جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رستمی زاده

مهدی رستمی زاده، علیرضا علمیه، فرهاد رحمانی نیا،
دوره ۲۷، شماره ۵ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: سلول‌های درگیر درشکل‌گیری استخوان، متابولیسم گلوکز را تنظیم، ترشح انسولین از سلول‌های بتای پانکراس را افزایش و مقاومت انسولینی محیطی را تعدیل می‌کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر تمرینات هوازی و مقاومتی بر ارتباط شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ترکیب بدنی با شاخص بازجذب استخوانی در مردان دارای اضافه وزن انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه نیمه‌تجربی، تعداد ۳۶ مرد دارای اضافه وزن با دامنه سنی ۳۵-۲۸ سال به صورت تصادفی به سه گروه تمرین هوازی (۱۱نفر)تمرین مقاومتی (۱۱نفر) و گروه کنترل(۱۴نفر) تقسیم شدند. تمرین هوازی ۸ هفته و ۳ جلسه در هفته به مدت ۶۰ دقیقه با شدت ۵۵ تا ۸۵ درصد حداکثر ضربان قلب و تمرین مقاومتی ۸ هفته و ۳جلسه در هفته به مدت ۶۰ دقیقه با ۵۵ تا ۷۵درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. ترکیب بدن و نمونه خونی آزمودنی­ها در ابتدا و انتهای ۸ هفته تمرین به صورت ناشتا اخذ و مورد ارزیابی قرارگرفت.تفاوتهای درون‌گروهی با t همبسته و تفاوتهای بین گروهی با آنالیز واریانس یک­راهه در نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۵ انجام شد.
نتایج: آزمون آماری t همبسته و آنووا یک­راهه نشان داد که تمرین هوازی و مقاومتی، باعث کاهش شاخص­های ترکیب بدن(۰۵/۰>P)، افزایش سطح سرمی استئوکلسین(۰۰۱/۰=P و۰۰۰۱/۰>P) و کاهش معنی­دار شاخص­های بیوشیمیایی خون(۰۵/۰>P) می‌شود. ضریب همبستگی پیرسون نیز نشان داد که بین استئوکلسین و شاخص­های بیوشیمیایی خون و ترکیب بدنی همبستگی وجود ندارد(۰۵/۰>P).
نتیجه‌گیری: نتایج این بررسی نشان داد که ۸ هفته تمرین ورزشی باعث افزایش سطح استئوکلسین می شود که  با کاهش در وزن و درصد چربی بدن و  بویژه پروفایل لیپیدی همراه است. با این حال، علی رغم تفاوت در میانگین ها، بین تمرین هوازی و مقاومتی از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود ندارد.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb