کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۴ نتیجه برای موضوع مقاله:
خانم نفیسه مظاهری، دکتر اکبر کریمی، دکتر حسین صلواتی، دکتر سعید رضایی زارچی، دکتر سعادت خلیلیان، خانم روشن رضایی رنجبر سرداری،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۳ )
چکیده
مقدمه: علی رغم افزایش استفاده از نانوذرات فلزی و کاربردهای آن در صنایع مختلف، تاکنون مطالعات اندکی در زمینه اثرات جانبی این مواد بر بدن جانداران صورت گرفته است، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر داخل صفاقی نانوذرات اکسید منیزیم بر عملکرد کبد و کلیه رتها در محیط درون تن صورت گرفت.
روش بررسی: دوزهای مختلف نانوذرات اکسید منیزیم (ppm۵۰۰، ۲۵۰، ۱۲۵، ۵/۶۲) به مدت ۲۸ روز به رتهای نر نژاد ویستار تزریق گردید و عملکرد کبد و کلیه در پاسخ به جذب نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: این مطالعه نشان داد که مواجهه با نانوذرات اکسید منیزیم باعث ایجاد تغییرات معنیدار در سطوح آنزیمهای AST و ALP گردید، در حالی که سطوح آنزیم ALT، همچنین میزان اوره و کراتینین تغییر معنیداری در مقایسه با گروه کنترل نداشت. علاوه بر این، هیچگونه تغییر هیستولوژیکی در بافت کلیه مشاهده نگردید. در مقابل، مشاهده تغییرات صورت گرفته در بافت کبد شامل اپوپتوز و پرولیفراسیون مجاری صفراوی، نشان دهنده آسیب رسیدن به بافت کبد در دوزهای بالا میباشد.
نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که نانوذرات اکسید منیزیم در دوزهای بالاتر از ppm۲۵۰ میتواند اثرات سمی بر روی کبد داشته باشد. لذا حساسیت استفاده از این مواد را برای مصارف مختلف بیشتر مینماید.
ایمان زکوی، اقبال زکوی، فرزانه تقیان،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( خرداد ۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: چاقی و اضافه وزن منجر به کاهش سطوح برخی هورمونهای اشتهاآور مانند گرلین و ابستاتین میشود. مطالعات در باره اثر برنامه تمرینی بر گرلین و ابستاتین به ویژه در انسانها، بسیار اندک و محدود است و از سویی مشخص شده است که تمرینات بدنی میتواند این اثر را برعکس کند. هدف از این پژوهش، بررسی اثر ۶ ماه تمرین پیلاتس بر مقادیر پلاسمایی گرلین و ابستاتین مردان سالمند چاق است. روش بررسی: در این مطالعه که از نوع نیمه تجربی است، تعداد۲۰ مرد سالمند چاق از خانه سالمندان صالحین شهر اهواز انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (قد ۲۸/۱۶۵ سانتیمتر، وزن ۱۱/۹۴ کیلوگرم، سن ۶۴ سال) و گروه کنترل (قد ۵۴/۱۶۴ سانتیمتر، وزن ۸/۸۶ کیلوگرم، سن ۶۵ سال) تقسیم شدند. سپس گروه تجربی برنامه تمرین درمانی پیلاتس (به مدت ۶ ماه، هرهفته ۳ جلسه و هر جلسه به مدت ۶۰ دقیقه) را دریافت کردند. در حالی که گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکردند و تنها پیگیری شدند. متغیرهای وزن، درصد چربی و شاخص توده بدنی قبل و بعد تمرینات از هر دو گروه اندازهگیری شدند. نمونه خونی در حالت ناشتا طی دو مرحله، ۴۸ ساعت قبل و بعد از تمرینات برای سنجش میزان پلاسمایی گرلین و ابستاتین گرفته شد. تمامی محاسبات آماری با نرمافزارSPSS نسخه ۱۹ انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که مقادیر وزن، درصد چربی،BMI و WHR متعاقب انجام ۶ ماه تمرین پیلاتس به طور معنیداری کاهش یافت (۰۵/۰p≤)، مقادیر پلاسمایی گرلین و ابستاتین به طور معنیداری افزایش یافت (۰۵/۰p≤) و همچنین همبستگی معنیداری بین مقادیر پلاسمایی گرلین با مقادیر پلاسمایی ابستاتین مشاهده شد(۰۰۰/۰ p=، ۹۰۷/۰r=). نتیجهگیری: ۶ ماه تمرین پیلاتس وزن، درصد چربی، شاخص توده بدنی و WHR را کاهش و مقادیر پلاسمایی گرلین و ابستاتین را افزایش میدهد و همچنین همبستگی معنیداری بین گرلین با ابستاتین وجود دارد.
دکتر اعظم کرمی، دکتر ذبیح الله خاکسار،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( اردیبهشت ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: دیابت بارداری، باعث ایجاد اختلال در روند تکوین بخشهای مختلف سیستم عصبی مرکزی میگردد و ابعاد آن را تغییر میدهد. گیاه جینسنگ از سالیان دور برای کنترل دیابت مورد استفاده بوده است. هدف از این پژوهش مطالعه اثر عصاره گیاه Panax ginseng بر تغییرات هیستومورفومتریک مخ و مخچه نوزادان موش صحرایی مادران دیابتی بود.
روش بررسی: ۱۶ سر موش صحرایی به چهار گروه مساوی شامل کنترل غیر دیابتی، غیر دیابتی دریافتکننده عصاره، کنترل دیابتی و دیابتی دریافتکننده عصاره تقسیم شد. دیابت در موشهای گروههای دیابتی توسط داروی استرپتوزوتوسین القا گردید و هر چهار گروه با جفتگیری طبیعی باردار شدند. گروههای دریافتکننده عصاره در طول بارداری روزانه عصاره را بهصورت خوراکی دریافت کردند. ۱۴ روز پس از زایمان طبیعی، نوزادان بیهوش شدند. با ایجاد برش در جمجمه، مخ و مخچه خارج گردید. پس از بکارگیری روشهای بافتشناسی، برخی فاکتورهای بافتی اندازهگیری گردید. اطلاعات بهدست آمده با استفاده از نرمافزار SPSS ویرایش ۲۰ و آزمونهای آماری آنالـیز واریانس یکطرفه و تست دانکن مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت (۰۵/۰P≤).
نتایج: ضخامت و تعداد سلولهای ماده خاکستری مخ و تعداد سلولهای ماده سفید مخچه در گروه کنترل دیابتی نسبت به گروههای غیر دیابتی کاهش معنیدار داشت (۰۵/۰P≤). همچنین کاهش معنیداری در تعداد سلولهای ماده سفید مخ در گروه کنترل دیابتی نسبت به سایر گروهها وجود داشت (۰۵/۰P≤).
نتیجهگیری: عصاره Panax ginseng، از طریق افزایش تولید هورمون انسولین و کاهش قند خون، قادر به کنترل هپیرگلیسمی در مادران باردار دیابتی و کاهش آسیبهای حاصل از دیابت بر مخ و مخچه نوزادان آنها میشود.
ژاله خنیفر، علی هاتف سلمانیان، رضا حاجی حسینی، جعفر امانی، روح الله کاظمی،
دوره ۲۶، شماره ۱۰ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده
مقدمه: باکتری E. coli O۱۵۷:H۷ پاتوژن مشترک بین انسان و دام و ایجاد کننده سندرم اورمی همولیتیک (HUS) و اسهال حاد در انسان می باشد که به دلیل قابلیت لانهگزینی سریع در دستگاه گوارش انسان حائز اهمیت است. یکی از راه کارهای مقابله و پیشگیری در برابر این بیماری ها بکارگیری نانوواکسن های حاصل از آنتی ژن های نوترکیب فاکتورهای بیماری زای این باکتری می باشد. دراین تحقیق پروتئین های نوترکیب EIT (EspA, Intimin, Tir) و Stx۲B با نانو ذرات کیتوزان انکپسوله ودردو گروه EIT همراه Stx۲Bو بدون آن به موش های BALB/cتلقیح شدندومیزان ایمنی زایی ارزیابی و مقایسه شد .
روش بررسی: در این مطالعه تجربی پروتئین های نوترکیب EIT و Stx۲B پس از بیان و خالص سازی با روش ستون نیکل و تأیید با وسترن بلاتینگ، با نانو ذرات کیتوزان به روش ژلاسیون یونی نانوپارتیکله شدند. پس از واکسیناسیون آنتی بادی های سرمی و مدفوعی ضدrEIT و rStx۲B با استفاده از الایزا ارزیابی و مقایسه شد. چالش ریزش مدفوعی باکتری با نرم افزار Excel و میزان محافظت موش ها بر علیه سم این باکتری بر اساس تست دقیق فیشر مورد آزمایش قرار گرفت.
نتایج: میزان IgG سرمی و IgAسرمی و مدفوعی موش ها اندازه گیری و مقایسه شد. ایمنی مطلوب تری در گروه های واکسینه شده خوراکی- تزریقی با مخلوط دو آنتی ژن نانوپارتیکله به دست آمد. محافظت حیوانی در برابر سم فقط در گروه های واکسینه rEIT همراه باrStx۲B مشهود بود. سطح اختلاف معنی دار بین این گروه ها و کنترل مشهود بود (۰۵/۰ P<).
نتیجهگیری: شواهد نشان می دهد از پروتئین نوترکیب rEIT همراه با rStx۲B متصل به نانو ذرات کیتوزان می تواند مقابله مؤثرتری از طریق جلوگیری از اتصال باکتری و خنثی سازی سم حاصل از آن داشته باشد.