جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای زنان باردار

محمدرضا ناظر، عزت الله رفیعی علوی، الهه ناظر ، مونا خامه چی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: استرپتوکوک گروه B(GBS) یکی از مهم ترین علل عفونت های نوزادی از قبیل سپتی سمی و مننژیت می باشد و نقش مهمی در عفونت های مادری از قبیل کوریوآمنیونیت، پیلونفریت، متریت و عفونت های بعد از زایمانی دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی توزیع فراوانی استرپتوکوک گروه B در زنان باردار ۳۷-۲۸ هفته انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه از ۱۰۰ زن باردار سه ماهه سوم مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان عسلیان شهر خرم آباد، (بعد از شرح مطالعه، اخذ رضایت و اطلاعات دموگرافیک) نمونه واژینال جهت بررسی از نظر استرپتوکوک گروه B گرفته شد. نمونه ها با استفاده از یک سواپ کتانی استریل گرفته شده و سپس سواپ ها در محیط کشت انتقالی قرار گرفته و به آزمایشگاه مرکزی منتقل شدند و نمونه ها روی محیط کشت آگار خونی کشت داده شدند. نتایج: در این مطالعه فراوانی کشت های مثبت واژینال در زنان باردار مورد بررسی ۱۴ درصد(درصد اطمینان: ۸/۲۰-۲/۷ درصد) گزارش شد. همچنین بین نتیجه مثبت کشت و سن مادر، سن بارداری، سابقه سقط، دیابت و فشار خون حاملگی هیچ ارتباط معناداری یافت نشد، اما بین میزان کلونیزاسیون با پاریتی ارتباط معناداری وجود داشت. نتیجه‌گیری: میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه B در زنان باردار خرم آباد بالا بود، بنابراین غربالگری از طریق کشت به صورت روتین برای تمام زنان باردار سه ماهه سوم پیشنهاد می شود.
فاطمه نظمیه، محمد حسن شیخها، محمود کمالی زارچ،
دوره ۲۴، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری منجر به فشارهای روانی می گردد. بنابراین به‌کارگیری فنون مقابله شناختی، رفتاری و عاطفی در مواجهه با فشارهای روانی ناشی از این تغییرات لازم است. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیرآموزش مقابله درمانگری بر سلامت عمومی زنان باردار دارای ریسک بالای ناهنجاری‌های ژنتیکی در جنین صورت گرفته است.

روش بررسی: این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون انجام گرفت. تعداد ۳۰ نفر از زنان بارداری که آزمایش‌های غربالگری آن‌ها نشان دهنده احتمال وجود اختلالات ژنتیکیِ در جنین بود به صورت تصادفی از میان مراجعین به کلینیک تخصصی ژنتیک خاتم‌الانبیای یزد، انتخاب و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند، از هر دو گروه پیش‌آزمون سلامت عمومی (GHQ گرفته شد، سپس گروه آزمایش، طی هشت جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای تحت آموزش مقابله درمان‌گری قرار گرفت و پس از اتمام آموزش، از هر دو گروه، پس‌آزمون به عمل آمد. داده‌ها با استفاده از  آمار توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: آموزش مقابله درمانگری در گروه آزمون باعث بهبود معنی‌دار آماری در نمره کلی سلامت عمومی این گروه در مقایسه با گروه کنترل بود بعلاوه نتایج نشان دهنده کاهش اضطراب، افسردگی، علائم جسمانی و همچنین بهبود کارکرد اجتماعی به نسبت قبل از آموزش در گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل بود.

نتیجه‌گیری: آموزش مقابله درمانگری می‌تواند باعث بهبود سلامت عمومی زنان باردار دارای ریسک بالای ناهنجاری‌های ژنتیکی در جنین شود؛ بنابراین با ارائه دوره‌های آموزشی و توجیهی به زنان جامعه هدف می‌توان علاوه بر بهبود شاخص‌های سلامت عمومی، از تأثیر عوارض احتمالیِ استرس بر جنین نیز جلوگیری کرد.


سمانه وزیری امجد، فاطمه اصفهانی نیا، مرضیه سنویی فریمانی، سمیه قربانی قلی آباد، فاطمه احمدی متمایل،
دوره ۲۹، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: تغییرات فیزیولوژیک دوره بارداری بر روی دندان‌ها و بافت‌های دهان و لثه اثر گذاشته و باعث افزایش شدت مشکلاتی از قبیل پوسیدگی، التهاب، خونریزی و تورم لثه می‌گردد. بنابراین لازم است افراد باردار به‌طور منظم معاینه شوند و آموزش کافی به آن‌ها داده شود. هدف مطالعه حاضر بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان در زنان باردار مراجعه‌کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان بود.
روش بررسی: این مطالعه بر روی ۹۶زن باردار انجام شد‌. پرسش‌نامه تنظیم شده برای هر فرد به روش مصاحبه به‌منظور تکمیل قسمت مربوط به اطلاعات فردی‌، بارداری و وضعیت سلامت دهان و دندان تکمیل گردید. آنالیز آماری با استفاده از نرم‌افزار SPSS version ۱۶  انجام شد.
نتایج: میانگین سن شرکتکنندگان در مطالعه ۲۹/۶۴ بود. میزان (Decay Missing Filling Teeth) DMFT در زنان باردار مورد مطالعه۳/۸۱ ±۱۰/۴۸ بود. ۴۳/۷۵ درصد افراد از لحاظ BOP، مثبت بودند. ۱۲/۵۰درصد افراد خشکی دهان داشتند.با استفاده از ارزیابی جینجیوال ایندکس، ۶۸/۷۵ درصد از افراد دارای ژنژیویت بودند و میانگین میزان جینجیوال ایندکس ۰/۷۹± ۰/۹۸ درصد بود. از لحاظ بهداشت دهانی با استفاده از ارزیابی پلاک ایندکس اکثر افراد در سطح متوسط بودند (۴۵/۸۳درصد) و میانگین پلاک ایندکس۰/۶۲± ۱/۲۷ درصد بود.
نتیجه‌گیری: مـادران بـاردار سلامت دهان متوسطی داشتند. به همین دلیل آگاهی دادن به پزشکان جهت ارجاع این افراد به دندانپزشکان وآموزش زنان باردار جهت رعایت بهداشت دهان و پیشگیری از بروز بیماریهای دهان و دندان و ژنژیویت بارداری امری ضروری به نظر می‌رسد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb