جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای لطیف

محسن تقوی شوازی، مهدی لطیف، نصرالله بشردوست،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: گرافی قفسه سینه یکی از متداولترین و در دسترس ترین ابزارها جهت تشخیص بزرگی و نارسایی قلب است. (CTR) Cardio Thoracic Ratioیکی از پارامترهای گرافی قفسه سینه است که از آن برای تشخیص بزرگی قلب در گرافی ساده استفاده میشود. اکوکاردیوگرافی از دقیقترین و حساسترین روشهای غیرتهاجمی جهت بررسی بیماریهای قلب است ولی روشی پر هزینه بوده و تمام مراکز درمانی به آن دسترسی ندارند. این مقاله با هدف تعیین ارتباط بیماریهای قلبی با وضعیتCTR جهت جلوگیری از انجام اقدامات پاراکلینیکی پر هزینه تر نظیر اکوکاردیوگرافی انجام شده است. روش بررسی: این مطالعه تحلیلی– مقطعی در سالهای ۸۶-۱۳۸۵ روی بیماران مراجعه کننده به درمانگاه یا بستری شده در بخشهای داخلی، جراحی و قلب بیمارستانهای شهدای کارگر و گودرز انجام شد. نمونه مورد بررسی شامل ۱۷۲بیمار (۷۴ نفر مرد و ۹۸ نفر زن) با رنج سنی ۴۰ تا ۷۷ سال بود که به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. از بیماران گرافی قفسه سینه و اکوکاردیوگرافی همزمان به عمل آمد و بر اساس وضعیت CTR، یافتههای به دست آمده از اکوکاردیوگرافی با استفاده از نرمافزار آماریSPSS و آزمونهای آماری C‏hi-square test وFisher exact test وT test ارزیابی شدند. نتایج: میانگین سنی، فراوانی اختلالات دریچهای میترال، آئورت، تریکوسپید (نارسایی و تنگی)، فراوانی دیسفانکشن دیاستولیک و سیستولیک در بیماران CTR بیشتر از ۵۰ درصد بیش از بیماران با CTRکمتر از ۵۰ درصد است. هیپرتروفی بطن چپ (LVH)، افزایش ابعاد بطن چپ و بطن راست سبب افزایش CTR میشود. جنس، ابعاد دهلیز چپ و دهلیز راست و افیوژن پریکارد تأثیری روی CTR ندارد. نتیجهگیری: (CTR) پارامتر دقیقی در گرافی قفسه سینه میباشد. CTRبیشتر از ۵۰ درصد بیانگر پاتولوژیهای عمده قلب است که در این موارد اکوکاردیوگرافی جهت بررسی بیشتر توصیه میگردد.
بابایی، شاهرخ موسوی، جعفر طوسی، مجتبی ملک، رحیمه اسکندریان، جمیله مقیمی، ام البنین علیمردانی، فریده لطیفی افشار،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۸۷ )
چکیده

مقدمه: در حین انجام آندوسکوپی با یا بدون دریافت داروی آرامبخش، بیمار دچار هیپوکسی میشود. بدین منظور درصد اشباع اکسیژن خون شریانی در بیمارانی که جهت آندوسکوپی فوقانی مراجعه کرده و داروی آرامبخش دریافت نکرده بودند ارزیابی شد. روش بررسی: درصد اشباع اکسیژن خون شریانی توسط دستگاه پالس اکسی متری در ۳۰۰ بیمار که جهت انجام آندوسکوپی فوقانی مراجعه کرده بودند، اندازهگیری شد. موارد بالینی و آندوسکوپی علل کاهش اکسیژن خون شریانی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: کاهش خفیف (بین ۴-۱%) میزان اشباع اکسیژن خون شریانی (SPO۲) در ۱۴۳ بیمار (۷/۴۷%) و کاهش شدید (۵%) در ۶۵ بیمار (۷/۲۱%) رخ داد. در میان بیمارانی که کاهش شدید SPO۲ داشتند، ۴۰ نفر (۵/۶۱%) دارای بیماری زمینهای بودند(۰۰۱/۰P
پرستو راد، میترا تدین، محمدرضا عباسپور، محمود لطیفی، حمداله دلاویز،
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: پس از شروع یائسگی وکاهش استروژن، خشکی واژن یکی از مشکلات شایع زنان می باشد. تجویز دارو، به طور موقت علائم آن را کاهش می‌دهد، اما دریافت دراز مدت دارو برای بیشتر زنان امکان پذیر نخواهد بود. در این مطالعه تأثیر شیاف ویتامین D بر خشکی واژن در زنان یائسه مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد ۴۴ نفر زن یائسه به طور تصادفی به دو گروه مساوی درمان و کنترل تقسیم شدند. گروه درمان، شیاف واژینال ویتامین D و گروه کنترل، شیاف پلاسبو دریافت کردند. میزان خشکی و رنگ پریدگی در اولین ملاقات، در پایان هفته‌های ۲، ۴ و ۸ معاینه و ثبت گردید. همچنین میانگین بلوغ سلول‌های پارابازال مخاط واژن در شروع مطالعه و در پایان هشتمین هفته با تهیه اسمیر بررسی گردید. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی مستقل و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: میانگین شدت خشکی در گروه‌های درمان و کنترل در پایان هفته هشتم به ترتیب؛ ۵/۰±۴۲/۱ و ۷۶/۰±۰۹/۲ و میانگین رنگ پریدگی ۶۲/۰±۹/۱ و ۶۷/۰±۸/۲ بود (۰۵/۰p<). درپایان هفته هشتم میانگین سلول‌های پارابازال مخاط واژن در گروه درمان به طور قابل توجهی در قیاس با گروه کنترل کاهش یافته بود. نتیجه‌گیری: شیاف واژینال ویتامین D در بهبود خشکی و رنگ پریدگی و در تکثیر سلول‌های سطحی مخاط واژن در زنان یائسه مؤثر است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb