جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بهبودی

فهیمه صحتی شفایی، فهمیه رشیدی فکایی، یوسف جواد زاده، مرتضی قوجازاده،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: اپیزیوتومی یکی از رایج‌ترین اعمال جراحی است که برای تسهیل روند زایمان انجام می‌شود. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه تاثیر کرم فنی‌توئین موضعی بر بهبود زخم اپیزیوتومی در خانم‌های نخست‌زا انجام شده است. چرا که کرم فنی-توئین موضعی دارای اثرات ضد باکتریال، ضد التهاب و تسریع کننده ترمیم زخم است. روش بررسی: در این کار آزمایی بالینی دوسوکور ۱۲۰ نفر خانم نخست‌زای ۳۵-۱۸ ساله دارای شرایط و مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) شهر تبریز در سال ۱۳۸۹ به صورت تصادفی به دو گروه مصرف کننده فنی‌توئین و بتادین(در هر گروه ۶۰ نفر)تقسیم شدند. ارزیابی میزان بهبودی ۲۴ ساعت بعد از زایمان و روز دهم پس از زایمان با استفاده از ابزار ریدا(قرمزی، ادم، کبودی، ترشح زخم و فاصله دولبه زخم) انجام شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون کای دو، تی تست، من ویتنی، آزمون طرح اندازه‌گیری مکرر بوسیله نرم‌افزار Spss/ver۱۶ انجام گردید. نتایج: مقایسه نمره ریدا در ۲۴ ساعت بعد از ایمان نشان داد که میانگین نمره در گروه فنی‌توئین(۸۷/۱±۸۱/۴) و در گروه کنترل(۸۹/۱±۰۷/۵) می‌باشد. تفاوت آماری معنی‌دار بین دو گروه وجوددارد(۰۰۱/۰>p). در بررسی روز دهم پس از زایمان میانگین نمره ریدادر گروه مداخله(۱۵/۱±۱/۱) میانگین بهبود زخم درگروه کنترل(۴۳/۱±۰۱/۴) بود و دو گروه اختلاف آماری معنی‌داری با یگدیگر داشتند(۰۰۱/۰>p). نتیجه‌گیری: نتایج حاصل نشان داد که استفاده از فنی‌توئین موضعی سرعت ترمیم زخم اپی زیوتومی را افزایش می‌دهد و برای تسریع ترمیم زخم اپی‌زیوتومی در خانم‌های نخست‌زا پیشنهاد می‌گردد.
هادی زارع مهرجردی، جواد زواررضا، حمیدرضا طالبی، محمدحسین زارع مهرجردی، امین زارع مهرجردی،
دوره ۳۱، شماره ۴ - ( ۴-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: سازمان بهداشت جهانی ( WHO) این سندرم ویروسی جدید را به عنوان بیماری کروناویروس ۲۰۱۹ (COVID-۱۹) نامگذاری نمود. بعضی از پارامتر‌های آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تغییر می‌یابد. این مطالعه با هدف ارزیابی پارامترهای آزمایشگاهی در بیماران مبتلا به COVID-۱۹ انجام شد.
روش بررسی: مطالعه مقطعی-تحلیلی در بیمارستان‌های شهید صدوقی یزد، امام جعفر صادق میبد و شهید ضیایی اردکان بین تاریخ فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام شد. جامعه مورد مطالعه ما بیماران مبتلا به کووید ۱۹ همراه با تست PCR مثبت بود که با روش نمونه‌گیری در دسترس ۲۷۵ نفر وارد مطالعه شدند. چک‌لیست این مطالعه شامل اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات بستری در بیمارستان و مقادیر آزمایشات: CBC، diff، ESR, AST, ALT, Cr, Urea ,LDH, PT,PTT, INR بود. در نهایت دادهها توسط نرم‌افزارSPSS version ۱۶  مورد تحلیل قرار گرفت و سطح معنیداری کمتر از ۰/۰۵ در نظرگرفته شد.
نتایج: بین مقادیر آزمایشهای WBC, Lymphocyte, Neutrophil, ESR, Urea, Creatinine, LDH, AST تفاوت معنیداری در دو گروه فوت شده و بهبود یافته مشاهده شد. در بین بیمارانی که در بخشهای معمولی، ICU و یا هردو بستری بودند، تفاوت معنیداری بین بیماران بهبود یافته و فوت شده یافت شد (۰/۰۰۰P=). در بیماران فوت شده به طور معنیداری تعداد روزهای بستری بیشتری و سنین بالاتری مشاهده شد(۰/۰۰۰P=) .
نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر به این نتیجه رسیدیم علاوه بر افزایش سطح WBC، نوتروفیل، اوره، کراتینین، LDH  و AST در بیماران فوت شده، کاهش لنفوسیت نیز مشاهده شده است و از این نتایج می‌توان در بحرانهای آینده کووید۱۹ بهره گرفت.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb