جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مقیسه

مجید مقیسه، ساناز میرزایان شانجانی، عبدالعلی بنائی‌فر، یاسر کاظم‌زاده،
دوره ۳۱، شماره ۱ - ( فروردین ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: دوکسوروبیسین دارویی فراگیردردرمان انواع سرطان‌ها است که به دلیل عوارض مختلف دربافت‌های بدن مصرف آن محدود شده است لذا پژوهش حاضر اثرهمزمان تمرین هوازی ومصرف نانو‌میسل کورکومین را بربیان ژن آنزیمهای (GlutathionPeroxidase)GPX،(Catalase)Cat  (Superoxide dismutase)SODو(Malondialdehyde)MDAدربافت قلب موش‌های ماده بالب سی با سرطان پستان القایی درفاز درمانی بادوکسوروبیسین مورد تحقیق قرارگرفت.
روش بررسی: دراین پژوهش که از نوع کاربردی و از نظرکنترل متغیرها به صورت تجربی واز حیث مکان اجرا، آزمایشگاهی بود ۳۶سر موش بالب سی به‌طور تصادفی به ۶ گروه سالم، بیمار، بیمار دوکسوربیسین، بیمار دوکسوروبیسین و تمرین، بیمار دوکسوروبیسین و مکمل نانوکورکومین و بیمار دوکسوروبیسین، تمرین هوازی و مکمل تقسیم شدند. القای سرطان پستان با سلول‌های MC۴- L۲ انجام شد. دوکسوروبیسین۲ mg/kg به صورت زیرصفافی به تعداد ۶ مرتبه و در روزهای ۲۸،۲۱،۱۴،۷،۱ و۳۵ تزریق، برنامه هوازی ۵جلسه در هفته به مدت۴۲روز با افزایش سرعت نوارگردان در هر دو هفته شامل ۱۴، ۱۶و۱۸متر بر دقیقه و مصرف نانوکورکومین با دوز ۱۰۰ mg/kg بود. داده­های جمع­آوری شده با version ۱۶ SPSS و با آنالیز واریانس دو طرفه و در جهت نرمال بودن توزیع فراوانی با شاخص­های چولگی،کشیدگی و آزمون ناپارامتریک کلموگروف-اسمیرنوف باسطح معنی ­داری درآزمون‌­ها ۰/۰۵انجام شد.
نتایج: شش هفته تمرین هوازی تاثیری دربیان ژن‌های GPX،  MDAو  SODدر گروه‌های هدف نداشت ولی به‌طور معنا‌داری سبب افزایش بیان ژن Cat شد (P≤ ۰/ ۰۵). مصرف مکمل نانوکورکورمین به مدت ۶ هفته سبب کاهش بیان ژنMDA و به‌طور معناداری سبب افزایش بیان ژن‌های GPX، SODو Cat شد,۶ هفته تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل نانوکورکورمین به‌طور معناداری سبب افزایش بیان ژن Cat در شد (P≤ ۰/ ۰۵) اما تاثیری بر بیان ژنGPX ،MDA و SOD نداشت.
نتیجه‌گیری: تمرین‌های هوازی ومصرف مکمل نانوکورکورمین مجزا و یا همزمان می‌تواند در کاهش عوارض سمیت قلبی داروی دوکسوروبیسین در بیماران مبتلا به سرطان پستان موثر باشد.
 

مجید مقیسه، عبدالعلی بنائی‌فر، ساناز میرزایان شانجانی، معصومه مهرابی،
دوره ۳۲، شماره ۳ - ( خرداد ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: امروزه سرطان به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات سلامت عمومی و دومین عامل مرگ ومیر در جهان شناخته شده است و با توجه به شیوع بالا از معضلات اصلی بهداشتی در سراسر دنیا به‌شمار می‌رود. امروزه راهکارهای درمانی زیادی از جمله شیمی‌درمانی برای درمان سرطان در بیماران وجود دارد. شیمی‌درمانی در واقع به‌کارگیری داروهای آنتی‌نئوپلاستیک به تنهایی و یا به صورت ترکیبی با سایر داروها می‌باشد. البته، این داروها می‌توانند به عملکرد سلول‌های سالم نیز آسیب برسانند و عوارض جانبی فراوانی ایجاد کنند. از داروهای پرکاربرد در شیمی‌درمانی، خانواده دارویی آنتراسایکلین‌ها هستند و از گروه دارویی آنتراسایکلین‌ها می‌توان به دوکسوروبیسین، دانوروبیسین و اپیروبیسین اشاره کرد که پرکاربردترین آن‌ها دوکسوروبیسین است که سمیت قلبی ناشی از آن در بیماران تحت شیمی‌درمانی بسیار شایع است که متاسفانه درمان قطعی و مطمئنی برای آن وجود ندارد. استراتژی‌های مختلفی جهت کاهش اثرات سمی دوکسوروبیسین بر بافت‌های غیر هدف به‌کار گرفته شده است که از این بین می‌توان به استفاده از گیاهان دارویی‌، رژیم غذایی و نیز انواع مختلف تمرینات طولانی‌مدت با هدف افزایش سطح آنتی‌اکسیدانی بافت اشاره کرد. بنابراین تعیین برنامه تمرینی و تغذیه مناسب با در نظر گرفتن شرایط جسمانی برای بیماران سرطانی که تحت درمان شیمی‌درمانی قرار دارند بسیار مهم است،. لذا مطالعه مروری حاضر با هدف تعیین اثرات سمیت سلولی DOX  بر روی بافت قلب و فواید فعالیت بدنی منظم و مصرف مکمل کورکومین بررسی و مورد بحث قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: مصرف کورکومین به همراه تمرین هوازی به احتمال زیاد می تواند به عنوان یک کاندیدای بالقوه مفید برای محافظت از سمیت سلول‌های قلبی ناشی از داروی دوکسوروبیسین باشد که به منظور جلوگیری از رشد و پیشرفت سلول‌های سرطانی در بیماران استفاده می‌شود.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb