جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای تابع دز شعاعی

حسین توکلی عنبران، ام لیلا احمدی،
دوره ۲۴، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: دزیمتری چشمه‌های براکی تراپی طبق پروتکل TG-۴۳U۱ در محیط آب اطراف چشمه انجام می‌شود. برای رسیدن به یک نتیجه مناسب درمان، استفاده از ماده آب برای همه بافت‌های بدن می‌تواند یکی از منابع خطا در رسانیدن دز صحیح به تومور مورد نظر داشته باشد؛ از این رو در این مطالعه به تعیین پارامترهای دزیمتری بافت‌های متفاوت چربی با چگالی gr/cm۳ ۹۵/۰ و ماهیچه با چگالی gr/cm۳ ۰۵/۱ پرداخته‌ایم تا با مقایسه آن‌ها با نتایج حاصل از فانتوم آب ارزیابی درستی از اختلاف به وجود آمده در نتایج نشان دهیم.

روش بررسی: شبیه‌سازی‌های لازم جهت تعیین پارامترهای دزیمتری تابع دز شعاعی و تابع ناهمسانگردی در بافت‌های چربی، ماهیچه و فانتوم آب در فواصل و زوایای مختلف با استفاده از کد MCNP۴C صورت گرفته است.

نتایج: بیشترین اختلاف نسبی تابع دز شعاعی در فانتوم بافت چربی نسبت به فانتوم آب در فواصل زیر cm۱ در حدود ۱۳% می‌باشد. با افزایش فاصله از چشمه این میزان افزایش پیدا کرده به طوری که در فاصله cm۵ از چشمه به حدود ۱۶۷% می‌رسد. اختلاف نسبی این پارامتر در بافت ماهیچه نسبت به آب در فاصله cm۵/۰ حدود ۳% و در فاصله cm۵ از چشمه در حدود ۱۶% است. بیشینه اختلاف نسبی پارامتر تابع ناهمسانگردی در فانتوم بافت‌های چربی و ماهیچه نسبت به آب به ترتیب بیش از ۲% و ۳% مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: در کاربرد کلینیکی چشمه براکی‌تراپی ۱۰۳Pd، در درمان تومورهای بدخیمی که در مجاورت بافت‌های چربی و ماهیچه قرار دارند می‌بایست تصحیحات لازم مربوط به پارامترهای دزیمتری این بافت‌ها را در برنامه‌های طراحی درمان طبق جداول ۳، ۴، ۵ و ۶ به دست آمده در این پژوهش اعمال نمود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb