جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کریمی ملک‌آبادی

محمد جواد طراحی، زهرا ایزدی، مریم کریمی ملک‌آبادی، راضیه پورکاظمی،
دوره ۲۹، شماره ۹ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: تغییرات فیزیولوژیک و روان‌شناختی دوران بارداری زمینهساز بروز بسیاری از اختلالات روان‌شناختی از جمله افسردگی است. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط سطح ویتامین D و عوارض شایع دوران بارداری با بروز افسردگی پس از زایمان در مادران تدوین گردید.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع کوهورت آینده‌نگر است که در دو مرحله و بر روی ۳۰۰ مادر باردار که در سه ماهه سوم بارداری قرار داشتند، انجام گرفت. شیوه انتخاب نمونه به‌صورت چند مرحله‌ای و با استفاده از پرسش‌نامه مشخصات دموگرافیک و پرسش‌نامه حمایت اجتماعی شربورن و استوارت و پرسش‌نامه افسردگی ادینبورگ انجام گرفت. دادهها با نرم‌افزارversion ۱۶  SPSS و آمار توصیفی، آزمون‌های t مستقل و t زوجی و واریانس یک‌طرفه و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از ۰/۵ معنی‌دار در نظر گرفته شد.
نتایج: نتایج مطالعه نشان داد ابتلا به عوارض دوران بارداری از جمله عفونت ادراری (۰/۱۳۹P=)، دیابت (۰/۵۸۷P=) و فشارخون بارداری )۰/۰۸۰P=) با بروز افسردگی پس از زایمان ارتباط معناداری ندارد. هم‌چنین ارتباط معناداری میان میزان سطوح ویتامین D دوران بارداری در افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان و افراد غیر مبتلا وجود ندارد (P>۰/۰۵). هم‌چنین سطح حمایت اجتماعی پایین با افزایش ۳/۲ برابری احتمال افسردگی پس از زایمان همراه بود (۰/۰۰۱p=).
نتیجه‌گیری: افسردگی پس از زایمان با نتایج مخربی برای مادر و جنین همراه است. بنابراین زنان باردار به‌ویژه افرادی با عوامل خطر و سابقه افسردگی پس از زایمان میبایست تحت حمایت منابع گوناگون و در رأس آن خانواده قرار گیرند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb