جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سروری

سید احمد موسوی، ابوالفضل باقری، زینب حمزه ایل، میلاد سروری، بنت الهدی ورکش، سید علیرضا رضوی، سعادت روایی،
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۱ )
چکیده

مقدمه: همخوانی بین تشخیص بالینی و پاتولوژی، نقش مهمی در اتخاذ یک طرح درمان مناسب و جلوگیری از عوارض و مشکلات جدی‌تر بیماران دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان همخوانی تشخیص بالینی و گزارش پاتولوژی بیماران مراجعه کننده به بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی از سال ۱۳۸۴تا ۱۳۸۷ انجام گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی گذشته‌نگر، ۳۰۰ ضایعه بافت نرم از بیماران مراجعه کننده به بخش پاتولوژی به روش سرشماری انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ضایعات بر اساس روش ذکرشده در کتاب‌های مرجع پاتولوژی، طبقه بندی و میزان همخوانی دو تشخیص انجام شده بر اساس جنس و سن با استفاده از آمار توصیفی بررسی شدند. نتایج: دراین مطالعه تشخیص پاتولوژی به عنوان تشخیص قطعی و Golden standard در نظر گرفته شده است. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ضریب توافقی بین دو تشخیص بالینی و پاتولوژی در تمامی ضایعات به جز پمفیگوس و POF بالای ۷/۰ بود. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که جراحان فک و صورت در دانشکده‌های دندانپزشکی تهران و شهید بهشتی تشخیص‌های قابل قبولی را در مورد ضایعات پاتولوژیک در فاصله سال‌های ۱۳۸۷-۱۳۸۴ داشته‌اند. با این حال وجود حتی اختلاف‌های اندک در دو تشخیص، ایجاب می‌کند جهت پیشگیری از عوارض ضایعات و تعیین تشخیصی منطبق بر اصول علمی و دقیق، بیماران به طور کامل از نظر بالینی و پاراکلینیکی ارزیابی شده و تلاش‌های لازم جهت منطبق ساختن دو تشخیص انجام شود.
صفا رکابی، الهام رجایی بهبهانی، میلاد سروری، زهرا بحرالعلومی،
دوره ۲۱، شماره ۳ - ( ویژه نامه دندانپزشکی ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: برای موفق بودن درمان پالپکتومی در دندان‌های شیری اندازه‌گیری دقیق طول کانال ریشه لازم است. تعیین طول با استفاده از پرتونگاری رایج‌ترین روش مورد استفاده بوده است، اما به دلیل عوارض ﺳﻮء پرتو و همچنین لزوم همکاری کودک معمولاً با مشکلاتی همراه است. هدف از مطالعه، مقایسه دقت دستگاه آپکس یاب الکترونیکی NSK با پرتو نگاری معمولی برای تعیین طول کانال ریشه مولرهای شیری نکروز بود. روش بررسی: تعداد ۲۰ عدد دندان مولر شیری ۳ کاناله فک پایین (۱۰ دندان D و۱۰ دندان E) در کودکان با رده سنی ۷-۵ سال با شرط عدم وجود کلسیفیکاسیون در پالپ چمبر و کانال‌ها، عدم درمان ریشه قبلی و پرفوراسیون کف اتاقک پالپی توسط پوسیدگی انتخاب شدند. حفره دسترسی ایجاد شد و طول کانال به وسیله آپکس یاب الکترونیکی NSK و رادیوگرافی تعیین و مقایسه شدند. پالپکتومی کامل شد و داده‌ها با استفاده از آزمون Paired Samples T test تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: در ۵۶ کانال (۳/۹۹% موارد) طول اندازه‌گیری شده با آپکس یاب الکترونیکی با طول اندازه‌گیری شده در رادیوگرافی برابر بود. در ۳ کانال (۵% موارد) طول اندازه‌گیری شده با آپکس یاب ۱ میلی‌متر کمتر از طول رادیوگرافی بود و در ۱ کانال (۷/۱% موارد) طول اندازه‌گیری شده با آپکس یاب ۱ میلی‌متر بیشتر از طول رادیوگرافی بود. تفاوت معنی‌داری بین این دو شیوه اندازه‌گیری دیده نشد (۸۵/۰.=p). نتیجه‌گیری: آپکس یاب NSK در تعیین طول کانال دندان‌های مولر شیری با دقت عمل می‌کند.
زهرا بحرالعلومی، میلاد سروری، مونا کبودان، سعادت روایی،
دوره ۲۱، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه: دو شاخص مهم ارزیابی سلامت در کودکان شاخص توده بدنی و شاخص پوسیدگی‌های دندانی هستند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین این دو شاخص در کودکان ۷ تا ۱۱ ساله شهر یزد انجام شد. روش بررسی: در مطالعه‏ای مقطعی با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‏ای ۴۰۰ کودک ۷ تا ۱۱ ساله از مدارس شهر یزد انتخاب شدند. شاخص توده بدنی و شاخص DMFT/dmft در آنها به دست آمد و سپس ارتباط بین این دو شاخص و همچنین تأثیر عواملی مانند مصرف میان وعده‏های پوسیدگی‏زا، تحصیلات پدر و مادر و دفعات مسواک زدن بر شاخص پوسیدگی بررسی شد. داده‌ها با استفاده از آزمون McNemar مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج: میانگین شاخص DMFT/dmft در کل نمونه‏ها ۵۹/۱±۰۹/۵ بود. ۱۸ درصد از کودکان در خطر اضافه وزن بودند و یا اضافه وزن داشتند. در کودکان در خطر اضافه وزن و کودکان دارای اضافه وزن، فراوانی شاخص پوسیدگی (بالاتر و مساوی ۵) به طور معنی‌داری بالاتر از سایر کودکان بود (۰۰۱/۰p<). مصرف میان‏وعده‏های پوسیدگی‏زا و دفعات مسواک زدن تأثیر قابل توجهی بر این شاخص داشتند. نتیجه‏گیری: نتایج مطالعه کنونی حاکی از ارتباط مثبت بین BMI و شاخص پوسیدگی بود، به طوری که در کودکان با شاخص بدنی بیشتر، شاخص پوسیدگی بالاتر بود. در تحقیقات آینده، این ارتباط باید به وسیله مطالعات طولی مورد بررسی قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb