۵ نتیجه برای میرمحمدی
خسرو صادق نیت حقیقی، سید جلیل میرمحمدی میبدی، سید سعید لطفی، عنایت صفوی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: با توجه به مواجهات ریوی متعدد لحیم کاران در صنایع الکترونیک نظیر اسیدها، قلیاها و ۱Fume های لحیم کاری، این مطالعه بر روی ۱۰۷ نفر از پرسنل لحیم کار و اداری یک کارخانه تولید لوازم الکترونیک در تهران جهت بررسی تأثیر لحیم کاری بر عملکرد ریه در دراز مدت صورت گرفت.
روش بررسی: ابتدا ۴۷ نفر لحیم کار و ۶۶ نفر غیر لحیم کار (مجموعاً ۱۰۷ نفر) به طور تصادفی انتخاب شدند. کلیه افراد
لحیم کار در بخش لحیم کاری دستی مشغول به کار بوده و از سیم لحیم شامل آلیاژی از سرب و قلع و روغن مخصوص
لحیم کاری (Flux) استفاده می کردند. افراد غیر لحیم کار در بخشهای اداری همان کارخانه و در ساعات کاری و نوبت کاری مشابه با لحیم کاران مشغول به کار بوده و هیچگونه سابقه لحیم کاری نداشتند. پس از تکمیل پرسشنامه استاندارد تنفسی، برای هر فرد حداقل ۳ نوبت اسپیرومتری قابل قبول در شرایط یکسان و مطابق با معیارهای (۲(ATS انجام گرفت. (افراد سیگاری وارد این
مطالعه نشدند.)
نتایج: در مقایســـه پارامترهای اسپیرومتری بین ۲ گروه لحیم کار و غیر لحیم کار اختلاف معنی داری بین میانگین
۳ FEF۲۵-۷۵%مشاهده شد (P=۰,۰۳).همچنین بین میانگین ۴ FEV۱/FVC (P=۰.۰۲۶) و میانگین ۵ PEFR (P = ۰.۰۴) در گروه لحیم کار و غیر لحیم کار اختلاف معنی دار بود.پس از کنترل فاکتور مخدوش کننده سن، رابطه معنی داری بین میزان سال های اشتغال به لحیم کاری و کاهش پارامترهای اسپیرومتری در مورد FEF ۲۵-۷۵% و FEV۱/FVC به دست آمد. ضرائب به دست آمده به ترتیب: CC = -۰.۲۴ (P=۰.۰۲) و CC=-۰.۳۲ (P=۰.۰۰۲) بود. همچنین فراوانی علایم تحریک چشم و بینی در گروه لحیم کار نسبت به گروه غیرلحیم کار به طور معنی داری بیشتر بود (P=۰.۰۰۷). در مورد سرفه و تنگی نفس مرتبط با کار تفاوت بین دو گروه معنی دار نبود.
نتیجه گیری: به نظر می رسد لحیم کاری در مطالعه فوق عامل کاهش پارامترهای اسپیرومتری با الگوی انسدادی به ویژه در مجاری هوایی کوچک (Small airway) است. این مطالعه در راستای مطالعات قبلی انجام شده در سایر کشورها، نیاز به اقدامات پیشگیرانه در این حرفه نظیر استفاده از تهویه موضعی مؤثر و استفاده از مواد جایگزین در این صنعت را بیش از پیش مورد تأکید قرار می دهد.
رزیتا میرمحمدی میبدی، محمدعلی کریم زاده میبدی، تهمینه فرج خدا، راضیه دهقانی فیروزآبادی، سید محمود طباطبایی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۸۴ )
چکیده
مقدمه: سقط فراموش شده در صورت عدم مداخله درمانی می تواند پیامدهای ناگواری نظیر اختلالات انعقادی، عفونت،
خونریزی های شدید، شوک و حتی مرگ مادر را در پی داشته باشد. درمان های رایج سقط فراموش شده شامل درمان جراحی و طبی می باشد؛ که درمان طبی به دلیل داشتن عوارض کمتر و عدم نیاز به بیهوشی نسبت به درمان جراحی ارجحیت دارد. داروی میزوپروستول از رژیم های درمانی طبی جدیدی است که مورد تایید FDA بوده و در مورد کارآیی و عوارض جانبی آن نظرات متفاوتی وجود دارد، لذا این مطالعه با هدف تعیین تاثیر قرص میزوپروستول به صورت واژینال در دفع محصولات حاملگی زنان دچار سقط فراموش شده و عوارض احتمالی طراحی گردید.
روش بررسی: این مطالعه به روش نیمه تجربی (کارآزمایی بالینی بدون گروه شاهد) و از نوع تحلیلی طی سال های۱۳۸۳- ۱۳۸۲ انجام شد. ۵۰ زن باردار ۴۹-۱۵ ساله با سن حاملگی زیر ۲۵ هفته دچار سقط فراموش شده ( اثبات شده با سونو گرافی ) مراجعه کننده به بیمارستان های شهید صدوقی ، مادر و مجیبیان شهر یزد به روش آسان به عنوان واحدهای پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که در ابتدای پژوهش و پس از شروع درمان با میزو پروستول واژینال (قرص ۲۰۰ میکرگرمی که هر۴ ساعت تا زمان دفع و حداکثر تا ۴ قرص تکرار می شد ) توسط پژوهشگر تکمیل می گردید. آنالیز آماری با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی از جمله تست χ۲ , Anova صورت گرفت.
نتایج: یافته ها نشان داد همه واحدهای پژوهش( ۱۰۰% ) پس از درمان با میزوپروستول محصولات حاملگی را دفع نمودند که ۴۴درصد افراد دفع کامل و ۵۶ درصد دفع ناقص داشتند، میانگین زمان دفع محصولات حاملگی پس از مصرف قرص میزوپروستول در افرادی که دفع کامل داشتند ۱۳/۹ ± ۶۳/۱۲ و در دفع ناقص ۹/۲ ± ۸۱/۸ ساعت بود که نشانگر اختلاف معنی دار آماری
می باشد (p= ۰. ۰۳۷) بررسی تعداد قرص میزوپروستول استعمال شده مشخص نمود ۲۹ نفر افراد یعنی اکثر واحدهای پژوهش با
۲ قرص میزوپروستول محصولات حاملگی را دفع نمودند اما بیشترین میزان دفع کامل محصولات حاملگی در افرادی که ۴ قرص میزوپروستول واژینال، دریافت کرده بودند مشاهده گردید این اختلاف از نظر آماری معنی دار می باشد(p= ۰,۰۰۰۱ ). همچنین بیشترین عوارض جانبی و شکایت بالینی افراد را سردرد ۲۶% ، تهوع ۱۶% ، کرامپ رحمی ۱۲% و اسهال ۶% تشکیل
می دادند و عوارض جدی و خطرناکی نظیر پارگی رحم، اختلالات انعقادی و خونریزی شدید و غیرطبیعی در هیچ یک از بیماران مشاهده نشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه که نشانگر موفقیت کامل داروی میزوپروستول واژینال در باز نمودن دهانه رحم و دفع محصولات حاملگی اعم از کامل و ناقص در زنان دچار سقط فراموش شده بود و علاوه بر این هیچگونه عارضه جدی و خطرناکی نیز به دنبال استعمال این دارو در واحدهای پژوهش مشاهده نشد؛ درمان با میزوپروستول واژینال می تواند جایگزین مؤثر و کم عارضه تری نسبت به کورتاژ و تجویز سنتوسینون با دوز بالا باشد.
جلیل میرمحمدی، فرناز بابا حاجی میبدی، فروغ السادات نورانی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده
مقدمه: مواجهه کارگران با سروصدای بیش از حد و صدمات ناشی از آن یکی از مشکلات عمده صنعت کشور میباشد و این مطالعه به منظور تعیین آستانه وافت شنوایی در کارگران مجتمع کاشی میبد یزد طراحی و انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی است که بر روی ۳۷۱ کارگر کارخانه مجتمع کاشی میبد در تابستان و پاییز سال ۱۳۸۴ اجرا شد. مواجهه با سر و صدای توسط دستگاه سنجش صوت (Sound level) تخمین زده شد و برای هر یک از کارگران علاوه بر تکمیل کردن پرسشنامه، معاینات اتوسکوپیک و ادیومتری برای ارزیابی کاهش شنوایی در هر فرد انجام شد. اطلاعات توسط نرم افزارver۱۱,۵ SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
نتایج: سروصدای شغلی اثر افزاینده بر میانگین آستانه شنوایی در همه فرکانسها و به طور معنیداری در فرکانسهای ۳ و ۴ کیلوهرتز هر دوگوش داشت. شیوع افت شنوایی در فرکانسهای زیر و بم تا ۲/۳۹% و۵/۴۶% می رسد. شیوع الگوی کاهش شنوایی ناشی از سر و صدای شغلی Noise Induced Hearing Loss (NIHL) ۹/۱۲% بود، همچنین مواجهه با سر و صدای زیاد به مدت بیش از ۱۰سال به صورت معنیداری احتمال NIHLرا افزایش می دهد. افراد با وزوزگوش نسبت به کسا نی که فاقد آن بودند به طور معنیداری در تمامی فرکانسهای شنوایی هر دو گوش، آستانه شنوایی بدتری دارند.
نتیجهگیری: شیوع بالای افت شنوایی و NIHLدر کارگران کارخانه بر ضرورت اجرای برنامه حفاظت شنوایی تأکید دارد.
سیدجلیل میرمحمدی، علی اکبر مروتی، محمدرضا حاجی اسماعیلی، محمد جلیلی، سراج الدین وحیدی، محمد فرات یزدی، منصور مقیمی، ابوالفضل برخورداری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۸۸ )
چکیده
مزوتلیوم بدخیم تونیکا واژینالیس تومور بسیار نادر و کشنده دستگاه تناسلی مردان میباشد. در بیمارانی که سابقه تماس با آزبستوز دارند به صورت هیدروسل و فتق اینگوینال تظاهر مییابد.
ما در این مقاله یک مورد مزوتلیوم بدخیم تونیکا واژینالیس در یک مرد ۶۹ ساله که به علت هیدروسل و فتق اینگوینال چپ ارجاع و تحت عمل جراحی ارکیدکتومی و هرنیورافی قرار گرفته بود را معرفی میکنیم که بعد از عمل، بررسی هیستولوژیک نمونه ارسالی تشخیص مزوتلیوم بدخیم را تأیید کرد.
مزوتلیوم بدخیم تونیکا واژینالیس تومور بسیار نادر شغلی و دارای رفتار فوق العاده تهاجمی است که درمان آن سخت و تهاجم موضعی و متاستاز وسیعی ایجاد می کند و پیش آگهی بدی دارد.
ابوالحسن حلوانی، پانته آ میرمحمدی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( پائیز ۱۳۸۸ )
چکیده
هدف این مقاله خود آموزی آشنا کردن بیشتر پزشکان با علائم بالینی و روشهای تشخیصی آسپیراسیون جسم خارجی بوده تا بتوانند این
بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهند چون تأخیر در تشخیص آن باعث عوارض متعدد و جبران ناپذیری می شود.
آسپیراسیون جسم خارجی یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان زیر ۵ سال به شماررفته و یکی از موارد اورژانس پزشکی است. در بزرگسالان نادر و معمولاً با تأخیر تشخیص داده می شود. اکثر بیماران به علت سرفه و خلط و تنگی نفس مزمن مراجعه می نمایند. سابقه حالت خفگی ناگهانی در تعداد کمی از موارد دیده می شود. اساس تشخیص آسپیراسیون جسم خارجی بر پایه ظن بالینی بالا و گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی دقیق است. مهمترین یافته در گرافی سینه پر هوایی یکطرفه در گرافی دمی و به دام افتادن هوا در گرافی بازدمی است. گرافی سینه نرمال رد کننده این تشخص نیست. در مواردی که مشکوک به این تشخیص بوده ولی گرافی سینه نرمال است بایستی از روش های تصویربرداری تکمیلی استفاده نمود. هر چند برونکوسکوپی ری ژید بهترین روش تشخیص و درمان این عارضه بوده ولی در موارد زیادی می توان از برونکوسکوپی فیبراپتیک نیز در این جهت استفاده کرد.