جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای زانو

محمدرضا سبحان، سیدحسین سعید بنادکی، محمد شفیعی، محمد قیصری،
دوره ۲۷، شماره ۹ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: محدودیت حرکت زانو یکی از عوارض نسبتاً شایع به‌دنبال تروما و جراحی می‌باشد. با تشخیص زودرس و انتخاب درمان مناسب، بازگرداندن حرکت زانو و بهبود عملکرد خیلی از بیماران مورد انتظار می‌باشد. در هر حال، محدودیت حرکات زانو، ناخوشایند بوده و باید در اسرع وقت اصلاح شود. در این مطالعه ما بر آن شدیم تا نتایج آزاد‌سازی به روش آرتروسکوپی در محدودیت حرکت زانو را بررسی کنیم.
روش بررسی: نوع مطالعه توصیفی-‌ مقطعی بود. ۱۴ بیمار مراجعه کننده به بیمارستان شهید صدوقی یزد از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ با تشخیص محدودیت حرکت زانو (محدودیت فلکسیون یا اکستانسیون بیش از ۱۰ درجه) انتخاب شدند. بیماران تحت آزاد‌سازی آرتروسکوپی قرار گرفتند و تا ۶ ماه پیگیری شدند. Lysholm Knee Score، درجه فلکسیون و اکستانسیون و میزان رضایت‌مندی بیماران بررسی شد. نتایج حاصل، با نرم‌افزار SPSS Inc., Chicago, IL; Version ۱۸ و آزمون‌های آماری Paired T-test و Spearman correlation مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: میانگین سنی بیماران ۹۹/۱۰± ۹۲/۲۸ بود. شایع‌ترین نوع تروما در بیماران، شکستگی دیستال فمور با ۷/۴۶ % بود. در مورد فراوانی رضایت بیماران از آرتروسکوپی،۵۰% (۷نفر) رضایت متوسط، ۶/۲۸% (۴ نفر) رضایت زیاد و ۴/۲۱% (۳ نفر) رضایت کم داشتند. اختلاف میانگین Lysholm Knee Score، بهبودی درجه اکستانسیون، بهبودی درجه فلکسیون و نمره درد، قبل و بعد از آرتروسکوپی به‌ترتیب ۱۱/۱۴±۲۱/۲۶، ۱۳/۲۶±۷۸/۶۴ ،۹۲/۲±۵۷/۳و ۶۵/۱±۱۳/۴ بود. بین اختلاف میانگین فاکتورهای مذکور، قبل و بعد از آرتروسکوپی تفاوت آماری معناداری یافت شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست آمده می‌توان نتیجه‌گیری کرد که آزاد‌سازی آرتروسکوپیک یک روش موثر و کم‌عارضه در درمان محدودیت حرکات زانو می‌باشد.
 
علی جلالوند، مهرداد عنبریان،
دوره ۲۸، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: بررسی تأثیر پروتکل تمرینی گیت به عقب بر نیروهای عکس‌العمل زمین هنگام راه رفتن در افراد مبتلا به استئوآرتریت بخش داخلی زانو.
روش بررسی: این تحقیق از نوع نیمه‌تجربی و آزمایشگاهی بوده که با یک طرح پیش‌آزمون پس‌آزمون در دو گروه کنترل (سالم و بیمار) و یک گروه تجربی مورد بررسی قرار گرفت. آزمودنی‌ها ۲۱ نفر مرد سالم و ۴۲ نفر مرد بیمار مبتلا به‌استئوآرتریت داخلی زانو بودند که بر اساس شاخص کلگرن- لورنس و شاخص بصری درد به ۲ گروه تجربی و کنترل بیمار تقسیم شدند. گروه تجربی به‌مدت شش هفته پروتکل تمرینی گیت به عقب را انجام دادند. حرکت راه رفتن به جلو با استفاده از دو صفحه نیروی kistler و توسط نرم‌افزارهای Vicon Nexus ۱,۸.۵، Polygon ۴,۱.۲ تحلیل گردید. پس از جمع‌آوری داده‌ها از نرم‌افزار SPSS version ۲۰ و آزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه جهت بررسی اختلاف‌ها استفاده شد (۰/۰۵< p) .
نتایج: اختلاف معنی‌داری قبل از تمرین بین نیروهای نیروهای ترمز زننده و جلو برنده، نیروهای عمودی عکس‌العمل سطح Fz۱ (قله اول) و Fz۲ (دره) بیماران مبتلا به‌استئوآرتریت با افراد سالم وجود دارد (۰/۰۵< P). اثر تمرین بر نیروهای جلو برنده (۰۲۱ /۰= P قبل& ۰/۰۶۸= P بعد) و ترمز زننده (۰۲۲ /۰= P قبل& ۰/۰۷۷= P بعد) حاکی افزایش میانگین گروه تجربی و عدم تفاوت معنی‌دار با گروه سالم بعد از تمرین در مقایسه با معنی‌داری قبل از تمرین داشت. تمرین تاثیری بر نیروهای عمودی عکس العمل سطح نداشت.
نتیجه‌گیری: کاهش نیروهای ترمز زننده - جلو برنده و نیروی عمودی عکس العمل سطح Fz۱ می‌تواند بازتابی از درد یا عملکرد بد اندام تحتانی باشد. پروتکل گیت به عقب باعث اثربخشی بر نیروی جلوبرنده - ترمز زننده عکس‌العمل در گروه تجربی گردیده است.

مهناز علی‌نژاد، علیرضا براری، آسیه عباسی دلویی، پروین فرزانگی،
دوره ۲۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات استقامتی و مصرف سلول‌های بنیادی بر بیان ژن FGF۲ و MMP۱۳ در بافتزانو موش‌های مبتلا به استئوآرتریت زانو می‌باشد.
روش بررسی: نوع مطالعه از نوع تجربی است. موش‌های صحرایی‌نر ویستار به‌صورت تصادفی به ۵ گروه شامل گروهای: کنترلسالم،کنترلبیمار، بیمار سلول بنیادی، بیمار تمرین و بیمار ورزش سلول بنیادی تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل ۳۰ دقیقه دویدن روی تردمیل بدون شیب و با سرعت ۱۶ متر در دقیقه برای هفته اول بود و هر هفته یک متر بر دقیقه اضافه شد. موش‌های صحرایی MSCs را از طریق تزریق داخل سلولی ۱۰۶*۱ سلول/کیلوگرم دریافت کردند. بیان ژن FGF۲ و MMP۱۳از طریق روش‌Real Time PCR  اندازگیری شد. از روش آنالیز واریانس یک راهه و در صورت مشاهده تفاوت معنی‌دار آماری از آزمون تعقیبی توکی برای تعیین تفاوت بین گروه‌ها استفاده شد.کلیه عملیات آماری با استفاده از نرم‌افزار version ۱۶ SPSS انجام شد.
نتایج: تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که تمرینات بدنی و درمان با سلول‌های بنیادی بر بیان ژنFGF۲  و MMP-۱۳ در موش‌های مبتلا به استئوآرتریت در گروه‌های مختلف افزایش معنی‌داری داشت (۰,۰۰۰p<). هم‌چنین با استفاده از آزمون تعقیبی توکی تفاوت سطح تغییرات FGF۲ در گروه‌های تمرین- بنیادی نسبت به گروه تمرین و گروه سالین تفاوت معنی‌داری وجود داشت(۰,۰۰۰۱p<). هم‌چنین با استفاده از آزمون تعقیبی توکی تفاوت  MMP-۱۳بین گروه کنترل با گروه سالین، گروه تمرین و بنیادی با تمرین- بنیادی و گروه سالین با گروه تمرین تفاوت معنی‌داری وجود داشت (۰,۰۰۰۱p<).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که سطوح FGF۲  و MMP۱۳ در بافت غضروف موش‌های مبتلا به استئوارتریت افزایش داشت و تمرینات استقامتی و درمان با سلول‌های بنیادی موجب کاهش در سطح فاکتورهای مورد نظر شد.

ابراهیم پیری، امیرعلی جعفرنژادگرو، حامد ابراهیم‌پور، علی نصری،
دوره ۳۱، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه:  درد کشککی-رانی یکی از شایع­ترین اختلالات عضلانی-اسکلتی ناحیه زانو می­باشد، مطالعات گذشته به نحوی از اثرات مثبت تمرینات ورزشی اشاره کرده است. لذا بررسی انواع پروتکل­‌های تمرین برای درمان این عارضه بسیار مهم می­‌باشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی چهارچوب علمی تحقیقات مرتبط با اعمال انواع پروتکل تمرینی بر سندرم درد کشککی-رانی و هم‌چنین انجام یک جمع‌­بندی مطلوب و ارائه اطلاعات مناسب­‌تری از تحقیقات پیشین می‌­باشد. در این مطالعه که از نوع مروری بود، جستجوی مقالات به زبان فارسی و لاتین در سال ۲۰۲۲ (تا ماه نوامبر) پایگاه‌­های تخصصیWOS ، Magiran،Scopus ، Google Scholar، PubMed، Springer صورت پذیرفت. برای استخراج مقالات از کلید واژه­‌های سندرم درد کشککی ران (Patellofemoral pain syndrome)، زانو(knee) و توانبخشی زانو (Knee rehabilitation) استفاده شد. ۱۰۰ مقاله مرتبط بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. پس از بررسی ۱۰۰ مقاله، تعداد ۵۳ عنوان مقاله که نزدیک به عنوان پژوهش بودند معیار ورود به مطالعه حاضر را کسب نمودند. پس از بررسی مجدد مقالات تعداد ۲۵ مقاله که با هدف بررسی پروتکل تمرینی بر عارضه درد کشککی-رانی بود انتخاب شد.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌­رسد که تمرینات ورزشی با هدف تقویت عضلات اطراف مفصل زانو در روند بهبودی و کاهش درد افراد مبتلا به عارضه سندرم درد کشککی-رانی موثر واقع شده است.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb