌های بیشتر به همراه افزایش حجم نمونه مورد بررسی توصیه می‌شود.
مرضیه علیپور، مهدی مغنی‌باشی، سیروس نعیمی،
دوره ۳۰، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: در اقدامات بالینی، تمایز تومورهای تهاجمی ریه از تومورهای اولیه همچنان به عنوان یک چالش باقی‌مانده است. با پیشرفت‌های اخیر در درک تغییرات بیولوژیک تومورزایی و فن‌آوری‌های تحلیلی مولکولی، استفاده از این تغییرات ملکولی میتواند به عنوان نشانگر زیستی بسیار حساس و اختصاصی برای طبقه‌بندی بیماران باشد. در این مطالعه شبکه ملکولی miRNA-mRNA مرتبط با سرطان ریه اولیه با رویکرد بیوانفورماتیکی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه تحلیلی- مشاهده‌ای، پروفایل بیانی ژن­های بیماران مبتلا به سرطان ریه اولیه از داده­های RNAseq در پایگاه داده اطلس ژنوم سرطان (TCGA)، توسط پکیج TCGAbiolinks تهیه شد. با استفاده از پکیج­های edgeR و limma در نرم­افزار R، ژن‌هایی با بیان غیر اختصاصی فیلتر شدند و mRNAها و miRNAها با اختلاف بیان معنیدار بین نمونههای توموری و نمونههای سالم ذخیره شدند و با کمک دو پایگاه TargetScan و miRWalk، اهداف آن‌ها پیش‌بینی شد. متعاقباً، شبکه تنظیم‌کننده تعامل miRNA-mRNA با استفاده از نرم‌افزار Cytoscape به تصویر کشیده شد.
نتایج: با تجزیه و تحلیل شبکه miRNA-mRNA مشخص شد که، ۷ miRNA شامل؛ hsa-miR-۳۷۳-۳p، hsa-let-۷a-۵p، hsa-miR-۲۳b-۳p، hsa-miR-۱۵۲-۳p، hsa-miR-۲۱۶a-۳p، hsa-miR-۱۰۶-۵p و hsa-let-۷i-۵p و ۶ miRNA شامل؛ has-miR-۱۰۷، has-miR-۱۷-۵p، has-۱۸۵-۵p، has-miR-۳۴a-۵p، has-miR-۱۳۰a-۵p و has-۹۶-۵p به ترتیب تنظیم‌کننده mRNAهایی که در سرطان ریه اولیه افزایش و کاهش بیان داشتهاند، میباشند.
نتیجه‌گیری: این مطالعه بیوانفورماتیکی یک شبکه ملکولی miRNA-mRNA مرتبط با سرطان ریه اولیه را پیشنهاد می‌کند که میتواند به عنوان نشانگرهای پیش آگهی به غربالگری و اهداف درمانی جدید سرطان ریه اولیه کمک کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb