جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مسعودی کرهرودی

مهدی مسعودی کرهرودی، حسین هنری، مسعود عبدالهی،
دوره ۲۴، شماره ۱۱ - ( بهمن ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: یکی از راه‌ های تقویت اثر واکسن‌ها استفاده از یاورها می‌باشد. STxB شیگلا دارای نقش یاوری و حاملی بوده و می‌توان با ممزوج کردن آنتی‌ژن‌های کاندیدای واکسن با این ادجوانت به تولید واکسن مناسب پرداخت. BLF۱ نقش مهمی در بیماری‌زایی و ایجاد عفونت توسط بورخولدریا سودومالئی دارد. هدف این مطالعه، بیان ژن blf۱-stxB در باکتری E. coli و بررسی تیتر آنتی‌بادی آن در موش است.

روش بررسی: در این مطالعه، پلاسمید pUC۵۷ حاوی ژن blf۱ با جایگاه‌های آنزیمی BamHI و SalI در وکتور بیانی pET۲۸a(+)-stxB زیرهمسانه­ سازی گردید و به باکتری E. coli سویه BL۲۱(DE۳) تراریخت (ترانسفورم) شد. بیان کاست ژنی blf۱-StxB تحت القای IPTG انجام گردید. بعد از تخلیص پروتئین نوترکیب با ستون کروماتوگرافی، چهار نوبت متوالی به موش سوری تزریق شد.

نتایج: در این مطالعه ژن blf۱-stxB کلون شده در وکتور بیانی pET۲۸a(+) به وسیله‌ PCR و آنالیز آنزیمی تأیید گردید. همچنین پروتئین نوترکیب تولید شده به وسیله SDS-PAGE و لکه‌گذاری وسترن تأیید شد. سپس آنتی‌بادی تولید شده از سرم موش جداسازی و توسط تست الایزا تأیید گردید.

نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه پروتئین BLF۱ توانایی توقف پروتئین­سازی و STxB دارای نقش یاوری  است. این پروتئین نوترکیب می‌تواند به عنوان کاندیدای واکسن علیه بورخولدریا سودومالئی و شیگلا دیسانتری مورد استفاده واقع شود.


مسعود عبدالهی، حسین هنری، شهرام نظریان، مهدی مسعودی کرهرودی،
دوره ۲۴، شماره ۱۲ - ( اسفند ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: پروتئین‌های غیرفعال‌کننده گیاهی (RIP) به عنوان آنزیم‌های N-glycosidase عمل می‌کنند و به وسیله چندین عضو از خانواده Caryophyllaceae مانند Saponaria Officinalis تولید می‌شوند. ایزوفرم‌های مختلفی از RIPها به وسیلهSaponaria Officinalis بیان می‌شوند. ایزوفرم SO۶، آدنین ۴۳۲۴ را در توالی حفاظت‌شده GAGA در چهار لوپ ۲۸SrRNA را دپورینه کرده و سنتز پروتئین را مختل می‌کند. هدف این مطالعه بیان ایزوفرم SO۶ در باکتری E.coli و بررسی تیترآنتی‌بادی آن در رت‌های آزمایشگاهی است.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی ژن SO۶ سنتز شده از پلاسمید pUC۵۷-SO۶ نوترکیب به وسیله آنزیم‌های محدود کننده BamHI و SalI جدا و در وکتور بیانی pET۲۸a(+) زیرهمسانه‌سازی شد. بیان پروتئین نوترکیب با IPTG القا گردید. پروتئین SO۶ نوترکیب به وسیله کروماتوگرافی تمایلی نیکل تخلیص گردید. به منظور تایید پروتئین نوترکیب western blotting انجام گرفت. رَت‌ها به صورت صفاقی با پروتئین تخلیص شده واکسینه شدند و تیتر IgG سرم به روش ELISA مورد سنجش قرار گرفت.

نتایج: واکنش PCR و هضم آنزیمی، زیرهمسانه‌سازی ژن SO۶ را در وکتور بیانی pET۲۸a(+) تائید کرد. یک باند پروتئینی ۲۹,۵kDa در SDS-PAGE بیان بالای پروتئین نوترکیب را نشان داد. آنتی‌بادی پلی کلونال، SO۶ را شناسایی کرد. تست ELISA تیتر آنتی‌بادی قابل‌توجهی را بعد از تزریق پروتئین در گروه‌های تست در مقایسه با گروه‌های کنترل تائید کرد.

نتیجه‌گیری: از آنجایی که آنتی‌ژن SO۶ نوترکیب تخلیص شده ایمونوژن است، این آنتی‌ژن می‌تواند برای تحقیقات ضد سرطانی و کاندید واکسن استفاده شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb