جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اولئوروپین

شاهین کاشفی مهر، محمدرضا نصیرزاده،
دوره ۲۷، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: دیابت شایع‌ترین اختلال اندوکرینی است که مشخصه آن هیپرگلیسمی است. افزایش استرس اکسیداتیو و تغییر میزان آنتی‌اکسیدان‌ها نقش مهمی در پاتوژنز دیابت ایفا می‌کند. بیشتر داروهای پائین‌آورنده قند خون که برای درمان دیابت، مورد استفاده قرار می‌گیرند در دراز مدت عوارض جانبی دارند. بنابراین، امروزه برای کنترل دیابت و عوارض آن، استفاده از داروهای گیاهی به‌طور گسترده مورد توجه قرار گرفته است. در این مطالعه تاثیر اوائوروپین بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان بافت قلب وفاکتورهای التهابی سرم را در موش‌های صحرایی‌نر دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بررسی کردیم.
روش بررسی: در این مطالعه تعداد ۳۰ سر رت‌نر نژاد ویستار با وزن۳۰ ±۱۹۰ گرم به‌صورت تصادفی انتخاب و به ۳ گروه (۱۰= n) تقسیم‌ شدند.گروه کنترل: رت‌های سالم دست‌نخورده، گروه دیابتی: رت‌های دیابتی شده با استرپتوروتوسین وگروه تیمار: رت‌های دیابتی شده که عصاره اولئوروپین با دوز۶۰ میلی‌گرم به ازاءکیلوگرم وزن در هر روز بدن از طریق گاواژ به‌مدت ۳۰ روز دریافت کردند. در پایان دوره مطالعه‌، غلظت سرمی گلوکز و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان بافت قلب اندازه‌گیری شد. دادههای بهدست آمده با استفاده ازنرم افزار SPSS Inc., Chicago, IL; Version ۱۸ و روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمونهای تعقیبی Duncan -  post hoc مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد که غلظت سرمی گلوکز در گروه تیمار نسبت بهگروه دیابتی به‌طور معنی‌داری کاهش یافته است (۰۰۰۱/۰ >p). هم‌چنین،‌ فعالیت آنزیم‌های TAC , SOD و GPX در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (۰۰۰۱/۰> p). 
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که اولئوروپین قادر است از افزایش قند خون در موش‌های صحرایی دیابتی شده جلوگیری نماید و سیستم آنتی‌اکسیدانی بافت قلب را تقویت کند.

معصومه بابائی، جلال حسن، محمدکاظم کوهی، محمدعلی قاسم‌زاده،
دوره ۳۱، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه:. برگ زیتون به عنوان برگی همیشه سبز، غنی از ترکیبات فنولی و آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. اولئوروپین فراوان‌ترین نوع از ترکیبات فنولی در برگ آن است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی اولئوروپین استخراج شده از برگ زیتون با عصاره برگ ومیوه آن می‌باشد.
روش بررسی: نوع مطالعه از نوع تجربی بوده و پس از عصاره‌گیری اتانولی از برگ و میوه  زیتون، اولئوروپین از عصاره برگ جداسازی شد. اثرات اولئوروپین استخراج شده از برگ و عصاره‌های میوه و برگ زیتون علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آئروژینوزا با روش تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، میزان ترکیبات فنولی به روش فولین سیکالتو و اثرات آنتی‌اکسیدانی به روش مهار رادیکال آزاد (۲,۲-diphenyl-۱-picrylhydrazyl.)  تعیین شد. برای محاسـبات آمـاری از نـرم‌افـزار SPSS version۱۶ و بـرای رسـم گراف‌ها از برنامه Excel و جهت بررسی تاثیر مداخله ازanova one way استفاده شد.
نتایج: اولئوروپین از برگ زیتون به میزان ۱۴ درصد با خلوص ۷۰ درصد استخراج شد. اولئوروپین حاصل از برگ زیتون بیشترین میزان ترکیبات فنولی، اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی را دارا بوده است و عصاره میوه زیتون کمترین اثر را داشته است. میزان ترکیبات فنولی اولئوروپین استخراج شده برابر (µg GAE/g) ۸۷۹/۱۶، MIC آن علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب برابربا  mg/ml۳/۲۵، ۱۲/۵ و فعالیت آنتی اکسیدانی آن برابر با µg/ml ۸/۵۹ بوده است.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که میزان اولئوروپین دربرگ زیتون رقم آربیکن اسپانیایی با بالاترین مقدار ۱۴% بوده و با توجه به نتایج فعالیت ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره برگ زیتون و اولئوروپین استخراج شده پتانسیل افزایش بهبود عملکرد نگهدارنده‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها را دارند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb