جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای افسردگی پس از زایمان؛ اضطراب؛ کوهورت مادر و کودک

کبری نجفی، حسن مظفری خسروی، مهدیه حسین زاده،
دوره ۳۲، شماره ۸ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: افسردگی پس از زایمان، نسبتا شایع است که پس از تولد نوزاد رخ می دهد. هدف مطالعه تعیین رابطه بین مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات و شانس ابتلا به اضطراب و افسردگی پس از زایمان می باشد.
روش بررسی: مطالعه با استفاده از داده‌های ۱۰۲۸ خانم باردار حاصل از مطالعه کوهورت سلامت مادر و کودک یزد انجام شد. پرسشنامه بسامد غذا (Food Frequency Questionnaire) و مقیاس افسردگی پس از زایمان ابزارهای مطالعه بودند. دریافت رژیم غذایی در ابتدای مطالعه پس از تشخیص بارداری و اطلاعات مربوط به افسردگی در ماه دوم پس از زایمان جمع‌آوری شد. امتیاز رژیم کم کربوهیدرات برای هر فرد با توجه به جمع‌بندی نمرات اختصاص داده شده به دهک‌های درصد انرژی از درشت مغذی‌ها محاسبه شد. مدل‌های رگرسیون لجستیک چند متغیره برای تخمین نسبت شانس با فاصله اطمینان ۹۵% اختلالات مذکور در بین سهک‌های نمرات رژیم کم کربوهیدرات استفاده شد.
نتایج: بر اساس مدل تعدیل شده چند متغیره، بین امتیاز رژیم کم کربوهیدرات و احتمال افسردگی پس از زایمان ارتباط معنی‌داری وجود نداشتP=۰,۰۸)). در حالیکه، در سهک دوم، به طور قابل‌توجهی ارتباط بین امتیاز رژیم غذایی کم کربوهیدرات و کاهش احتمال اضطراب  نشان داده شد (P=۰,۰۲).
نتیجه‌گیری: مصرف متوسط کربوهیدرات با ۶۴ درصد کاهش شانس ابتلا به اضطراب در مادران باردار ارتباط دارد، اما مصرف خیلی کم یا زیاد کربوهیدرات هیچ تأثیری بر افسردگی پس از زایمان ندارد. تحقیقات بیشتری برای پیشگیری و مدیریت افسردگی پس از زایمان ضروری است.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb