۳ نتیجه برای صالح نیا
مرتضی یافتیان، مژده صالح نیا، علی اکبر پور فتح اله،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۸۴ )
چکیده
مژده صالح نیا، اشرف آل یاسین، مرضیه آقا حسینی، لیلی صفدریان، افسانه خادمی، حجت ا... سعیدی سعید آبادی، زهرا رضائیان، شهرام بیرانوند،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۵ ۱۳۸۵ )
چکیده
مقدمه: با توجه به اینکه فیزیولوژی تخمدان با تغییرات هورمونی و بیوشیمیایی مایع فولیکلولی مرتبط است هدف از این بررسی ارتباط فاکتور سن و تعداد فولیکول و نیز سطوح هورمونهای LH و FSH سرمی با میزان فعالیت آنزیم های اسید (ACP) و آلکالین فسفاتاز(ALP) مایع فولیکولی در زنان تحت درمان پروتکل تحریک تخمک گذاری می باشد .
روش بررسی: پس از جمع آوری نمونه های مایع فولیکولی در ۱۹ خانم تحت درمان نازایی و محاسبه تعداد فولیکولها به منظور محاسبه فعالیت مخصوص آنزیم های آلکالین و اسید فسفاتاز ابتدا مقدار پروتئین کل مایع سنجیده شد و سپس میزان فعالیت آنزیم محاسبه و بعد نسبت فعالیت بر مقدار پروتئین به عنوان شاخص فعالیت آنزیم در نظر گرفته شد. به منظور بررسی هورمونهای پروژسترون، استرادیول، LH و FSH در صبح روز puncture نمونه های سرمی افراد تهیه شد و مقادیر هورمونها تعیین شد. با استفاده از آنالیز نا پارامتری ارتباط بین فاکتورهای مختلف با سطح فعالیت آنزیم های ACP و ALP بررسی شد.
نتایج: نتایج این تحقیق نشان داد که ALP فقط با سطح هورمونهای پروژسترون ارتباط دارد (P=۰,۰۰۱) و با دیگر فاکتورها ارتباط ندارد اما ACP هم با تعداد فولیکولها(P=۰.۰۱) و هم با سطح هورمونهای استرادیول و پروژسترون ارتباط دارد (P=۰.۰۵) اما با سن بیمار و نیز سطوح هورمونهای دیگر ارتباط ندارد.
نتیجه گیری: آنزیمACP مایع فولیکولی بیشتر متأثر از هورمونهای تخمدانی است و تغییرات این آنزیم احتمالا می تواند باعث تغییر در ریز محیط فولیکولی و بالتبع تکوین تخمک ها بشود.
روح الله فتحی، مجتبی رضازاده ولوجردی، مژده صالح نیا، مهدی توتونچی، نفیسه دهشکار فراهانی، بی تا ابراهیمی، فاطمه شبانی، پرناز برجیان بروجنی،
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور ۱۳۹۳ )
چکیده
بسیاری از تغییراتی که در دستگاه تولیدمثل ماده صورت میپذیرد، مبتنی بر عملکرد دستگاه عروقی و جریان خون است. این مسئله در فرآیند رشد فولیکول تخمدانی بسیار مشهود بوده و اجازه دسترسی سلولهای بافت و تخمک را به هورمونها و مواد غذایی میدهد، همچنین در زمان تشکیل جسم زرد نیز نقش به سزایی ایفاء میکند. دستگاه تناسلی زن تحت چندین برنامه رگزایی قرار میگیرد که برای رسیدن یک فولیکول به مرحله پیش از تخمکگذاری و ایجاد یک شبکه ارتباطی بین سلولهای گرانولوزا و عروق خونی از طریق لایه تکا ضروری است. تا سه روز اول پیوند و برقراری مجدد جریان خون در بافت پیوند زده شده، فولیکولهای به خصوص پیشرفته، به دلیل اینکه وابستگی شدید به مواد غذایی موجود در خون دارند، دچار مرگ زود هنگام میشوند. حذف منابع سلولهای گرانولوزا، کاهش عوامل زنده مانی و حمایتی فولیکولها را به دنبال داشته و لذا مرگ سلولی در بافت افزایش مییابد. بنابراین با توجه به اهمیت مطلب، مطالعه حاضر به بررسی فعالیت عوامل رگزایی و مرگ سلولی در بافت تخمدان پیوندی پرداخته است.