جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آلرژی

مهران کریمی، محسن میرزایی، راضیه آخوندزردینی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده

مقدمه: شیوع آسم و سایر بیماریهای آلرژیک طی سه دهه گذشته رو به افزایش است. فاکتورهای ژنتیکی، توجیه کننده افزایش آلرژی در این مدت نبوده و مطالعات متعددی احتمال وجود رابطه بین فاکتورهای محیطی از جمله رژیم های غذایی و افزایش شیوع این بیماریها را مطرح کرده اند. این تحقیق با هدف تعیین رابطه مصرف انواع مواد غذایی و میزان مصرف هر یک با شیوع علایم این بیماریها در سال ۱۳۸۲ در شهر یزد اجرا گردیده است. روش بررسی: این تحقیق توصیفی– تحلیلی است که به روش توصیفی مقطعی بر روی ۲۷۶۸ نفر از کودکان۷-۶ ساله سال اول مدارس ابتدایی و ۳۲۰۱ نفر نوجوانان۱۴-۱۳ ساله مدارس راهنمایی شهر یزد انجام شده است. داده‌ها بوسیله پرسشنامه استاندارد ایساک جمع آوری گردید و پرسشنامه‌ها توسط نرم افزار Epi۶ به کامپیوتر وارد و توسط SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: در گروه سنی ۷-۶ ساله شیوع علایم خس خس سینه، رینیت آلرژیک و اگزما به ترتیب ۹/۱۰%، ۵/۱۵% و ۳/۷% و در گروه سنی ۱۴-۱۳ ساله به ترتیب ۳/۲۰%، ۷/۴۲% و ۸/۱۴% می‌باشد. در کودکان ۷-۶ ساله بین مصرف بالای کره حیوانی، شکلات، شیرینی، پفک و چیپس با افزایش فراوانی رینیت آلرژیک ارتباط معنی‌داری وجودارد. در نوجوانان۱۴- ۱۳ساله نیز بین فراوانی علایم خس خس سینه و مصرف زیاد غذاهایی مانند شکلات، پفک، چیپس و تخم مرغ ارتباط معنی‌داری مشاهده می شود. نتیجه‌گیری: مصرف بعضی از غذاها از جمله غذاهای حاضری مثل پفک و چیپس در کودکان و نوجوانان همراه با افزایش علایم بیماری‌های آسم، رینیت الرژیک و اگزما می‌باشد.
مهران کریمی، مهدیه مجیبیان، حسین هادی ندوشن، رضا بیدکی، گلرسته خلاصه زاده، پریوش رفیعی، زهرا صابری،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: بیماری‌های آلرژیک از جمله بیماری‌های شایع درکودکان بوده و یکی از علل شایع ناتوانی در بسیاری از جوامع هستند. افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال‌های اخیر در بسیاری از کشورهای دنیا گزارش شده است. بروز آلرژی در کودکان فاکتورهای خطر متعددی از جمله استرس مادر در دوران بارداری دارد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی ۲۹۰ مادر باردار مراجعه کننده به دو بیمارستان دولتی و خصوصی شهر یزد انجام شد. نمونه‌گیری درطی سال ۱۳۸۸ و به روش غیر تصادفی ساده انجام شد. میزان اظطراب مادر در بارداری توسط پرسشنامه استاندارد شده (Pregnancy Anxiety Questionnaire) PRAQتعیین شد. میزان IgE خون مادر و بندناف نوزاد به روش Enzyme Linked Immunosorbent Assay) )ELISA تعیین گردید سپس ‌داده‌ها با نرم افزار آماریSPSS ویرایش ۱۶ مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که میانگین نمره اضطراب بارداری در مادرانی که IgE نوزادشان بالاتر از IU/ml۳۵/۰ است بیشتر از مادرانی می‌باشد که IgE بند ناف نوزادشان کمتر از IU/ml۳۵/۰ است و بین نمره اضطراب بارداری و سطح IgE بندناف رابطه معنی‌داری وجود دارد(۰۰۱/.(P<. از طرفی بین متغیرهای جنسیت و وزن نوزاد در هنگام تولد و نیز سن حاملگی با سطح IgE بند ناف ارتباط معنی‌داری وجود ندارد(۰۵/۰(P>. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد اضطراب و ترس در دوران بارداری یکی از علل افزایش IgE بند ناف در نوزادان باشد.
عباس خلیلی،
دوره ۳۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: خطاهای ارثی ایمنی (inborn error of immunity)(IEI) شامل انواعی از اختلالات ژنتیکی می‌شود که به نحوی سیستم ایمنی ذاتی و اکتسابی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تعداد نقایص ایمنی اولیه به مدد روش‌های آزمایشگاهی پیشرفته رو به افزایش است. افراد مبتلا مستعد بیماری‌های عفونی و غیرعفونی متعددی شامل بیماری‌های خود ایمنی، آلرژی و بدخیمی‌ها می‌باشند. مقالات متعددی نشان داده‌اند که شیوع اختلالات غیرعفونی در بیماران مبتلا به IEI روبه افزایش است. از بین تظاهرات غیرعفونی بیماری‌های آلرژیک علائم بسیار مهمی به حساب می‌آیند که می‌توانند در تشخیص و درمان این بیماران نقش موثر و تعیین‌کننده‌ای داشته باشند.جستجوی مقالات در پایگاه‌های اطلاعاتی Google scholar، PubMed، web of science ،Scopus  صورت گرفت. در این بررسی سعی شده است از جدیدترین و معتبرترین مقالات مرتبط با موضوع که به زبان فارسی و انگلیسی به چاپ رسیده است استفاده شود.
نتیجه‌گیری: بیماری‌های آلرژیک جزء شایعی از بعضی بیماری‌های نقص ایمنی اولیه می‌توانند باشند. حتی در برخی از انواع نقایص ایمنی اولیه علامت اصلی و شاخص مهم بیماری به‌حساب می‌آیند که برای تشخیص نقص ایمنی بسیار فاکتور تعیین‌کننده می‌باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb