محمدرضا نجفی، فاطمه رضایی، نجمه وکیلی زارچ، فهیمه دهقانی، مجید برکتین،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۸۹ ۱۳۸۹ )
چکیده
مقدمه: بیماران مبتلا به صرع نیمرخ روانی خاصی داشته و بافت روانشناختی و هیجانی ویژهای را تجربه میکنند. برخی بررسیها وقوع همزمان اختلالات صرع و آسیبهای روانی را گزارش کردهاند. هدف از این مطالعه بررسی و مقایسه نیمرخ روانی بیماران صرع پارشیل پیچیده و گرندمال و مقایسه آن با گروه کنترل میباشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی است که در سال ۱۳۸۷ در کلینیکهای نورولوژی شهر اصفهان بر روی ۴۰ بیمار مبتلا به صرع گرندمال و پارشیل پیچیده و گروه کنترل که از همراهان بیماران بودند، انجام شد. پرسشنامه MMPI جهت بررسی نیمرخ روانی این افراد استفاده شد. دادهها توسط نرم افزار SPSS-۱۵ و آزمونهای آماری خی دو و آنوا تحلیل گردید.
نتایج: یافته های این بررسی نشان داد باوجود اینکه نمرات بیماران در مقیاسهای بالینی MMPI افزایش بیشتری نسبت به گروه کنترل دارد، اما این آسیب شناسی روانی در سطح نابهنجاری نیست. بیماران مصروع در مقیاسهای خودبیمارانگاری (Hs)، افسردگی (D) و هیستری (Hy) نسبت به گروه کنترل افزایش نمره بیشتری داشتند ولی این تفاوت تنها در گروه با صرع پارشیل پیچیده معنی دار بوده است.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این پژوهش بیماران مصروع نسبت به جمعیت عمومی با احتمال بیشتری دچار اختلالات روانشناختی میشوند. این نتایج ضرورت در نظر گرفتن مداخلات روانشناختی را در کنار درمانهای دارویی مورد تأکید قرار میدهد.