جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تراباند

ابراهیم پیری، محسن برغمدی، رضا فرضی زاده،
دوره ۳۱، شماره ۶ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: پای پرونیت یکی از شایع­ترین عارضه­‌های اندام تحتانی است؛ لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی پروتکل تمرینی در آب و تراباند بر دامنه فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در افراد دارای پای پرونیت طی راه‌رفتن بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مطالعه کارآزمایی بالینی بود که به­‌صورت نیمه­‌تجربی و آزمایشگاهی اجرا شد. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل ۴۵ دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی که دارای پای پرونیت بودند، به‌صورت هدفمند انتخاب شدند و به‌طور مساوی و تصادفی در سه گروه جای گرفتند. دامنه سنی آزمودنی­ها ۲۵-۱۸ سال بود. فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی به‌وسیله دستگاه الکترومایوگرافی ثبت شد. داده­‌های الکترومایوگرافی با استفاده از برنامه بایومتریک دیتالیت تحلیل شد. همچنین برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی به کمک نرم‌افزار SPSS version ۱۶ در سطح معنی­داری ۰/۰۵ P≤استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد که اثر تعاملی زمان*گروه فعالیت عضلات دوقلو داخلی (۰/۰۰۱=P) و نیمه­وتری (۰/۰۴۶=P) در سه گروه تمرین در آب، تراباند و کنترل طی فاز برخورد پاشنه اختلاف معنی­‌داری داشت؛ نتایج تست تعقیبی نشان داد که فعالیت عضله دوقلو داخلی در پس‌­آزمون در مقایسه با پیش‌­آزمون در گروه تمرین در آب (۰/۰۰۱>P؛ ۶/۰۸d=) و تراباند (۰/۰۰۱>P؛ ۳/۶۶d=) به ترتیب ۲۴/۰۳ و ۱۶/۴۶ درصد افزایش معنی­داری داشت همچنین فعالیت عضله نیمه‌­وتری در پس ­آزمون در مقایسه با پیش ­آزمون در گروه تمرین در آب (۰/۰۴۱=P؛ ۴/۹۸d=) و تراباند (۰/۰۴۸=P ؛ ۴/۷۶d=) به‌ترتیب ۲۱/۰۶ و ۱۹/۰۱ درصد افزایش معنی­‌داری داشت.
نتیجه‌گیری: باتوجه‌به میزان اندازه اثر به نظر می­‌رسد که تمرین در آب در مقایسه با تراباند اثرگذاری بهتری بر فعالیت دوقلو داخلی و نیمه‌­وتری داشته است.
 

محسن برغمدی، ابراهیم پیری،
دوره ۳۲، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: مفصل مچ پا به دلیل تحمل وزن یکی از آسیب‌پذیرترین مفاصل بدن می­باشد. پای پرونیت یکی از شایع­ترین عارضه­های اندام تحتانی است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین در آب و تمرین با تراباند بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی در افراد دارای پای پرونیت طی راه‌رفتن بود.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع مطالعه کارآزمایی بالینی بود که به‌صورت نیمه­تجربی و آزمایشگاهی اجرا شد. نمونه آماری پژوهش حاضر شامل ۴۵ دانشجوی دانشگاه محقق اردبیلی که دارای پای پرونیت بودند، به‌صورت هدفمند انتخاب شدند و به‌طور مساوی و تصادفی به سه گروه تراباند، تمرین در آب و کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرینی مورد استفاده برای گروه تمرین در آب بر اساس دستورالعمل تجویز ورزشی کالج آمریکایی طب ورزش (ACSM)، و برای گروه تمرین با تراباند به‌وسیله تراباند با رنگ نارنجی در ۳ ست با تعداد تکرار ۱۴ حرکت انجام گرفت. در این مطالعه برای اندازه­گیری طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی از دستگاه الکترومایوگرافی سطحی بدون سیم استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری تکراری و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی­داری ۰/۰۵ P≤استفاده شد.
نتایج: یافتهها نشان داد که اثر تعاملی زمان و گروه بر طیف فرکانس میانه الکترومایوگرافی عضله پهن داخلی در گروه تمرین با تراباند طی راه­رفتن، کاهش معنی‌داری داشت (۰/۰۲=P). سایر متغیرها از مرحله پیش­آزمون تا پس­آزمون به لحاظ آماری تفاوت معنی­داری را نشان نداد (۰/۰۵<P).
نتیجه‌گیری: به نظر می­رسد یک جلسه تمرین در آب و تمرین با تراباند به لحاظ آماری تاثیر چندانی بر طیف فرکانس فعالیت الکتریکی عضلات اندام تحتانی ندارد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb