جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای تصویر بدنی

زینب خانجانی، جلیل باباپور، گزیزه صبا،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: امروزه اصلاح و بازاندیشی نسبت به ظاهر و رفع نواقص و معایب واقعی یا خیالی آن به واسطه جراحی زیبایی دغدغه فکری تعداد قابل توجهی از افراد جامعه شده است. این مطالعه با هدف مقایسه اختلالات اضطرابی، افسردگی و تصویر بدنی متقاضیان جراحی زیبایی با افراد غیرمتقاضی انجام شد. روش بررسی: پژوهش حاضریک بررسی علی مقایسه‌ای است. متقاضیان جراحی زیبایی ۶۲ نفربودند که با روش نمونه‌گیری در دسترس و غیرمتقاضیان با همتاسازی سن، جنسیت وسطح تحصیلات از میان بستگان داوطلبین جراحی زیبایی انتخاب شدند، بنابراین آزمودنی‌های پژوهش حاضر ۱۲۴نفر بودند. همچنین متقاضیان جراحی زیبایی مراجعانی بودند که درطی سه ماه به مراکز تخصصی جراحی زیبایی شهر ارومیه مراجعه کرده بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه SCL-۹۰-R و پرسشنامه خود توصیف‌گری بدنی مارش (PSDQ)و پرسشنامه سنجش اطلاعات دموگرافیک جمع آوری گردید. یافته‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۶ و آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیری M‏ANOVA)) و آزمونt-test مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که بین افراد متقاضی و غیرمتقاضی جراحی زیبایی از لحاظ اختلالات اضطرابی، افسردگی و تصویر بدنی تفاوت معنی‌داری وجود دارد. نتیجه‌گیری: همانند دیگر تخصص‌ها در پزشکی، مداخله‌های جراحی زیبایی نیز قبل از آنکه بر روی بیماران اعمال شوند، باید تحت کار آزمایی‌های بالینی دقیقی قرار بگیرند و ارزیابی و ترغیب بیماران به مشاور و روانپزشک قبل از انجام دادن جراحی زیبایی حائز اهمیت می‌باشد.
ماندانا نیکنام، زهرا خودی، مرجان خودی،
دوره ۲۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: در جوامع امروزی درصد بالایی از مردم دچار نارضایتی از ظاهر جسمانی هستند که همین نارضایتی از ظاهر جسمانی زمینه را برای بسیاری از مشکلات روان شناختی آماده می‌سازد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تصویر بدنی و خودپنداره با شادکامی در زنان متقاضی جراحی زیبایی شهر تهران انجام شد.
روش بررسی: روش پژوهش از نوع توصیفی هم بستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه متقاضیان زن جراحی زیبایی مراجعه کننده به مراکز درمانی (بیمارستان فوق‌تخصصی جراحی پلاستیک ۱۵خرداد و بیمارستان فوق‌تخصصی ترمیم و جراحی پلاستیک حضرت فاطمه) در شهر تهران در سال ۱۳۹۵ بود، از میان آن‌ها ۱۰۰ نفر به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسش نامه روابط چندبعدی خود-بدن (کش، وینستد و جاندا، ۱۹۸۷)، پرسش نامه خود پنداره (SCQ) (راجرز، ۱۹۶۱) و پرسش‌نامه شادکامی آکسفورد (آرگیل، ۱۹۸۹) استفاده شد. داده‌ها با ضریب هم بستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند‌متغیری با استفاده از نرم‌افزار  SPSS Inc., Chicago, IL; version ۱۶ مورد تجزیه‌ و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: یافته‌ها نشان داد، بین تصویر بدنی و شادکامی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. هم چنین بین شادکامی و مؤلفه‌های تصویر بدنی ازجمله ارزیابی وضع ظاهر، ارزیابی تناسب، گرایش به تناسب و رضایت از نواحی بدن رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. اما بین شادکامی و دل‌ مشغولی به اضافه ‌وزن و گرایش به ظاهر رابطه معناداری مشاهده نشد. هم چنین بین خودپنداره و شادکامی رابطه منفی و معناداری وجود دارد. تصویر بدنی و خودپنداره به‌ طور معناداری شادکامی را پیش‌بینی کنند.
نتیجه‌گیری: بنابراین می‌توان نتیجه گرفت، تصویر بدنی و خودپنداره نقش قابل ملاحظه‌ای در شادکامی زنان متقاضی جراحی زیبایی دارد.

منصوره حمزه راد، ماندانا نیکنام، فاطمه امانی کلاریجانی،
دوره ۳۲، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: روش‌ جراحی ماستکتومی، کیفیت زندگی طولانی‌مدت زنان دارای سرطان پستان را بسیار تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. ماستکتومی می‌تواند نقش مهمی در تمایلات جنسی و صمیمیت زناشویی داشته باشد. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه‌ای نگرانی از تصویر بدنی در رابطه بین عملکرد جنسی و صمیمیت زناشویی زنان مبتلا به سرطان پستان ماستکتومی‌ شده بود.
روش بررسی: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به سرطان پستان ماستکتومی‌شده بود که لیست آنها در سال ۱۴۰۱ در بیمارستان­ها و مراکز خیریه‌ مربوط به سرطان شهر تهران وجود داشت. یکصدوچهل‌و‌پنج نفر از زنان ماستکتومی‌شده با روش نمونه­‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش‌نامه­‌های صمیمیت زناشویی تامپسون و واکر، عملکرد جنسی زنان روزن و همکاران و نگرانی از تصویر بدن لیتلتون بود. روابط بین متغیرها با آزمون همبستگی پیرسون و آزمون مدل‌یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزارهایversion ۱۶  SPSS و Amos نسخه ۲۴ انجام شد.
نتایج: یافتهها نشان داد که نگرانی از تصویر بدن در رابطه بین عملکرد جنسی و صمیمیت زناشویی زنان ماستکتومی ‌شده نقش واسطه‌ای ندارد (۰/۰۵<P). آزمون همبستگی پیرسون نیز نشان داد که بین عملکرد جنسی با صمیمیت زناشویی رابطه مثبت و معنادار (P<۰,۰۵) و بین نگرانی از تصویر بدنی با صمیمیت زناشویی رابطه منفی معناداری وجود دارد (۰/۰۵<P) و بین عملکرد جنسی با نگرانی از تصویر بدنی رابطه معناداری مشاهده نشد (P<۰,۰۵).
نتیجه‌گیری: روان‌شناسان می‌توانند از یافته‌های این مطالعه برای آموزش ماهیت مشکلات جنسی این زنان استفاده کنند و به دنبال شناسایی عواملی باشند که به صمیمیت بهتر در روابط زناشویی این زنان، کمک نماید.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb