جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای قدس

محمد مهدی آخوندی، ابراهیم ترک آبادی، علی احمد بیات، مهناز حیدری، رویا قدس، محمد رضا صادقی، عبدالخالق دیزجی، فاضل شکری، محمود جدی تهرانی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۸۴ )
چکیده


حسین پورمقدس، احمدرضا پیشکار، فخرالملوک کاوه زاده،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۵ ۱۳۸۵ )
چکیده

مقدمه: مطالعات اخیر فلزات سنگین ( کروم ، سرب و کادمیوم ) را در اسباب بازی و محصولات صنعتی PVC مورد استفاده کودکان نشان می دهد. در بعضی از کشورها اضافه نمودن ترکیبات حاوی فلزات سمی به اسباب بازی کودکان محدود و یا ممنوع شده است. روش بررسی: برای بررسی ایمنی برخی از اسباب بازی های مصرفی شهر اصفهان به فلزات کمیاب سمی Cd , Cr , Pb تعداد ۷۵ نمونه از سه نوع اسباب بازی از فروشگاههای اسباب بازی در شهر اصفهان جمع آوری و بر اساس دو روش ISIRI , ASTM با اسید هضم گردید. فلزات سمی مورد نظر با استفاده از روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی تعیین مقدار شدند. آزمون های آماری آنالیز واریانس و تی تست برای آنالیز داده ها مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اسباب بازی های مورد مطالعه حاوی فلزات سمی سرب، کروم و کادمیوم بوده که بیشترین غلظت فلزات سمی مربوط به سرب و کمترین آن مربوط به کادمیوم می باشد. همچنین از نظر آماری بین مقادیر سرب، کروم و کادمیوم اندازه‌گیری شده در دو روش هضم اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. مقایسه مقادیر فلزات اندازه‌گیری شده در اسباب بازی ها با مقادیر مجاز توصیه شده نشان داد که میانگین غلظت سرب، کروم و کادمیوم در اسباب بازی های مورد مطالعه کمتر از حد مجاز استاندارد توصیه شده بود. بالاترین میانگین غلظت سرب و کادمیوم اندازه‌گیری شده در اسباب بازی های مورد مطالعه مربوط به رنگ سبز و بالاترین مقدار کروم اندازه گیری شده مربوط به رنگ زرد اسباب بازی های مورد مطالعه بود. نتیجه گیری: مطالعات وسیعی لازم است برای بررسی کیفیت اسباب بازی مورد استفاده کودکان انجام گیرد. همچنین فلزات کمیاب سمی بایستی از مواد پلاستیکی اسباب بازی حذف شوند.
شهین عبدالهی فخیم، بهنام میرزاکوچکی، المیرا مساح، مجید مقدس زاده،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: شکاف لب و شکاف کام از شایع‌ترین آنومالی‌های مادرزادی هستند. تصور بر این است که این دو نوع شایع‌ترین ناهنجاری مادرزادی سر و گردن در کودک باشد که ۶۵ درصد از آنومالی‌های سر و گردن را شامل می‌شوند. روش بررسی: در یک مطالعه مداخله‌ای مقطعی، ۱۵ کودک مبتلا به شکاف کام و لب اولیه یک طرفه و دو طرفه کامل مورد بررسی قرار گرفتند. در این بیماران تأثیر ترمیم و بازسازی کف بینی بر اندازه شکاف آلوئل در شکاف کام اولیه نوع یک طرفه و دو طرفه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میانگین زمان صرف شده جهت مراجعه به بیمارستان و عمل ترمیم شکاف لب ۸/۱± ۴/۳ ماه بود که در محدوده ۹-۱ ماه قرار داشت. تغییرات پهنای شکاف آلوئل و زاویه لبه آلوئل در سمت شکاف با سمت سالم در محور ساژیتال و کرونال بعد از ترمیم کف بینی از لحاظ آماری معنی دار و به ترتیب (۰۰۰۱/۰= p) و (۰۲/۰= p) بوده ولی تغییرات زاویه سپتوم با محور ساژیتال معنی‌دار نبود (۲۶/۰=p) که به معنی عدم افزایش انحراف سپتوم می‌باشد. نتیجه‌گیری: با توجه به تغییرات معنی‌دار پهنای شکاف آلوئل و زاویه لبه آلوئل در سمت شکاف با سمت سالم در محور ساژیتال و کرونال بعد از ترمیم کف بینی می‌توان این روش مداخله جراحی را به عنوان یک شیوه درمانی جدید در شکاف کام اولیه یک و دو طرفه به کار برد.
محمد ابراهیم رضوانی، اقدس میرجلیلی، محمد حسین دشتی رحمت آبادی، علیرضا طالبی،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: آکریل‌آمید ترکیبی است که در هنگام سرخ کردن مواد غذایی کربوهیدرات در دمای بالا تولید می‌شود. از آنجایی که سمیت عصبی این ترکیب به اثبات رسیده است، در این مطالعه به بررسی اثر محافظتی عصاره ریشه شیرین بیان و ویتامینC بر اثرات توکسیک آکریل آمید بر کاهش وزن و رفتارهای حرکتی موش صحرایی پرداخته شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، ۴۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار ۲۸ روزه به پنج گروه هشت تایی شامل گروه کنترل، آکریل آمید، آکریل آمید با ویتامین C، آکریل آمید با عصاره شیرین بیان و گروه توأم آکریل آمید با ویتامین C و عصاره شیرین بیان تقسیم شدند. تیمار تا ۶ هفته ادامه یافت. سپس، شاخص‌های رفتار حرکتی با آزمون اختصاصی محیط باز(Open field) سنجیده شد. داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (One-way ANOVA) و پس آزمون Tukey تجزیه و تحلیل شد. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت حرکتی درگروه دریافت‌کننده توأم ویتامین C و عصاره شیرین بیان نسبت به گروه آکریل آمید به طور معنی‌داری افزایش یافته است. در حالی که ویتامین C و شیرین‌بیان به تنهایی تغییر معنی‌داری در فعالیت حرکتی حیوانات ایجاد نکردند. به علاوه، تیمار توأم حیوانات با ویتامین C و عصاره شیرین‌بیان، مهار وزن‌گیری ناشی از آکریل‌آمید را به طور معنی‌داری کاهش داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف توأم شیرین بیان و ویتامین C می‌تواند اثرات سوء ناشی از آکریل‌آمید بر اختلال حرکتی و وزن‌گیری را کاهش دهد.
نیلوفر دربندی، سمیرا مقدسی، حمیدضا مومنی،
دوره ۲۵، شماره ۳ - ( خرداد ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: مطالعات نشان داده که متفورمین اثرات متفاوتی بر یادگیری و حافظه دارد. در این مطالعه اثرات درمانی مصرف حاد و مزمن متفورمین بر به خاطر آوری حافظه و برخی فاکتورهای‎ استرس اکسیداتیو سرم در رت‎های نر آلزایمری شده با استرپتوزوتوسین بررسی شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۴۸ سر رت به ۶ گروه تقسیم شدند: گروه سالین-سالین، گروه استرپتوزوتوسین - سالین و گروههای تیمار با استرپتوزوتوسین به همراه متفورمین (یک نوبته، یک هفته، سه هفته و یازده هفته). تزریقات داخل بطن مغزی استرپتوزوتوسین (mg/kg۳) در روز اول و سوم پس از جراحی انجام شد. تزریقات داخل صفاقی سالین (ml/kg) یا متفورمین (mg/kg۲۰۰) از یک روز قبل از جراحی شروع و تا پایان دوره تیمار ادامه داشت. حافظه حیوانات با یادگیری اجتنابی غیرفعال ارزیابی و سرمهای خون جهت سنجش سطح مالون‎دی‎آلدهید، سنجش سطح آنتی‌اکسیدانی کل، سنجش سطح آنزیم‌های سوپراکسیددیسموتاز و کاتالاز مورد استفاده قرار گرفتند.
نتایج: استرپتوزوتوسین به‌طور معنی‌داری باعث کاهش بازخوانی حافظه و سطح آنتیاکسیدان کل، سطح آنزیم‌های کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و افزایش معنی‌دار سطح مالوندیآلدهید نسبت به گروه کنترل شد (۰۰۱/۰p<) و تزریق متفورمین(یکنوبته، یک هفته و سه هفته) منجر به بهبود بازخوانی حافظه و فاکتورهای استرس اکسیداتیو سرم نسبت به گروه استرپتوزوتوسین
شد (۰۰۱/۰
p<). درحالی‌که تزریق متفورمین در گروه یازده هفته اختلاف معنی‌داری نسبت به گروه استرپتوزوتوسین نشان
نداد (۰۵/۰<
p).
نتیجه‌گیری: به نظر می‏رسد که مصرف حاد و مزمن متفورمین اثرات متفاوتی بر بازخوانی حافظه دارد که احتمالاً ناشی از اثر مصرف مزمن متفورمین در افزایش سطح فاکتورهای استرس اکسیداتیو در سرم است.

محمد مهدی میرجلیلی، شیوا فرامرزی، منصور اسمعیلی دهج، فاطمه زارع مهرجردی، اقدس میرجلیلی، محمد ابراهیم رضوانی،
دوره ۲۵، شماره ۴ - ( تیر ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: کند شدن روند ترمیم زخم یکی از چندین پیامد ابتلا به دیابت نوع ۱ است. استفاده از عصاره‌های مختلف گیاهی از جمله میوه شاه‌توت برای ترمیم زخم در حیوانات نرمال گزارش شده است. از آنجایی که تاکنون اثر این ترکیب بر زخم دیابتی بررسی نشده بود در این مطالعه به بررسی اثر آن بر روند ترمیم زخم دیابتی در مدل آزمایشگاهی پرداخته شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی برای تهیه عصاره، شاه‌توت تازه را کاملاً آسیاب و عصاره آن را صاف و در سایه خشک شد. موش‌های آزمایشگاهی نیز با استفاده از تک دوز استرپتوزوتوسین دوز ۶۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم دیابتی شدند و زخمی دایره‌ای به قطر ۸ میلی‌متر ایجاد شد. در گروه‌های مختلف از دوز‌های ۱۰ یا ۲۰ درصد عصاره، سالین به عنوان کنترل و گروه بدون درمان استفاده شد. سطح زخم در روزهای ۱، ۶ و ۱۱ ارزیابی شد. همچنین، نمونه‌های پوستی حیوانات از لحاظ بافت‌شناسی ارزیابی گردید.
نتایج: استعمال موضعی و روزانه عصاره در هر دو دوز موجب تسریع در کاهش مساحت زخم و افزایش میزان بسته شدن یا انقباض آن گردید. مطالعه بافت‌شناسی هم نشان داد که شاخص‌های مختلف ترمیم بافتی مانند تشکیل لایه اپی‌تلیال و لایه گرانوله متمایز و نیز لایه کلاژن‌دار منظم در گروه‌های تیمار شده با عصاره به خوبی قابل مشاهده است.
نتیجه‌گیری: عصاره میوه شاه‌توت می‌تواند در موش‌های دیابتی شده موجب تسریع در بسته شدن زخم و نیز افزایش شاخص‌های ترمیم بافتی آن مانند تشکیل لایه اپی‌تلیال و تراکم لایه کلاژن شود.

حسین توانگر، زهره کلانی، فریبا قدس بین، صادق کاظمی، امین پیش بین،
دوره ۲۶، شماره ۱۱ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: عمل جراحی کاتاراکت در سالمندان از اعمال جراحی شایع است. تهوع و استفراغ پس از جراحی تجربه‌ای ناخوشایند است که می‌تواند عـوارض جدی در این بیمـاران داشته باشند. این مطالعه باهدف تعیین تأثیر فشار روی نقطه پریکاردیوم ۶ بر میزان تهوع بعد از جراحی کاتاراکت در بیماران سالمند در بیمارستان خلیلی شیراز در سال ۱۳۹۵ انجام شد.
روش بررسی: مطالعه به‌صورت کار‌آزمایی‌بالینی تصادفی شده بر روی ۵۰ نفر از بیماران سالمند در گروه آزمون و ۵۰ نفر در گروه کنترل انجام شد. یک ساعت قبل از جراحی به دست بیماران دست‌بندهای سی‌باند حاوی دکمه ‌فشاری در نقطه ()، بسته شد و در گروه کنترل نیز همان دست‌بند بدون دکمه بسته شد. ۵ ساعت پس از القای بیهوشی عمومی دست‌بند از دست هر دو گروه بازشده و میزان تهوع بیماران بلافاصله پس از به‌هوش آمدن و در ساعت ۸ و ۱۲ بعد از جراحی ثبت گردید. پس از ۵ هفته، اطلاعات به‌دست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS v ۱۶ و آزمون آماری (T مستقل) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت (۰۵/۰P<).
نتایج: میانگین شدت و دفعات تهوع ۸ ساعت بعد از جراحی کاتاراکت در دو گروه اختلاف معناداری داشت (۰۱/۰P<). ولی میانگین شدت تهوع بلافاصله و ۱۲ ساعت بعد از جراحی کاتاراکت در دو گروه اختلاف معناداری نداشت (۱۵۹/۰P>).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد طب فشاری در کاهش شدت تهوع بعد از جراحی کاتاراکت مؤثر است. به‌دلیل کاهش هزینه، عارضه کم و ساده بودن اجرای طب فشاری، می‌توان آن را به‌عنوان یکی از راه‌کارهای مراقبتی مؤثر در کاهش تهوع توصیه نمود.

قدسیه ابراهیم پور، بهرام میرزائیان، رمضان حسن زاده،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: صرع به‌عنوان یک اختلال مغزی با آمادگی مداوم برای به‌روز حملات صرعی و پیامد‌های عصب روان‌شناختی شناخته می‌شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر بهزیستی روان‌شناختی، کیفیت زندگی  و افسردگی بیماران مبتلا به صرع انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به‌صورت شبه تجربی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه‌ آماری پژوهش حاضر ۷۶ بیمار بود که ۲۰ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش تحت درمان گروهی مبتنی بر پذیرش و تعهد در طی ۸ جلسه ۲ ساعته قرار گرفت، و گروه گواه، هیچ‌گونه مداخله‌ای دریافت نکرد. قبل و بعد از مداخله، پرسش‌نامه بهزیستی روان‌شناختی ریف، کیفیت زندگیSf-۱۲، افسردگی بک در هر دو گروه اجرا شد. داده‌ها از طریق آزمون کوواریانس و با استفاده از نرم‌افزار SPSS Inc., Chicago, IL; version ۱۹ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: یافته‌های حاصل نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به‌طور معنی‌داری در سطح خطای کمتر از۰۰۰۱/۰>p بر بهزیستی روانشناختی، کیفیت زندگی و افسردگی موثر بوده است. و مقدار f حاصل به ترتیب ۶۰۲/۴۲، ۹۲۷/۱۷، ۵۲۸/ ۵۳ گزارش شد.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهذ که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با استفاده از تکنیک‌هایی چون توجه به زمان حال، پذیرش و ناهم‌جوشی شناختی در افزایش بهزیستی روان‌شناختی و کیفیت زندگی و کاهش افسردگی در بیماران مبتلا به صرع به‌طور معنی‌داری موثر است. با توجه به تأثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به کارگیری این روش در همه سطوح پیشگیری و درمان مبتلایان به بیماری‌های جسمی و روحی ضروری به نظر می‌رسد.

اقدس سهیلی جباره ناصرو، لادن رضائی،
دوره ۲۷، شماره ۹ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: اخیراً، استفاده از حساس‌کننده‌های مختلف، برای افزایش دز ناشی از فوتون در براکی‌تراپی، مرسوم شده است. یکی از این موارد، اضافه نمودن نانوذرات عناصر سنگین مانند طلا، در ناحیه هدف است که به‌دلیل افزایش احتمال اثر فوتوالکتریک، تولید الکترون‌های یونیزه‌کننده محیط، افزایش یافته و بازدهی درمان را بالا می‌برد. در این پژوهش، شبیه‌سازی تابش فوتون به سلول‌های اندوتلیال در دیواره مویرگ‌های خونی واقع در بافت داخل تومور، انجام می‌گیرد که در صورت تخریب آن‌ها، خون‌رسانی به‌سلول‌های تومور، دچاراختلال شده و مرگ سلول تومور را در پی خواهد داشت.
روش بررسی: اثر استفاده از نانو‌ذرات طلا، نقره، بیسموت و مس، با محاسبه نسبت افزایش دز، به کمک ابزار Geant۴ ارزیابی گردیده است که بر اساس روش محاسباتی مونت‌کارلو انجام می‌گیرد. این محاسبات، در دو مقیاس میکروسکوپی (ابعاد سلولی) و مقیاس ماکروسکوپی (ابعاد تومور) انجام گرفته است و اثر این نانوذرات، با یکدیگر مقایسه شده است. هم‌چنین، نسبت افزایش دز، برای تعیین مناسب‌ترین بازه انرژی فوتونی ارزیابی گردیده است.
نتایج: با افزایش غلظت نانوذرات، مقدار نسبت افزایش دز برحسب انرژی فوتون، افزایش می‌یابد. هم‌چنین برای انرژی‌های کمتر از keV۷۰، با افزایش انرژی، نسبت افزایش دز بیشتر می‌شود و برای انرژی‌های بالاتر از keV۸۰، این کمیت، با افزایش انرژی کاهش می‌یابد.
نتیجه‌گیری: از نظر مقدار دز، طلا بهترین گزینه، و از نظر نسبت افزایش دز برحسب انرژی فوتون، نقره و بیسموت گزینه مناسب‌تری از بین چهار عنصر مورد بررسی می‌باشند. هم‌چنین، مناسب‌ترین بازه انرژی فوتونی، keV۷۰ تا keV۸۰ می‌باشد.
 
صدیقه عربی، بی‌بی اقدس اصغری،
دوره ۳۰، شماره ۴ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: افراد مبتلا به سرطان از لحاظ روحی بسیار آسیب‌پذیر هستند و ممکن است به انواع آسیب‌های روانی دچار شوند. این امر در میزان مقاومت و بهبودی بدنشان در برابر سرطان تاثیرات بسزایی دارد. با توجه به آمار بالای سرطان در کشور هدف از این مطالعه بررسی فرآیند گذر از بحران در بیماران سرطانی است.
روش بررسی: نوع مطالعه کیفی می‌باشد. در این مطالعه از روش روایت پژوهی و تکنیک مصاحبه روایی به منظور دستیابی به مراحل گذر از بحران در بیماران سرطانی استفاده شده است. طی مصاحبه با ۱۴ بیمار مبتلا به سرطان در شهر گناباد اشباع نظری حاصل شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش تحلیل مقایسه ای به شیوه استراوس و کوربین (۱۹۹۰) استفاده شد.
نتایج: افراد مبتلا به سرطان ۸ مرحله را تا پذیرش مرگ طی کردند. این مراحل شامل شوک بیماری، انکار بیماری، مخفی‌کاری توسط بیمار، خشم، افسردگی، حمایت ادراک شده دینی، پذیرش بیماری و در نهایت پذیرش مرگ بود.
نتیجه‌گیری: با توجه بـه لزوم شناخت فرآیند گذر از بحران در افراد مبتلا به سرطان و هم‌چنین آمار بالای مبتلایان‌، نتایج ایـن مطالعه می­‌تواند برای افراد درگیر با این بیماران در جهــت مواجهــه صـحیح بــا آن‌ها و همچنین برای پژوهشگران، مدیران و برنامه ریزان جهت شناخت بیشتر نیازهای بیماران سرطانی و برنامه‌ریزی‌های مبتنی بـر شـواهد مورد استفاده قرار گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb