جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تصویربرداری Cbct

سیدحسین رضوی، کتایون لسانی، فاطمه آیت‌اللهی، آرزو انصاری‌لاری، علی حسن زاده سلماسی، یاسر صافی،
دوره ۳۱، شماره ۷ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: ریشه سوم دندان‌های مولر مندیبل مهم‌ترین تنوع نرمال آناتومیکی در این دندان‌ها محسوب می‌شود. عدم تشخیص وجود این ریشه یکی از شایع‌ترین دلایل شکست درمان در این دندان‌ها به حساب می‌آید. لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانیRadix Entomolaris در دندان‌های مولر اول و دوم مندیبل در شهر یزد با استفاده از تصویربرداری CBCT می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی _ تحلیلی تعداد ۲۱۷ تصویر CBCT که در یک کلینیک خصوصی رادیولوژی دهان و فک و صورت تهیه شده بود، بررسی شد. وجود Radix Entomolaris در دندان‌های مولر اول و دوم مندیبل بر حسب جنسیت، نوع دندان و سمت قرارگیری بررسی شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارversion ۱۶  SPSS  و آزمون آماری Chi-Square تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: فراوانی Radix Entomolaris در مطالعه حاضر در دندان‌های مولر اول و مولر دوم به ترتیب ۵/۱% و ۱/۸% گزارش شد. فراوانی دو طرفه بودن آن ۱/۴% بود. در موارد یک‌طرفه در سمت راست بیشتر مشاهده شد. بروز Radix Entomolaris با جنسیت ارتباط آماری معناداری نداشت (P>۰,۰۵).
نتیجه‌گیری: فراوانی کلی Radix Entomolaris در جمعیت یزد ۶/۹% می‌باشد. فراوانی آن با احتمال بیشتر به‌صورت یک طرفه، بیشتر دندان مولر اول و بدون تأثیر جنسیت می‌باشد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb