جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای آریتمی قلب

مهری خاتمی، زهرا قانعی یخدان،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: سندرم بروگادا یکی از دلایل ژنتیکی مرگ‌های ناگهانی قلبی در نتیجه فیبریله شدن بطن است. در سطح مولکولی جهش‌هایی که در ژن‌ SCN۵A کدکننده زیر واحد آلفای کانال سدیم سلول‌های قلب رخ می‌دهند، باعث بروز علایم سندرم بروگادا می‌شوند. هرگونه اختلال در زنجیره‌های تنفسی میتوکندری باعث نقص در عملکرد کانال‌های قلب می‌شود، هدف مطالعه حاضر بررسی جهش‌های بخشی از ژنوم میتوکندری شامل ژن‌های CoxII، سیتوکروم b و tRNAGlu در بیماران است. روش بررسی: در این تحقیق، از یک خانواده مبتلا با ۵ عضو و ۱۵ بیمار تک‌گیر مبتلا به سندرم بروگادا نمونه خون گرفته شد و برای غربالگری جهش‌های mtDNA، ژن‌های میتوکندریایی CoxII، سیتوکروم B و tRNAGlu با استفاده از آنالیزهای PCR-SSCP بررسی گردید و برای تشخیص جایگاه دقیق جهش‌های احتمالی، نمونه بیمارانی که الگوی باندی متفاوت داشتند، تعیین توالی شدند. نتایج: در خانواده مورد مطالعه، یک جهش جدید و هموپلاسمی (T۸۲۵۸C) در ژن CoxII بیماران یافت شد که این جهش جدید باعث تغییر اسید آمینه فنیل آلانین به لوسین در دومین قلمرو (Domain) این پروتئین می‌شود. در بیماران غیرخویشاوند نیز ۳ جهش را یافت شد که شامل یک جهش هموپلاسمی و حفاظت شده در ژن tRNA اسید گلوتامیک (T۱۴۶۸۷C)، یک جهش جدید هتروپلاسمی در سیتوکروم b (G۱۴۸۳۸A) و یک جابجایی هموپلاسمی C۱۴۷۶۶T می‌باشد. نتیجه‌گیری: چون جهش‌های گزارش شده فقط در بیماران مشاهده شدند، می‌توان این جهش‌ها را به عنوان کاندید و عامل خطری مهم در بیماری‌زایی این سندرم معرفی کرد که احتمالاً در سنتز ATP میتوکندری سلول‌های قلبی اختلال ایجاد می‌کنند و در بروز حالات وخیم بیماری نقش دارند.
مهین دیانت، مریم رادان، محمد بدوی، علی مرد، وحید بیاتی، غلامرضا گودرزی،
دوره ۳۰، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: ذرات گرد ‌و‌ غبار (PM) Particulate matter خطر ایجاد اختلالات قلبی را افزایش می‌دهد. گالیک اسید (GA) با ویژگی آنتی‌اکسیدانی قوی نقش موثری در کاهش عوارض ناشی از بیماری‌های مختلف نشان داده است. هدف این مطالعه بررسی اثر محافظتی گالیک اسید در جلوگیری از ایجاد آریتمی‌های قلبی ناشی از قرارگیری در معرض ریزگردهای محیطی می‌باشد.
روش بررسی: در این مطالعه ۴۰ سر موش بزرگ آزمایشگاهی در ۴ گروه شامل: کنترل، ریزگرد محیطی (۵ میلی‌گرم/کیلوگرم)، گالیک اسید (۳۰ میلی گرم/کیلوگرم) و ریزگرد محیطی+گالیک اسید قرار داده شدند. سپس موش‌ها بیهوش شدند، فشار خون توسط کاف دمی اندازه‌گیری شد و لید دو الکتروکاردیوگرام جهت ثبت وقوع آریتمی قلبی بررسی گردید. فاکتورهای استرس اکسیداتیو در نمونه خون همه گروه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌ها توسط نرم‌افزارversion ۱۶  ‌ SPSS و آزمون آماری  ANOVAآنالیز شد.
نتایج: نتایج نشان‌دهنده وقوع آریتمی قلبی در موش‌های در معرض ریزگرد محیطی نسبت به گروه کنترل می‌باشد. گالیک اسید میزان وقوع آریتمی بطنی (تاکی کاردی (۰/۰۰۶۵P=)، فیبریلاسیون (۰/۰۰۰۵P=) و ضربانات نارس بطنی (۰/۰۰۴۱P=) ) در گروه ریزگرد به‌طور معنی‌داری کاهش داد. سطح مالون دی آلدئید در گروه ریزگردهای محیطی افزایش معنی‌داری (۰/۰۰۴۹P=) نشان داد که این افزایش با ایجاد استرس اکسیداتیو سبب کاهش سطح سوپر اکسید دیسموتاز (۰/۰۰۰۳۱P=) و کاتالاز (۰/۰۰۱۹P=) در گروه ریزگرد در مقایسه با گروه کنترل بود. استفاده از گالیک اسید سبب بهبود سطح آنزیم های آنتی‌اکسیدانی گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد گالیک اسید به عنوان یک عامل آنتی‌اکسیدان طبیعی در جلوگیری از عوارض قلبی زیان بار ناشی از قرار گرفتن در معرض ریزگردهای محیطی جلوگیری کند.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb