جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای شکرزاده

محمد شکرزاده لموکی، حبیب واحدی، بیژن شعبانخانی،
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( زمستان ۱۳۸۴ )
چکیده

مقدمه: کشاورزان چه با یا بدون آگاهی بر علیه آفات بوته و میوه خیار خصوصاً سفیدک قارچی داخلی (‍Pseudoperonospora cubensis) و سطحی (Sphaerotheca fuliginea‌) و همچنین لکه زرد باکتریایی خاک از مانکوزب و بر علیه قارچ بوتومیری از سم بنومیل استفاده می نمایند که مصرف بی رویه و عدم رعایت دوره کارنس ، این سموم از طریق میوه به انسان رسیده و در درازمدت عوارض مزمن را ایجاد می نمایند.لذا نظر به اهمیت غذا در حیات انسانها و ارزش غذایی میوه ها در رژیم روزانه، که نقش عمده ای در سلامت افراد جامعه به همراه دارند و به جهت اهمیت تحقیقات باقیمانده سموم در مواد غذایی و میوه ها و تعیین میزان باقیمانده آنها که توسط FAO,WHO مکرراً پیشنهاد می گردند این تحقیق را انجام داده ایم . روش بررسی: در این بررسی پس از تهیه میوه خیار (بوته ای و درختی) از مزارع تولیدی مناطق مورد بررسی به تعداد ۷۶ نمونه، آنها را خوب شسته و سپس خرد کرده و آنها را با n بوتیل استخراج نمودیم و سپس حلال را پرانده و حاصل استخراج را به دستگاه گازکروماتوگرافی (GC) ‌با دتکتور ECD تزریق و مورد سنجش قرار دادیم. نتایج: نتایج به دست آمده در مناطق مختلف را با روش آنالیزواریانس دوطرفه (ANOVA) مورد بررسی آماری قرار دادیم ، که نشان داد بین مناطق مورد بررسی و میزان سم اثر متقابل وجود دارد (P > ۰,۰۵) و همچنین با محاسبه میانگین مقادیر مشخص شده که اکثر مناطق مقادیر بالاتر از میزان استاندارد پیشنهادی این دو سم (PPM‍‍۰.۰۱) را دارند. نتیجه گیری: علت عمده بالا بودن مقادیر سم می تواند مربوط به عدم آگاهی کشاورزان از سم پاشی به موقع مزارع، استفاده از مقادیر با روی سم عدم شناسایی آفات گیاهی و ... را قید کرد که نیاز به آموزش کشاورزان شدیداً احساس می شود.
محمد شکرزاده، امیر حاجی محمدی، اعظم دلارام، اکرم پویان صدر، یعقوب شایسته،
دوره ۲۵، شماره ۱۰ - ( دی ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه: مسمومیت‌های حاد نوجوانان یک مشکل مهم جهانی و یکی از علل قابل پیشگیری ابتلا و مرگ می‌باشد. هدف از این مطالعه تعیین علل مسمومیت‌های حاد در نوجوانان بستری شده در گرگان می‌باشد.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی توصیفی جهت کلیه نوجوانان (۱۸-۱۲ ساله) دچار مسمومیت حاد پذیرش شده به بیمارستان ۵ آذر گرگان در فاصله زمانی ابتدای سال ۱۳۸۷ لغایت پایان سال ۱۳۹۳ انجام شده است. پردازش اطلاعات به وسیله نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ و آزمون کای اسکوار صورت گرفته است.
نتایج: از تعداد کل ۸۰۰ مورد مسمومیت، ۱۶۱ مورد به دلیل مسمومیت‌های نوجوانان بوده است. اکثریت این تعداد را دختران تشکیل داده‌اند (۵۹ درصد). میانگین سنی جامعه مورد مطالعه ۹۸/۱۶ سال و اکثریت آن‌ها ساکن شهر بوده‌اند (۹/۷۳ درصد). بیشترین تعداد مسمومیت‌ها در پاییز (۲/۲۹ درصد) و تابستان (۲۸ درصد) رخ داده است. ۵/۶۶ درصد افراد دارای تحصیلات متوسطه بوده‌اند. مسمومیت عمدی (خودکشی) به عنوان مهم‌ترین نوع مسمومیت‌ها شناخته شده است (۷/۹۰ درصد). داروها به خصوص بنزودیازپین‌ها (۱/۳۱ درصد) و ترامادول (۳/۱۹ درصد) مهم‌ترین عامل ایجاد کننده مسمومیت‌ها بوده‌اند (۱/۸۵ درصد). نهایتا ۵ بیمار فوت شده
(۱/۳ درصد) و اختلافات خانوادگی مهم‌ترین علل مسمومیت‌های عمدی بوده است (۴/۶۴ درصد).

نتیجه‌گیری: مسمومیت‌های عمدی با عوامل دارویی به خصوص بنزودیازپین‌ها و ترامادول عامل اصلی مسمومیت‌های نوجوانان در گرگان می‌باشد. آموزش مهارت‌های زندگی، تامین سریع خدمات مشاوره ای در دسترس و محدودیت در دسترسی به داروها می‌بایست جزء اقدامات پیشگیرانه قلمداد گردد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb